Chefal

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

fff
senior
senior

Mesaj de fff » 07 Iul 2006, 16:47

@ Crisp
- da, am prins si zargan, accidental insa, pe cand dadeam la cenacop (pui de lufar de cca 20 cm) si la stavride cu streamere asemanatoare celor folosite la taparine (corp din tinsel argintiu, aripa lunga - 1,5 x lung. tijei - din fulg pestrit de ratoi salbatic sau, si mai bine, de sarsela, si cap rosu lacuit).
- chefalii aia de 1/2 m lungime erau de fapt labani. Cunosc genul asta de frustrari la vederea unor astfel de exemplare, mai ales ca la musca n-am reusit sa prind decat labani mici (de max. 500 g) ... :x

@ Miky
- 3 papuci zici? daca verii tai sunt pescari ar cam trebui sa-i cunosc :wink:
- te-ntrebasem daca tu erai anul trecut acolo dand la musca pentru ca am vazut pe cineva intr-o zi in care eu pescuiam la chefal, tot la musca, dar de pe digul de la pescarie
- "teoriile" de care vorbeai ref. la culoarea plutitoarelor folosite in pescuitul clasic la "chefali" sa stii ca sunt valabile. Pe scurt, si fara explicatii :twisted:, e vorba de: frecvent rosu inchis (aproape grena), rosu "Ferrari", rosu-alb, si mai rar portocaliu fluo si verde (fluo sau nu) pentru laban, respectiv verde fluo (diverse nuante, in functie de ... :wink:), verde-alb, verde-portocaliu, verde cu dungi albe/portocalii, portocaliu fluo, caramiziu, rosu (diverse nuante) la chefal, singhil si ostreinos
- ramele de mare (Nereis diversicolor) au diverse culori, dar cele mai multe sunt maron-roscat (toate au insa 2 dungi longitudinale de culoare portocalie, la unele fiind insa destul de putin vizibile), portocalii fiind foarte putine (unele dintre cele recoltate din nisip, din zona plajelor).
- de ce n-om fi vorbit mai multe cand ne-am intalnit la Cumpana/Vidraru?

@ Jean Scurtu
- daca e vorba de terasa Delta de la Cazinoul din Mamaia (in dreptul toboganului), da, tot asa se numeste si acum
- intr-adevar, chefalii se pot prinde nu numai la rame de mare, ci si la scoici (midii). De altfel sunt perioade in care, in anumite zone, nu se prinde nimic la rame de mare ci numai la scoica ...

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 09 Iul 2006, 21:10

fff
la vidraru adevarul e ca te-am scapat din ochi atunci in ultima zi... si cand m-am uitat sa te gasesc deja era tarziu...as fi vrut oricum macar sa ne luam la revedere...
in restul timpului n-am vrut sa te deranjez mai mult decat era cazul, mai ales ca erai destul de amarat din cauza piciorului umflat,...apropo, sper ca-i mai bine acum...
verii mei stau intradevar langa plaja de la trei papuci, dar e vorba de un var si o verisoara...ea nu pescuieste de fel, iar el (mai mare cu trei ani ca mine) pescuia mai mult in tinerete, acum in ultimii ani merge mai rar din cauza serviciului, ...pe vremuri insa avea un grup de prieteni cu care mai mergea cu barca pe mare...si m-au luat si pe mine de cateva ori...
cat despre explicatiile tale referitoare la bilele pentru chefal, si la ramele de mare, e clar ca sunt mult mai exacte decat as putea eu vreodata sa spun ceva pe subiectul asta...dar nici n-ar putea fi altfel, nu?...eu ma bucur in sfarsit ca am si eu de acum incolo la cine sa intreb cand voi mai avea ocazia sa vin pe la mare (sper ca dac-o fi cazul o sa ai rabdare cu mine)
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

Scrie răspuns