pescuit cu muste artificiale, flyfishing
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
Fario_nebunu
- veteran

MihaiV scrie: vazusem intr-o librarie "Bazele fizico-chimice si alte cai de succes in otravirea raurilor cu salmonide" Parca avea subtitlul "Cum am strans prima sacosa de pastraviori!" Nu stiu daca s-o mai gasi, ca a fost un best-seller la vremea ei. Din pacate n-aveam bani la mine si am ratat astfel debutul intr-o afacere de mare viitor.

Sau trecut?

De ce nu aveai bani la tine? Cumva iti cumparasei in acea zi muste artificiale, snur Cortland, mulineta Hardy si forfac coada de soarece? Ce sa iti fac? In loc sa vii acasa cu sacosa plina de pastravi tu abia aduci cate 2-3 per partida! Asta ca sa vezi ca oamenii aia care scriu carti stiu ei ce stiu ca altfel nu s-ar mai obosi. Raul de munte nici nu trebuie otravit! Bagi 5 volti si vin pastravii la sursa de parca ar fi pisoi atrasi de cana de lapte!

In curand RNP ar putea da permise de o zi pentru pescuit cu catod si anod. Sa arate si ei ca sunt destupati la minte!

-
MihaiV
- Moderator

Fario_nebunu scrie: In loc sa vii acasa cu sacosa plina de pastravi tu abia aduci cate 2-3 per partida!
Si 2-3 ar fi multi! Nu stiu cum se face ca si aia 2 pe care ii prind ii scap din mana inainte sa-i bag la sacosa, asa ca de vreo 2 ani n-am mai reusit sa aduc pastrav sau lipan. Ma gandesc ca undeva gresesc

Va creste fiica-mea fara sa stie ce gust au aceste animale? Oare se va putea forma ea ca om modern in aceste conditii?

-
MihaiV
- Moderator

Fario_nebunu scrie:
De ce nu aveai bani la tine? Cumva iti cumparasei in acea zi muste artificiale, snur Cortland, mulineta Hardy si forfac coada de soarece?
Nici vorba! Imi platisem cotizatia la AJVPS, ceea ce e mult mai mult decat cele de mai sus!

-
Fario_nebunu
- veteran

MihaiV scrie:Fario_nebunu scrie:
De ce nu aveai bani la tine? Cumva iti cumparasei in acea zi muste artificiale, snur Cortland, mulineta Hardy si forfac coada de soarece?
Nici vorba! Imi platisem cotizatia la AJVPS, ceea ce e mult mai mult decat cele de mai sus!

Mihai, acum clar exagerezi! Pai o cotizatia la AJVPS in ape de munte e cam 80 de lei pe an pe cand numai snurul Cortland sare de 80 lei, cel putin in Bucuresti. Gresesc cumva?
-
genu
- veteran

Misu nu-si scoate permisul doar pe apele de munte , asa ca trece de 80 lei

-
MihaiV
- Moderator

Fario_nebunu scrie:Mihai, acum clar exagerezi! Pai o cotizatia la AJVPS in ape de munte e cam 80 de lei pe an pe cand numai snurul Cortland sare de 80 lei, cel putin in Bucuresti. Gresesc cumva?
cum sa-mi iau numai munte? cui sa las clenii si salaii de la ses?

-
miky
- veteran

MihaiV scrie:Fario_nebunu scrie:Mihai, acum clar exagerezi! Pai o cotizatia la AJVPS in ape de munte e cam 80 de lei pe an pe cand numai snurul Cortland sare de 80 lei, cel putin in Bucuresti. Gresesc cumva?
cum sa-mi iau numai munte? cui sa las clenii si salaii de la ses?

pai da, dar acolo intra alt echipament care intra in alta socoteala, cu permisu' de ses...
sau tu dai si la lipan si la salau cu bat/snur, clasa 2 ?

nici macar buldourile nu sunt la fel pentru munte si pentru ses

-
MihaiV
- Moderator

miky scrie:nici macar buldourile nu sunt la fel pentru munte si pentru ses

Am zis io ca mai am multe de invatat!

-
Fario_nebunu
- veteran

MihaiV scrie:miky scrie:nici macar buldourile nu sunt la fel pentru munte si pentru ses

Am zis io ca mai am multe de invatat!

Pai sa stii! Ia zi, cu ce muste uscate dai la salau?

-
MihaiV
- Moderator