Chefal

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Chefal

Mesaj de crisp » 05 Iul 2006, 12:28

A prins cineva acest peste la musca? Am niste frustrari in acest sens. Ce tip de musca?

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 05 Iul 2006, 13:14

Poate fff :lol:

alex dan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alex dan » 05 Iul 2006, 14:53

eu am prins 2 guvizi la nimfa :roll: :lol:
fiecare pescar ii un nebun in felul lui, si nu-l poti convinge ca nu are dreptate
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... er_id=2073

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 06 Iul 2006, 00:15

eu as putea spune ca m-am distrat de vreo trei-patru ori cu un astfel de pescuit: la navodari si la mamaia pe plaja de la pescarie...dar distractia a fost numai la chefali mici cat obletii, poate si un pic mai maricei (dar nu mult)
acestia stau in carduri destul de mari si umbla la apa mica, iar cand cade ceva pe apa unde se repede unul se reped toti.
musca folosita: o bila de cca 3-4mm diametru facuta din dop de pluta vopsita portocaliu si trasa pe un carlig nr 14-16.
daca stii cate ceva despre pescuitul clasic la chefal cu rama de mare (la plumb) si despre plutitoarele portocalii care se ataseaza la montura, nu e greu sa-ti imaginezi despre ce vorbesc numai ca la dimensiuni mult mai mici.
e distractiva o astfel de partida cu bat de fly si snur, repet eu am dat numai de pe plaja iar chefalii erau mici, dar cred ca ar merge foarte bine si la cei mari din barca daca te nimeresti in mijlocul bancului atunci cand stau in valuri si daca musca ar fi prelucrata putin mai sofisticat, dar tot pe fond portocaliu ...ideea ar fi sa imite intrucatva rama de mare ...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 06 Iul 2006, 06:25

niste leach-uri portocalii sigur ar merge. Facute din marabou cu o bila eventual in capat dar tot portocalie si cu niste crystal flash in coada.

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 06 Iul 2006, 07:33

ok, multumesc tuturor.
frustrarea mea provine de la niste chefali de jumatate de metru care treceau agale la 10 m de mine.
pt. miky, cunosc montura pentru chefal dar stiam ca se folosesc bile de pluta rosii. Am incercat o musca rosie palmer cu coada din cateva fire de spectra pe carlig de 10 (cred ca a fost prea mare). Un chefalas de 20 cm a avut o tentativa dar s-a hotarat prea tarziu si in drum spre musca a dat cu ochii de mine si a facut cale intoarsa. In rest desi erau f multi, nimicuta.
Apropos, la zargani a incercat cineva?

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 06 Iul 2006, 07:45

MihaiV scrie:Poate fff :lol:
MihaiV - invidiosule :lol:

Crisp - da, se prinde si am prins si eu destui. Atat la uscata (frecvent, si cel mai bine, la "coaja de paine" = bread crust - vezi pattern-ul pe net - si mai rar la muste albicioase in montaj palmer), cat si la ude (imitatii de "rama de mare" - corp din chenille maro-roscat lasand liber inspre curbura cca. 1 cm din el, bila aurie in capat) lestate mai mult sau mai putin in functie de adancimea apei. La uscate trebuie incercat atunci cand se vad bancurile de chefali la suprafata apei, iar la ude lestate greu in rest (udele lestate usor sau cele nelestate fiind solutia intermediara).

Miky - tu erai anul trecut cam pe la jumatatea lui august pe plaja din Mamaia de la Parc (la pescarie) in apa pana la brau dand la musca? :wink:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 06 Iul 2006, 16:59

fff scrie:
Miky - tu erai anul trecut cam pe la jumatatea lui august pe plaja din Mamaia de la Parc (la pescarie) in apa pana la brau dand la musca? :wink:
din pacate nu eram eu, ...in ultimii 3-4 ani nu am mai prea avut ocazia sa ajung la mare, decat pentru perioade foarte scurte de timp si nu aveam ce-mi trebuie la mine...
anterior insa, am petrecut multe veri la mamaia, taica-meu fiind constantean iar verii mei buni la care trag de multe ori, locuiesc la 5 minute de plaja "trei papuci"...asa ca am pescuit destul de mult la mare si pot sa spun ca-mi place, chiar mi-e dor...
pentru crisp:
e adevarat, si eu am mai vazut in montura de chefal folosinduse si bile mai rosii, nu insa in sensul de rosu-sange, ci cumva batand tot inspre un portocaliu...amicii mei, localnici care m-au invatat la chefal foloseau insa unele portocalii (asa ca vestele de la drumuri si poduri) si pot sa spun ca aveau partide de invidiat, probabil de-aia am si ramas cu ideea asta in cap ca portocaliul e mai bun...
in plus rama de mare este un vierme care bate mai mult inspre portocaliu decat in rosu...oricum in ce ti-am spus trebuie sa ma interpretezi ca pe un turist la mare (eu fiind din sibiu) nu ca pe unul de acolo care le stie chiar pe toate...am vrut doar sa te ajut cu o idee din experianta mea putina, insa pentru amanunte as da mai mult credit unuia de pe acolo (ca fff) care ar trebui sa stie mai multe...
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

dragos74
veteran
veteran

Mesaj de dragos74 » 06 Iul 2006, 19:19

Inainte de 1989 cand nu erau atatia pescari de chefal pt ca nu se gaseau decat f. greu lansete si mulinete buene pt pesc. la chefal, si de asemenea nu se gaseau nici vopsele fluo ,plutele erau folos in 2 culori alb sau rosu.
Dupa revol. f. des folos sunt nuantele dela roz rosu pana la portocaliu toate fluo precum si verde fluo, cu diverse teorii despre nuanta preferata mai mult de chefal sau laban.....cert e ca partide ca inainte de 89 rar am mai vazut cu toate noile nuante aparute :idea:

Jean Scurtu

Chefal

Mesaj de Jean Scurtu » 06 Iul 2006, 19:56

Prin anii 1976,deoarece concediile mele le petreceam mereu in MAMAIA,neavand rama de mare si bete corespunzatoare pt. pescuit la distanta al chefalului ,prindeam o gramada de chefali mici de cca. 100g.pescuind la pluta ,dar cu o pluta mica alba ce atragea pestele curios ca apoi sa gaseasca in carligul meu nr.16 muschiul ce tinea inchise valvele scoicilor.
Pescuiam pe terasa de la DELTA,nu stiu cum ii mai zice acum,tot acolo, la distanta cei ce aveau bete lungi si rame de mare prindeau chefali frumosi,dar majoritatea erau localnici si f. neprimitori pt. oricine voia sa pescuiasca langa ei.

Jean Scurtu

Scrie răspuns