Dumitre, totusi, zi si mie de ce iti place numele asta de "danr2"? Vrei sa fii administrator de site? Fa-ti si tu un site. Poate www.moldoveanulcusomonul.com ???danr2 scrie:ce ocazie !
NEW ! / UNUSED !
Buldo, moralitate, legalitate si alte polemici infinite
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
iar te-ai imprastiat prin arena? pe la ce pagina ati mai ajuns. Parca ar fi serialul interminabil cu Elodia. Numa tu probabil nu stii despre ce zic, ca in FIN nu se difuzeaza! N-ai pierdut nimic, asa cum nici eu nu cred sa fi pierdut ceva ca n-am citit arena. Cat despre musca mincinoasa, alea-s numa gandurile tale, nu-mi fac io griji!
Da' n-ai raspuns la intrebare! Asta e regula de aur a polemicii? (evitarea raspunsurilor)
Da' n-ai raspuns la intrebare! Asta e regula de aur a polemicii? (evitarea raspunsurilor)
-
- veteran
ha, ha, ha,...
Fario,
m-ai ucis cu atatea informatii !!!...
se vede ca ai acces direct la sursa !
cu toate astea ma mir ca n-ai pomenit nimica despre primele forme de organizare rudimentara a pescarilor getodaci...
spun asta pentru ca eu am fost in vara asta de cateva ori prin zona si vrand nevrand am dat peste urme care vorbesc de la sine...si atunci ca si acuma era o asociatie generala, AGVPSD (Dacia
), asociatie mamut, a tarabostilor, care sugea direct de la sanul lui Burebista...
am gasit insa si urme ale primelor nuclee de asociatii particulare, stramosii liberi ai asociatiilor de apartament de azi, prin care pileatii sau cum le zici tu incercau sa rastoarne vechea ordine si sa puna mana pe ape... decretul de care zici, ala al lu' Deceneu , e rezultatul presiunii pe care au exercitat-o aceste nuclee/celule de organizare,... zic nuclee desi ele aveau totusi foarte bine inchegata structura inca din primele faze ale aparitiei lor...
sunt cunoscute exemplele unor organizatii ca APS APULLUM, sau cea din munti: APS SARMISEGETUZA, viitoare Salmocarpatica, cu activitate intensa inca de pe atunci
au reusit chiar sa se coaguleze si intr-o federatie : FNPSD al carei centru si cartier general era pe undeva pe malul drept al Muresului...
de acolo din cetatile dacice de la Apullum, in baza unor planuri de management bine gandite pentru tot teritoriul Daciei, (planuri in vigoare si astazi, fiind inca in curs de realizare), si printr-o gestionare extrem de cumpatata si eficienta a fondurilor imperiale romane pe care le-au accesat, au pus bazele apelor noastre din ziua de azi, si a pistelor de concurs datorita carora astazi avem campionate puternice atat la fly cat si la spinn
despre buldourile vechi, nu prea am mai gasit mare lucru, ele sunt extrem de rare si la fel de valoroase ca bratarile dacice (Tavi zice ca are una de aia de vanzare, da' cred ca e un fals
),... in prezent se face simtita tot mai mult prezenta stilului parizian, cum bine stii, iar vechile traditii sunt tot mai inlocuite de obiceiurile noi, mai trendy...
ce mai stiu este ca in tot acest timp, in tinuturile nordice ale dacilor liberi (traci), din jurul cetatii Napoca, s-a dezvoltat in paralel comunitatea ca o enclava,... firi despotice, cu inclinatii spre tiranie, au sugrumat din start, (sec. I -II), evolutia buldo-ului getodac, predispus la inflorire sub influenta ocupatiei latine,... in locul acestuia au proliferat un nou curent bazat pe snururi si biciuri, purist, definitoriu si reprezentativ, pentru caracterul lor despotic... dovezile de necontestat despre existenta unor miscari ca "AQUA TRANSILVAE" stau marturie peste timp... si constituie maduva coloanei vertebrale a romanismului modern si contemporan (cea mai ramas din ea)
la chestia aia cu cuvintele triviale la adresa reginei mama
,... m-ai lasat fara replica ! nu esti normal !

Fario,
m-ai ucis cu atatea informatii !!!...

cu toate astea ma mir ca n-ai pomenit nimica despre primele forme de organizare rudimentara a pescarilor getodaci...
spun asta pentru ca eu am fost in vara asta de cateva ori prin zona si vrand nevrand am dat peste urme care vorbesc de la sine...si atunci ca si acuma era o asociatie generala, AGVPSD (Dacia

am gasit insa si urme ale primelor nuclee de asociatii particulare, stramosii liberi ai asociatiilor de apartament de azi, prin care pileatii sau cum le zici tu incercau sa rastoarne vechea ordine si sa puna mana pe ape... decretul de care zici, ala al lu' Deceneu , e rezultatul presiunii pe care au exercitat-o aceste nuclee/celule de organizare,... zic nuclee desi ele aveau totusi foarte bine inchegata structura inca din primele faze ale aparitiei lor...
sunt cunoscute exemplele unor organizatii ca APS APULLUM, sau cea din munti: APS SARMISEGETUZA, viitoare Salmocarpatica, cu activitate intensa inca de pe atunci

au reusit chiar sa se coaguleze si intr-o federatie : FNPSD al carei centru si cartier general era pe undeva pe malul drept al Muresului...
de acolo din cetatile dacice de la Apullum, in baza unor planuri de management bine gandite pentru tot teritoriul Daciei, (planuri in vigoare si astazi, fiind inca in curs de realizare), si printr-o gestionare extrem de cumpatata si eficienta a fondurilor imperiale romane pe care le-au accesat, au pus bazele apelor noastre din ziua de azi, si a pistelor de concurs datorita carora astazi avem campionate puternice atat la fly cat si la spinn

despre buldourile vechi, nu prea am mai gasit mare lucru, ele sunt extrem de rare si la fel de valoroase ca bratarile dacice (Tavi zice ca are una de aia de vanzare, da' cred ca e un fals

ce mai stiu este ca in tot acest timp, in tinuturile nordice ale dacilor liberi (traci), din jurul cetatii Napoca, s-a dezvoltat in paralel comunitatea ca o enclava,... firi despotice, cu inclinatii spre tiranie, au sugrumat din start, (sec. I -II), evolutia buldo-ului getodac, predispus la inflorire sub influenta ocupatiei latine,... in locul acestuia au proliferat un nou curent bazat pe snururi si biciuri, purist, definitoriu si reprezentativ, pentru caracterul lor despotic... dovezile de necontestat despre existenta unor miscari ca "AQUA TRANSILVAE" stau marturie peste timp... si constituie maduva coloanei vertebrale a romanismului modern si contemporan (cea mai ramas din ea)

la chestia aia cu cuvintele triviale la adresa reginei mama

nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/
http://musca13.ro/home/
asta e un atac la persoana. m-ai facut tzepar pe fatza.miky scrie:despre buldourile vechi, nu prea am mai gasit mare lucru, ele sunt extrem de rare si la fel de valoroase ca bratarile dacice (Tavi zice ca are una de aia de vanzare, da' cred ca e un fals),... :
danr2, ai legatura
eu sunt curios sa aflu cam cum a evoluat pescuitul la buldo in perioada primelor structuri statale romanesti, cam care era politica lui Gelu, Menumorut, Glad vis-a-vis de pescuitul la buldo si concesionarea apelor...
exista reciprocitate?
In acest context, ce s-a intamplat cu asociatiile din provinciile istorice dupa unirea lui Mihai Viteazul de la 1600?
fario? miki?
p.s. fario, astept premiul
-
- veteran
Miky, sunt f bucuros ca ai inteles perfect cum stateau treburile cu pescuitul la pastrav in epoci de mult apuse! Ai perfecta dreptate cand zici ca SalmoCarpatica e urmasa unei organizatii a pileatilor care au dorit sa aiba si ei acces la apele de munte, nu doar nobilii tarabostes! Insa ei au stiut mereu ca sunt tolerati, doar atat! De aceea cand vine control de la Salmo pe Jiu sau Braia si da de mine sau de alt taraboste gen Vijelie, sau tu, baietii se intimideaza si spun ocari in gand pentru ca stiu ca daca ar deschide gura ar risca sa vorbeasca capul fara....ei, adica sa le fie taiat la propriu! Iar daca tarabostesii puteau sa strige mascari la adresa reginei mama (normal, fara sa se refere la Burebista ca era cu lasatul capului!), pileatii nici vorba sa cuteze!miky scrie:ha, ha, ha,...![]()
![]()
![]()
Fario,
m-ai ucis cu atatea informatii !!!...![]()
![]()
![]()
spun asta pentru ca eu am fost in vara asta de cateva ori prin zona si vrand nevrand am dat peste urme care vorbesc de la sine...si atunci ca si acuma era o asociatie generala, AGVPSD (Dacia), asociatie mamut, a tarabostilor, care sugea direct de la sanul lui Burebista...
sunt cunoscute exemplele unor organizatii ca APS APULLUM, sau cea din munti: APS SARMISEGETUZA, viitoare Salmocarpatica, cu activitate intensa inca de pe atunci![]()
despre buldourile vechi, nu prea am mai gasit mare lucru, ele sunt extrem de rare si la fel de valoroase ca bratarile dacice (Tavi zice ca are una de aia de vanzare, da' cred ca e un fals),... in prezent se face simtita tot mai mult prezenta stilului parizian, cum bine stii, iar vechile traditii sunt tot mai inlocuite de obiceiurile noi, mai trendy...
la chestia aia cu cuvintele triviale la adresa reginei mama![]()
![]()
,... m-ai lasat fara replica ! nu esti normal !
![]()
![]()
Uite ce ma gandeam eu - sa scriem noi doi la anul o istorie a pescuitului in Romania, din anichitate pana in vremea de azi. ne docuemntam 6 luni, apoi gasim un desenator bun sa ne faca planse si schite si sciriem apou textul. Ce zici? Eu am sa te rog doar sa ma lasi sa scriu un capitolas numit "Braconajul ca necesitate socio-economica" unde voi arata ca aceasta ocupatie a avut si are inca si parti pozitive). Iar ulterior eu dezvolt partea asta intr-o carte separata pe cre i-o voi da cu dedicatie si lui Tavi! Intr-adevar, si eu cred ca bratara dacica cumparata de tavi de la Dan iosif (sper ca am inteles bine

-
- veteran
Tavi draga, mai asteapta si tu cateva luni sa finalizez cartea, acum e in manuscrie si am gasit unele stangacii in ea. Mai am de finalizat capitolul despre pescuitul electric la somn si salau. Si rastocirea apei spre a captura pastravi si lipani. Dupa aceea va fi gata si voi avea onoarea sa ti-o dau cu dedicatie!Tavi scrie:asta e un atac la persoana. m-ai facut tzepar pe fatza.miky scrie:despre buldourile vechi, nu prea am mai gasit mare lucru, ele sunt extrem de rare si la fel de valoroase ca bratarile dacice (Tavi zice ca are una de aia de vanzare, da' cred ca e un fals),... :
danr2, ai legatura
eu sunt curios sa aflu cam cum a evoluat pescuitul la buldo in perioada primelor structuri statale romanesti, cam care era politica lui Gelu, Menumorut, Glad vis-a-vis de pescuitul la buldo si concesionarea apelor...
exista reciprocitate?
In acest context, ce s-a intamplat cu asociatiile din provinciile istorice dupa unirea lui Mihai Viteazul de la 1600?
fario? miki?
p.s. fario, astept premiul
Gelu, Menumorut si Glad isi recunosteau reciprocitatea si tolerau buldo-ul desi ei numai la rama si boistean dadeau! Insa nu acceptau deloc sa vina minoritari gen unguri si sasi pe apele lor, de aceea provocau des incidente etnice!