Cu permis sau taxa la zi...............platiteSerbanel scrie: Voi stiti cumva ce regim de pescuit mai e prin zona Bistritei Aurii? Nu de alta dar ar fi culmea sa dau cu artificiale si sa ma ascund de paznici cu tot harnasamentul ala...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Prietene, o fi vorba de vreo confuzie, deoarece paraul care vine din Valea Vinului si se varsa in Somesul Mare e rosu de la cupru... sau cel putin asa era de cand ma stiu... si se numeste Izvorul Rosu. Insa e exclus sa fie parau care se varsa in Somes, caci Somesul nu ajunge la Valea Vinului numai daca duci apa in sticla de sucSerbanel scrie:De curiozitate intreb: a prins vreodata cineva sau a vazut lipan pe parau de munte mic (1-3m) si relativ repede? Am auzit odata un pescar pe Somesul Mare langa Rodna spunea ca a vazut Lipan pe un paraias ce se varsa in Somes undeva langa Valea Vinului, si avea albia cam de 1.5m si adancimea de 15-40 cm. Mie mi se pare fie inventie fie confuzie cu un pastrav. Nu vad de ce ar intra un lipan autentic pe o astfel de vale minuscula.