Arges aval de Mihailesti

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Codrut
junior
junior

Arges aval de Mihailesti

Mesaj de Codrut » 07 Apr 2005, 00:12

Merge cineva in weekend? Eugen? Sabin? Sau pe lac sus? Hai ca a dat caldura.

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 07 Apr 2005, 08:21

eu nu vreau rau, codrut, ma deprima balastierele alea de pe arges. :)

rosioarele dau in uscate deja in draci. astazi pe drum spre munca am vazut ca si pe dambovita muscareau puii de obleti. that's it, a inceput. vorbim maine, ca e vineri.

narcisb
utilizator nou
utilizator nou

Re: Arges aval de Mihailesti

Mesaj de narcisb » 13 Apr 2005, 13:00

Codrut scrie:Merge cineva in weekend? Eugen? Sabin? Sau pe lac sus? Hai ca a dat caldura.
Salut,

ati ajuns sa udati firele de musca in weekend? Ati observat ceva activitate la suprafata?

Eu am fost duminica la Mariuta pe lac (la rapitor) si am observat dupa amiaza, spre asfintit, cum au inceput rosioarele& obletii sa sara dupa
midge-uri/tantari. Chiar sareau din apa cu totul (desi mie apa mi s- aparut rece rece!)

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 13 Apr 2005, 13:43

eu am lucrat in weekend, am bagat doar doua ore pe snagov. desi era vant si valuri dadeau ca turbatii in uscate. insa sunt prea mici in zona aia, nu poti sa-i agati. la ude nu s-a intamplat nimic. sau poate nu stiu eu cum sa procedez.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 13 Apr 2005, 15:26

aici, in Ardeal, am prins babusca si obleti de acu doua saptamani. Pai la voi bibanul, rosioara si obletele ar trebui sa sara in draci. Atat la uscate cat si la ude...

narcisb
utilizator nou
utilizator nou

Arges aval de Mihailesti. Pe rauri?

Mesaj de narcisb » 13 Apr 2005, 15:38

Poate ne spune cineva care a fost si la un rau daca a inceput sa sara?
In zona de ses & colinara....ca la munte abia au inceput sa se topeasca zapezile :)!

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 13 Apr 2005, 16:30

eu sincer nu stiu, decat ce am spus mai sus, am prins acu doua saptamani asa ceva ( oblete,clean , babusca, salau...) dar pe lacuri.

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 13 Apr 2005, 19:08

Eu am luat acum vreo 2 saptamani ceva rosioara pe un lac.Am fost pe Sebes si pe Secas... sebesul era dat drumul la baraj si era imposibil de pescuit... iar pe Secas(un parau) desi era destul de mare si tulbure a inceput cleanul... (acum o saptamana ca acum nu ma mai duc :( ) muscareau dar foarte putin,desi am vazut si ceva sarituri frumoase.In rest obletii stateau ca vara la unbra sub niste craci aplecate pe apa.. pacat ca s-a inchis sezonul :(

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 14 Apr 2005, 10:33

Am fost duminica pe Sabar, nu am avut f mult timp la dispozitie din pacate. Am pescuit intre 17:30 si 19:00, am prins 4 clenisori de 15 cm si doi care se apropiau de limita legalitatii. A fost placut mai ales ca vremea a fost perfecta.
Am lansat oblic in aval spre malul opus (batea un pic vantul si nu prea am reusit sa arunc in amonte) si apoi dupa intindere recuperam sacadat cate 6-7cm cu pauze de 2-3 sec de-a lungul malului.
Musca, carlig mustad 12, pt nimfa, hackle roscat, torace paun apoi "fundul" (2 mm) din ata rosie de cusut cu o spira din ata neagra.
Pescuiesc de placere, mi-e prea lene sa plimb pesti morti.

crisp
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de crisp » 14 Apr 2005, 11:08

Am uitat sa precizez ca am incercat forfac fara noduri, luat de la Cosmin (muscarul). Le recomand cu caldura atat incepatorilor, care vor lansa mult mai delicat, cat si avansatilor.
Pescuiesc de placere, mi-e prea lene sa plimb pesti morti.

Scrie răspuns