Barzauta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- utilizator nou
Barzauta
Barzauta este un afluent al raului Uz care se varsa in lacul de acumulare Poiana Uzului din zona Darmanesti, jud.Bacau. Este un parau care la ploi mai putrenice poate sa se transforme intr-un adevarat monstru. Acolo am pescuit prima data pastrav in viata mea si inima mea a ramas acolo. Am fost pescar de stationara pe lacul de mai sus insa acum nu mai am aer pana se face iarasi vara sa reiau drumul muntelui. Cred ca este singurul loc cat de cat "virgin" din regiune. Poate si din cauza faptului ca aici a fost interzis pescuitul vreme de vreo zece ani. Interzis ,bineinteles doar pentru ceilalti ca pentru prieteni si rude nici intr-un caz. Noroc ca stau bine cu spionajul si cu vederea pentru a ma feri la timp, ca altfel... Am avut anul trecut capturi si de 1,5 kg(2buc.) si ma bucur ca am inceput cu dreptul pentru a ma incita si pentru a lua definitiv hotararea sa las stationarul. Mi-a fost dat sa vad in toamna cand a intrat in bataie, pastravi cu ochiul liber cum nu mai vazusem. Pur si simplu am ramas inmarmurit de cat de multi puteau fi. Pacat ca asta este perioada cand intra in actiune adevaratii braconieri cei cu furculite si alte asemenea ustensile. M-am hotarat sa cumpar din banii mei(putini) ceva puiet pentru a mai popula prin unele zone ale paraului care are o zona pescuibila de 30-40 km in afara de afluentii sai proprii. Macar ca o compensare la faptul ca primit in schimb atat de multa bucurie si liniste sufleteasca. Pacat ca zone de acest fel sunt din ce in ce mai rare si in curand nu o sa mai avem unde sa ne retrage , noi, acestia care cautam linistea si singuratatea in natura. Eu nu merg aici neaparat sa pescuiesc, uneori merg sa gasesc ciuperci si alte fructe ale naturii si sa ma hranesc din spiritul padurii. Multumesc lui Dumnezeu ca m-a ajutat sa-mi regasesc linistea sufleteasca in inima muntelui. Fir Intins tuturor si cand aveti drum in zona macar urcati pe Valea Uzului si va promit ca o sa aveti ce vedea chiar daca drumul in sine cam lasa de dorit.
Salutare amice.
E bine ca veni vorba de Valea Uzului dar ma tem ca o sa citeasca mesajul tau prea multi pescari si va fi ca pe bulevard acolo. Imi place cum spui tu ca trebuie sa ai ochi ageri si picioare sprintene ca sa poti scapa de padurari. Eu prinsesem boala pe o echipa Romsilva care m-a amendat si le puneam sticla pisata si cuie pe drumul forestier, odata am si sapat in el un mic santz.
Cat e taxa de pescuit pe acest rau (Uzul si afluentii lui, plus lac) si de unde se ia? Mersi anticipat ptr informatii.
E bine ca veni vorba de Valea Uzului dar ma tem ca o sa citeasca mesajul tau prea multi pescari si va fi ca pe bulevard acolo. Imi place cum spui tu ca trebuie sa ai ochi ageri si picioare sprintene ca sa poti scapa de padurari. Eu prinsesem boala pe o echipa Romsilva care m-a amendat si le puneam sticla pisata si cuie pe drumul forestier, odata am si sapat in el un mic santz.
Cat e taxa de pescuit pe acest rau (Uzul si afluentii lui, plus lac) si de unde se ia? Mersi anticipat ptr informatii.
Salut!
Ai fost anul acesta pe Barzauta?
Si eu sunt din zona de loc si din cand in cand mai dau cate o fuga pe acolo dar de cele mai multe ori doar pe Uzul superior pana la intrare in baraj si pe baraj.
Am fost in week end in coada barajului si am fost socat, apa scazuta mult si cursul apei schimbat complet fata de anul trecut din cauza apelor mari. pescari multi (20-25 doar in coada barajului) si cred ca toti cu vergi (si mamaliga cel mai probabil).
Mi-ar place si mie sa merg pe Barzauta dar nu am cu cine si daca nu stii locurile si de cine sa te feresti e cam riscant. Sunt si incepator cu musca am batul de vara trecuta si am prins cu el doar clean in coada barajului pe Uz.
Din ce stiu eu se poate pescui si cu autorizatie pe Barzauta, ai idee cat costa si de unde se poate procura ca sa nu stau cu frica pe malul apei? Cel putin pentru inceput, dupa aia mai vad eu daca se merita sau nu.
Ai fost anul acesta pe Barzauta?
Si eu sunt din zona de loc si din cand in cand mai dau cate o fuga pe acolo dar de cele mai multe ori doar pe Uzul superior pana la intrare in baraj si pe baraj.
Am fost in week end in coada barajului si am fost socat, apa scazuta mult si cursul apei schimbat complet fata de anul trecut din cauza apelor mari. pescari multi (20-25 doar in coada barajului) si cred ca toti cu vergi (si mamaliga cel mai probabil).
Mi-ar place si mie sa merg pe Barzauta dar nu am cu cine si daca nu stii locurile si de cine sa te feresti e cam riscant. Sunt si incepator cu musca am batul de vara trecuta si am prins cu el doar clean in coada barajului pe Uz.
Din ce stiu eu se poate pescui si cu autorizatie pe Barzauta, ai idee cat costa si de unde se poate procura ca sa nu stau cu frica pe malul apei? Cel putin pentru inceput, dupa aia mai vad eu daca se merita sau nu.
-
- utilizator nou
Am fost doar in vizita. Dar in curand va incepe sa traga. din pacate nu se dau autorizatii,inca. Se zvoneste ca se vor da, dar nu stiu nimic concret. Eu zic ca e mai bine asa pentru ca altfel toti parvenitii vor invada locul. Vorbesc aici de coloratii care stapanesc coada lacului in ultimul timp. Asa vor merge doar adevaratii pasionati nu cei care vor sa scoata bani din asta. Daca vrei sa ma contactezi aici skycleaner37@yahoo.com
@serbanel din cate stiu eu sunt doar in jur de 5-6 persoane acceptate pe parau. Si cam 2-3 care intra pe furis. Altii nu se incumeta si e mai bine asa. Umbla si patrule din politie si padurari insa pana acum nu am avut probleme majore. Oricum locul cu pesti multi este prea departe de picor de om si nu oricine se poate aventura acolo fiind doar un drum de acces dinspre baraj.
@serbanel din cate stiu eu sunt doar in jur de 5-6 persoane acceptate pe parau. Si cam 2-3 care intra pe furis. Altii nu se incumeta si e mai bine asa. Umbla si patrule din politie si padurari insa pana acum nu am avut probleme majore. Oricum locul cu pesti multi este prea departe de picor de om si nu oricine se poate aventura acolo fiind doar un drum de acces dinspre baraj.
De curiozitate te intreb, de ce umbla atatea patrule pe paraul asta, e cumva obiectiv strategic national? Nu cred ca Romsilva acorda atata atentie unui parau chiar cu pastravi, si mi se pare ciudat ca doar 5-6 persoane sa aiba privilegiul sa poate pescui legal acolo...Ce, traim in epoca aristocratiei cand doar noblii aveau voie sa vaneze si sa pescuiasca? Mai bine ne reunim si sapam brazde adanci in drumul forestier mai sus de lac, in felul asta nu mai intra masinile romsilva, aleluia.
-
- utilizator nou
Asta e! Paraul este dat in consemn si nimeni nu are voie sa pescuiasca. Doar ei si oamenii lor, bineinteles. Am fost martor la o actiune sau chiar doua cand am fost luati la intrebari ce facem,unde mergem etc. Acum am inteles ca nus' ce nepot de boier a revendicat versantul estic pe circa 15 km si in curand o sa fie acolo private propriety. Mai pescuieste frate daca mai poti. Nu e sigur la cine revine apa, ar fi bine sa fie a Apelor Romane...Om vedea!
-
- veteran
Valea Uzului
Skycleaner,
am si o intrebare, de mutl vreau sa merg pe Valea Uzului . Intrebarea este mai are ceva peste, ? nu neaprat foarte mari(pentru ca e stiut ca scapa cu greu sa ajunga la peste 30 -35 cm) dar sa fie intr-un numar macar rezonabil. Si se preteaza la pescuit cu muste uscate. Din cate stiu muntii au altitudine mica si panta destul de mica si eu asta caut. din cate stiu valea e frumoasa si destul de linistita. A scapat de viituri ? Poate ma lamuresti.
Cristian
am si o intrebare, de mutl vreau sa merg pe Valea Uzului . Intrebarea este mai are ceva peste, ? nu neaprat foarte mari(pentru ca e stiut ca scapa cu greu sa ajunga la peste 30 -35 cm) dar sa fie intr-un numar macar rezonabil. Si se preteaza la pescuit cu muste uscate. Din cate stiu muntii au altitudine mica si panta destul de mica si eu asta caut. din cate stiu valea e frumoasa si destul de linistita. A scapat de viituri ? Poate ma lamuresti.
Cristian
-
- veteran
Ba din contra, e f bine ca s-a adus in dicutie cazul Barzauta unde Romsilva comite un abuz imens, interzicand pescuitul. Eu cred ca tre'sa ne solidarizam, noi pescarii, si sa le aratam ca nu mai merge asa si nu au cum sa ne opreasca. As vrea sa merg pe Barzauta si parca mai e acolo un parau Ciobanusul, sau asa ceva, merita sa vedem daca se mai prinde ceva.
Astept de la voi sugestii despre cum putem sabota interesele Romsilva.
Astept de la voi sugestii despre cum putem sabota interesele Romsilva.