Bistrita Aurie

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

fishi
veteran
veteran

Mesaj de fishi » 22 Mar 2006, 09:40

Serbanel scrie: Voi stiti cumva ce regim de pescuit mai e prin zona Bistritei Aurii? Nu de alta dar ar fi culmea sa dau cu artificiale si sa ma ascund de paznici cu tot harnasamentul ala...
Cu permis sau taxa la zi...............platite :wink:

Serbanel

lipan pe paraie

Mesaj de Serbanel » 22 Mar 2006, 14:24

De curiozitate intreb: a prins vreodata cineva sau a vazut lipan pe parau de munte mic (1-3m) si relativ repede? Am auzit odata un pescar pe Somesul Mare langa Rodna spunea ca a vazut Lipan pe un paraias ce se varsa in Somes undeva langa Valea Vinului, si avea albia cam de 1.5m si adancimea de 15-40 cm. Mie mi se pare fie inventie fie confuzie cu un pastrav. Nu vad de ce ar intra un lipan autentic pe o astfel de vale minuscula.

RIon
utilizator constant
utilizator constant

Re: lipan pe paraie

Mesaj de RIon » 13 Iul 2006, 20:23

Serbanel scrie:De curiozitate intreb: a prins vreodata cineva sau a vazut lipan pe parau de munte mic (1-3m) si relativ repede? Am auzit odata un pescar pe Somesul Mare langa Rodna spunea ca a vazut Lipan pe un paraias ce se varsa in Somes undeva langa Valea Vinului, si avea albia cam de 1.5m si adancimea de 15-40 cm. Mie mi se pare fie inventie fie confuzie cu un pastrav. Nu vad de ce ar intra un lipan autentic pe o astfel de vale minuscula.
Prietene, o fi vorba de vreo confuzie, deoarece paraul care vine din Valea Vinului si se varsa in Somesul Mare e rosu de la cupru... sau cel putin asa era de cand ma stiu... si se numeste Izvorul Rosu. Insa e exclus sa fie parau care se varsa in Somes, caci Somesul nu ajunge la Valea Vinului numai daca duci apa in sticla de suc :)

O fi Valea Mare? Dupa Sant, inspre Moldova? Ajunge in Carlibaba drumul, daca nu ma insel.
In Somes la Rodna am prins si eu lipani destui, insa din greseala, pescuiam la mreana, si asta acum 20 de ani!

Scrie răspuns