Arges aval de Mihailesti

pescuit cu muste artificiale, flyfishing

Moderatori: Adelin, johnnybravo, tudor, Moderatori

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 15 Apr 2005, 05:58

e , aiurea vor lansa 8) ... depinde de mana. Uita-te in tabelul de pe globalflyfisher cate modele de lidere din bucacti sunt. Fiecare se preteaza unui anumit gen de pescuit:) Intr-adevar sunt excelente si favorizeaza un anumit pescuit comod cat si un incepator sau un avansat. Dar nu poti sa spui ca vei pescui mai bine cu ele decat cu un lider facut de unul profi:).
Am studiat mai dmult problema si ai fi surprins cati pescari cu vechi state prefera unul din bucati. Chestia e ca cei de dincolo au acele "bucati" la discretie atat ca tip de diametru cat si tip de material.
Intr-adevar e foarte comod sa pescuiesti cu unul impletit dar :wink: ...

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 15 Apr 2005, 11:20

...de acord cu tine Luci, in ceea ce priveste numarul de formule de forfacuri din bucati...
Nu vreau sa intru in polemici, stiu ca esti cu mult mai experimentat decat mine si decat multi de pe acest forum, dar cred ca in pescuitul la musca uscata un leader furled - nu impletit ci rasucit, e o diferenta - nu se compara cu altul... prezentarea e mult mai delicata, curba e mai fina, mai regulata decat in cazul celor din bucati de mono...
Parerea mea.
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 15 Apr 2005, 12:23

Eu cred ca un leader furled e folositor oricarui pescar: fie el incepator sa avansat.Eu mi-am facut unul prin toamna si dupa parerea mea este superior si celor dintr-o bucata si celor din mai multe bucati.Este fosrte suplu,are o elasticitete ideala (parerea mea),si se poate obtine orice conicitate.Intr-adevar nu va face un incapator sa lanseze "ca prin minune" da e foarte placut in pescuit,fara a-ti face zile negre.
Totusi e doar un forafac,deci nu trebuie sa va asteptati la minuni... da merita!!
Pt. Muscarul:
- scufundatoare ai facut??din ce la faci??(eu fac din mono)

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 15 Apr 2005, 12:30

scufundator il fac si din mono, si din ata de legat, dar ii inserez un filament metalic, sa se scufunde mai repede. Alea din ata de montaj sunt scufundatoare de la natura
God Grant that I may live to xxx until my dying day, And when it comes to my last cast
I most humbly pray, When in the Lord's safe landing net I'm peacefully asleep,That in His mercy I be judged As big enough to keep.

redkid
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de redkid » 15 Apr 2005, 12:41

Deci alea le faci din ata de legat muste??? am vazut ca zicea ca se fac din "thread" dar nu credeam ca e deasta...
Alte lungimi nu ai facut?? eu am facut unul de vreo 2,70+tipetul de vreo 80cm ,si pescuiesc cu el in apropiere numai cu 1-1,5m de fir scos.E super!!

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 15 Apr 2005, 12:57

le fac de 150, 200, 250 sau 270 cm

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 15 Apr 2005, 14:14

crisp scrie:Le recomand cu caldura atat incepatorilor, care vor lansa mult mai delicat, cat si avansatilor.
nu e chestie de polemica, doar am spus ce nu poti sa spui ca un lider impletit, corect rasucit, e MULT MAI DELICAT. :wink:
E foarte util si bun si te scuteste de multe chestii si inconveniente , e absolut corect, dar atat.

muscarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de muscarul » 16 Apr 2005, 14:42

Nu ma prea pricep e la fizica, dar teoretic, cu cat conicitatea e mai progresiva, cu atat forfacul lucreaza mai bine. Eu am o formula dupa care calculez conicitatea unui forfac furled, si de aceea, oricare ar fi lungimea, pot sa ii dau acceasi conicitate, si deci sa fie deosebit de fin in prezentare. Bine-nteles, exista si la cele clasice formule peste formule, dar daca iei in considerare si usurinta cu care se face un forfac furled si, totodata, faptul ca nu are memorie si actioneaza c un resort - protejand tippeturile fine - si mai alef faptul ca e f f f durabil in timp, mi se pare net superior. Ok, hai sa zic "cel putin la fel de bun" :)
Luci, ai incercat forfacuri furled facute di ata de montaj pana acum? Daca nu, cu proxima ocazie (ca de mult tot planuiesc sa vin miercurea la intalnire, da tot timpul ma aflu prins in altceva) o sa te cadorisesc cu unul, sa imi spui parerea ta.

Scrie răspuns