- da, am prins si zargan, accidental insa, pe cand dadeam la cenacop (pui de lufar de cca 20 cm) si la stavride cu streamere asemanatoare celor folosite la taparine (corp din tinsel argintiu, aripa lunga - 1,5 x lung. tijei - din fulg pestrit de ratoi salbatic sau, si mai bine, de sarsela, si cap rosu lacuit).
- chefalii aia de 1/2 m lungime erau de fapt labani. Cunosc genul asta de frustrari la vederea unor astfel de exemplare, mai ales ca la musca n-am reusit sa prind decat labani mici (de max. 500 g) ...

@ Miky
- 3 papuci zici? daca verii tai sunt pescari ar cam trebui sa-i cunosc

- te-ntrebasem daca tu erai anul trecut acolo dand la musca pentru ca am vazut pe cineva intr-o zi in care eu pescuiam la chefal, tot la musca, dar de pe digul de la pescarie
- "teoriile" de care vorbeai ref. la culoarea plutitoarelor folosite in pescuitul clasic la "chefali" sa stii ca sunt valabile. Pe scurt, si fara explicatii

- ramele de mare (Nereis diversicolor) au diverse culori, dar cele mai multe sunt maron-roscat (toate au insa 2 dungi longitudinale de culoare portocalie, la unele fiind insa destul de putin vizibile), portocalii fiind foarte putine (unele dintre cele recoltate din nisip, din zona plajelor).
- de ce n-om fi vorbit mai multe cand ne-am intalnit la Cumpana/Vidraru?
@ Jean Scurtu
- daca e vorba de terasa Delta de la Cazinoul din Mamaia (in dreptul toboganului), da, tot asa se numeste si acum
- intr-adevar, chefalii se pot prinde nu numai la rame de mare, ci si la scoici (midii). De altfel sunt perioade in care, in anumite zone, nu se prinde nimic la rame de mare ci numai la scoica ...