discutii si povestiri de la pescuit...
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
adrian99
- veteran

alexandru,degeaba primesti acum informatii daca nu pleci zilele urmatoare
situatia se poate schimba foarte repede(datorita fluctuatiei apei din ultima perioada)
iar in Delta pestele migreaza dintr-un loc in altul foarte repede(in special rapitorul)
cele mai bune locuri sunt alea pe care le gasesti singur,nu merge pe mana localnicilor sau a "binevoitorilor"

-
Albuletu Alexandru
- veteran

de Albuletu Alexandru » 24 Iun 2014, 09:24
adrian99 scrie:alexandru,degeaba primesti acum informatii daca nu pleci zilele urmatoare
situatia se poate schimba foarte repede(datorita fluctuatiei apei din ultima perioada)
iar in Delta pestele migreaza dintr-un loc in altul foarte repede(in special rapitorul)
cele mai bune locuri sunt alea pe care le gasesti singur,nu merge pe mana localnicilor sau a "binevoitorilor"

de accord cu tine, insa nu o sa fie o iesire prea lunga, ca sa am timp de cautari prea multe.
treaba sta astfel: prietenii mei o sa instaleze la stationar sa dea dupa somn, iar eu o sa incerc prin imprejurimi sa gasesc rapitorul la spin.
ma pot duce prin imprejurimi, dar nu foarte departe.
speram sa primesc niste informatii gen: ,, poti merge in zona x sa dai la somn, ca merge in perioada asta, iar la 2-3-5 km de local asta este locul y in care poti cauta salaul, stiuca, avatul etc.''
Nihil Sine Deo
-
adrian99
- veteran

cel mai bine ar fi sa specifici zona(ele)in care vrei sa mergi
asa poti sa primesti informatii(unele chiar precise)privind speciile de rapitor existente
-
Albuletu Alexandru
- veteran

de Albuletu Alexandru » 24 Iun 2014, 19:32
dupa cateva informatii primite de la un coleg m-am cam hotarat sa merg in zona Crisan.
http://old.wikimapia.org/#lat=45.170782 ... 4&l=29&m=h
treaba este ca acest coleg forumist, caruia ii multumesc pentru informatii, nu are date actualizate despre zona si nici eu nu am reusit sa aflu mai multe.
asa ca raman profund recunoscator celor care detin si vor sa impartaseasca informatii la zi.
Nihil Sine Deo
-
deltaic
- veteran

In zona Crisan nimic notabil. S-au prins ceva stiuculite pe canale. Somotei micuti pe brat Sulina. Pe lacurile din zona Matita s-a prins mai binisor,am vazut si niste poze,totusi capturi slabe. Mai astept vesti de la cei ce nu s-au intors inca. In curand plec vreo 2 zile,inca ma gandesc unde sa merg...
-
rine
- veteran

Albuletu Alexandru scrie:dupa cateva informatii primite de la un coleg m-am cam hotarat sa merg in zona Crisan.
mah.. voi vreti cam toate speciile de pesti la un loc..si sa mai si prindeti. e cam greu.
dar daca te-ai hotarat sa mergi in zona la Crisani ,acum depinde si cu ce te deplasezi sau unde dormi, recomand sa incerci pe "Ingusta".
este cam singura locatie din zona ,care sa permita atatea feluri de pescuit.
da' vezi ca-i ceva popor de obicei.
-
Albuletu Alexandru
- veteran

de Albuletu Alexandru » 26 Iun 2014, 14:26
Nu ma intereseaza sa fac ,,performanta ''... m-am convins de mult ca cele mai bune rezultate le ai
unde cunosti bine locurile, iar cum eu nu cunosc delta prea bine... intr-o singura expresie: nu dau Oltul peDelta daca
vreau strict peste, dar cum iesirea si compania sunt foarte importante, incerc sa gasesc un loc in care
sa aiba si prietenii mei unde sa bage cateva bete la stationar, iar eu pe o raza de cativa km fata de ei
alaturi de un alt prieten sa ne omoram timpul, pe langa cateva beri, cu un pescuiit din barca la oaresce rapitor.
Nu sunt absurd, si cred ca ma pricep indeajuns la pescuit, incat sa-mi dau seama ca nu pot practica,
Cu rezultate exceptionale sa foarte bune, atat pescuitul la statioar la crap sau somn cat si pescuitul la rapitor
Nihil Sine Deo
-
crapmaniacul
- veteran

Alex atat timp cat nu ai informatii certe mai bune decat cele putine, multe pe care le-ai primit aici (desi cu siguranta cred ca te-ai mai informat tu si din alte surse), mergi pe astea si mai multe vei vedea la fata locului zic. Planul de acasa mai ales cand e vorba de Delta uneori nu se potriveste complet cu ceea ce gasesti acolo cand o sa ajungi, asa ca oricum va trebui sa fii flexibil si pregatit in mai multe directii, si pe stiuca si pe salau, somn, avat, biban. Nici eu nu stiu zona Deltei mai deloc dar imi dau seama ca o prima iesire nu-ti va spune prea multe, dar totusi vei afla cate ceva odata ajuns acolo si dupa ceva canale/lacuri colindate. Garantii nu-ti poate da nimeni si nici locurile alea bune bune nu le vei afla pe net cred eu si nici de la prima sau a doua iesire.
Insa una peste alta cateva zile in Delta la care sa ai o barca sa te misti de colo colo cu siguranta ca o sa fie o iesire placuta in sine si altceva nici nu mai conteaza. Inspiratie, vreme buna si fire mototolite

Te astept cu un review la intoarcere.
-
adrian99
- veteran

alexandru,Delta este unica si nu suporta compartie(Olt,Siret,Prut)sau ce vrei tu.toate au farmecul lor insa Delta unul aparte
dar il poti afla numai daca mergi acolo
eu iubesc foarte mult Delta si-mi pare rau ca nu pot ajunge atat de des pe cat asa vrea....
-
peavey
- junior

Dupa 12 ani de mers in Delta pot spune ca sunt extrem de putine lucruri de care poti fi sigur...Ce am invatat si constatat singur se poate enumera simplu si sumar: Delta(dau mare dreptate ante-postatorilor) nu suporta termen de comparartie cu nimic...ai sa vezi;peste este,de care vrei si cum vrei...numai ca NICIODATA nu va fi in acelas loc...sau altfel spus intotdeauna il vei gasi in alte parti...sau rareori vei prinde in acelasi loc ca anul trecut;nu cred sa imi amintesc ca vre-un an sa semene cu altul(din toate punctele de vedere-apa,vegetatie,localizare pesti,locuri campare)-pt mine unul asta este si farmecul ei...
Priveste iesirea in Delta ca pe o provocare,ca pe o expeditie in necunoscut...Ai sa vezi la fata locului cat mister ascunde,cum te umplii de tot ceea ce natura inseamna pt simturile noastre ancestrale anihilate acum de aceasta era a vitezei bezmetice in care ,din pacate, trebuie sa traim...Daca te vei lasa cuprins de acest sentiment ai sa incepi sa intelegi multe din tainele Deltei...Si nu sunt putine...Si un sfat prietenesc: plimba-te cu o barca cu vasle,de cate ori poti sau ai ocazia...Daca se poate uita de motor...Ai sa intelegi de ce...

Doua lucruri ma alina si ma vindeca de boala
Damigeana cand e plina si mandruta cand e goala...