MuskMd scrie:pt inceput incearca sa urmaresti un model clasic pe care sa il legi corect.
inventiile netestate suficient nu fac 2 lei. trebuie sa iei in calcul ca nu-s uscate si in apa se schimba joaca ( aspect , comportament)
asa ca ori faci probe si tii acvariul langa tine pt teste

ori legi chestii clasice ca sa fii sigur ca ai ce face cu ele dupa aia.....
cel mai simplu streamer pe care il poti lega cu materialele pe care vad ca le ai este crazy charley...alb , negru sau maro
cauta-l pe net, ia un carlig de crap nu f gros si greu si baga mare.
clenii, pastravasii si avateii nostri il iubesc
spor...
Am să leg și un Crazy Charley astăzi. Deseară mă duc să le probez pe toate

Înțeleg că sunt șanse mari să o dau în bară cu ele, pentru că sunt făcute din simpla mea creativitate. Poate că am făcut asta, deoarece îmi place să fac la fel cu muștele și bineînțeles, au fost cazuri când nici măcar nu erau interesați dar au fost și când am prins mai bine decât cu muște cunoscute, cine știe!?
Streamerele sunt cu totul altceva. Acesta este și motivul pentru care am postat câteva aici, pentru că știu că există pescari de fly, ca și tine, cu experiență. La muscă poate mai nimeream o pană bună asortată cu un corp pe măsură însă la streamere, cred eu, ai toate șansele să îi sperii mai mult decât să îi atragi.
Ultimele două, cel cu coadă albă mai exact, încearcă să imite puțin boișteanul care este destul de prezent pe apa ce vreau eu să o încerc. Defapt, cu cât mergi mai în amonte pe apă, ei se găsesc mai greu pentru că sunt vânați de păstrăvi extrem de mult. Am încercat să îl imit cu o culoare pe spate înspre un verde închis ofilit, care în apă se închide și mai mult cu tinsel pe mijloc. Sunt curios ce va fi

Oricum dacă nu merge nimic, scot muștele, mi-am făcut treaba și am plecat acasă

)
Asta este apa ce o să îmi spună astăzi cum stă treaba:

(este vorba despre râul Sibișel, ce trece prin Cârnic, jud. Hunedoara, punct de acces în Parcul Național Retezat; poza nu este făcută de mine, dar este realizată deasupra Cascadei Lolaia,locație ce reprezintă începutul pescuitului interzis fără autorizație specială de la Parc)