totul despre Delta
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
- peter_malachi
- junior
Re: totul despre Delta
e cumva prea cald pentru perioada asta si pestii mici inca sunt activi si stiuca are ce sa manance?
vad ca weekendul viitor e solunar bun credeti ca se poate schimba ceva in activitatea stiucii din Delta?
vad ca weekendul viitor e solunar bun credeti ca se poate schimba ceva in activitatea stiucii din Delta?
stiuca are ce sa manance tot timpul anului
si pe apa rece pestele prada este activ(este adevarat la intensitate redusa)
problema Deltei este ca nu mai tine stiuca mare decat pe incinte
pe natural este foarte greu de gasit un exemplar mai"imbracat"
adica peste 2kg
si pe apa rece pestele prada este activ(este adevarat la intensitate redusa)
problema Deltei este ca nu mai tine stiuca mare decat pe incinte
pe natural este foarte greu de gasit un exemplar mai"imbracat"
adica peste 2kg
> Zile de toamna in delta. Peisajul incepe sa se pasteleze,devine mirific,apa se raceste si cred ca are in jur de 12-13*C(data viitoare car sonarul dupa mine sa aflu exact si temperatura).Cum era si normal,am fost tot contratimp.In zonele in care am pescuit,cu unele exceptii,s-a prins mai bine in zilele urmatoare.Per ansamblu, a fost o iesire slabuta,cu exemplare de stiuca marunte.Ceva activitate am avut totusi. Pescuitul la toate speciile ,a mers slab in zonele pe care le voi enumera imediat.Cei mai fericiti pareau unditarii care prindeau albitura si caras cu nemiluita. Pe Stipoc, de exemplu,era o mare de oameni insirata la stationar pe malul fostei amenajari piscicole. Apa, in mare parte, era tulbure, cu tendinta de limpezire.Am inteles ca in urma cu cateva zile,Dunarea era “pamant”,acum incepea sa se distinga cate ceva din structurile de langa mal. Plantele din Fortuna si Polidionca erau imbacsite de aluviuni. Am pescuit pe: Babina(limpede),Matita(semi),Lopatna(tulbure),Vacaru(semi),Razboinita(tulbure),Sontea(semi spre Fortuna,de la Pituh in jos,tulbure),Stipoc(limpede),Catavaia(limpede).Zone cercetate:Olguta(tulbure),brat Sulina(tulbure),Eracle(tulbure),Bahrova(tulbure),centura spre Mila 23(tulbure). Instinctul ma indemna sa plec in sud dar,nu s-a putut. Din relatarile multora, s-a prins destul de bine pe natural, in detrimentul incintelor. Cei din Chilia au transmis ca rezultatele au fost, de asemenea,slabe. Peste 10 zile plec din nou si sper la o revansa. Acum…,cinstit sa fiu...,timp de doua luni si jumatate,s-a prins peste cu sacu’,trebuia sa urmeze si o perioada mai slabuta(care pare sa se termine).Mai am patru iesiri planificate si se poate intampla orice…
- peter_malachi
- junior
ce e fratilor cu schimbatul dintilor?
cineva a fost weekendul pe Fortuna si apropiere si spune ca stiuca nu avea dintii ok si ca de asta nu a tras si ca activitatea maxima ar putea fi joi vineri sambata si duminca conform solunarului
cineva a fost weekendul pe Fortuna si apropiere si spune ca stiuca nu avea dintii ok si ca de asta nu a tras si ca activitatea maxima ar putea fi joi vineri sambata si duminca conform solunarului
Cea mai stupida prejudecata pescareasca!peter_malachi scrie:ce e fratilor cu schimbatul dintilor?

Stie cineva cum e miscarea pe la Sulina, vreau sa merg sapt. viitoare si sa stiu cu ce sa ma inarmez?
baciux,cel mai bine te inarmezi cu multa rabdare
a detaliu liviu(deltaic)mai sus cum este-n Delta acum
a detaliu liviu(deltaic)mai sus cum este-n Delta acum
M-am intors si eu de la Mila 23 ieri. Descrierea lui @deltaic foarte buna. In plus, adaug: Ligheanca (limpede) fara prezentari, Lighenetu (tulbure) fara prezentari. S-au prins exemplare mici (stilouri si cateva la 400-500 gr) si putine pe Sontea, in zona lata, catre Fortuna. De asemenea, aceleasi rezultate pe Dunare, in zonele de mal cu stuf. Rezultate bune au fost pe Babina, cu precadere in sfertul din stanga cum se intra pe lac, de unde apa era limpede, pana in zona unde se tulbura. Am avut multe prezentari, multe capturi, dar in general intre 500-600 gr pana nu cu mult peste 1 kg. Cei drept, am avut si cateva mai imbracate, la 2 si chiar 3 kg. S-a prins in general la linguri Misu argintate, model Dolinger 11 gr si Zack cocosate 10 gr.
La alte specii, din ceea ce am vazut, carasul si bibanul duceau greul (caras pe Dunare la porumb si biban chiar la intrarea pe Trei Iezere, langa stuf, la rama neagra).
La alte specii, din ceea ce am vazut, carasul si bibanul duceau greul (caras pe Dunare la porumb si biban chiar la intrarea pe Trei Iezere, langa stuf, la rama neagra).
NIHIL SINE DEO
Babina e concesionata?
Babina,Lacul Dracului,Matita,Merhei si toate lacurile din zona, 55km din brat Chilia de la varsare in sus si bratele din zona sunt ala lui Raduta(cum asta...???).Taxa zi/pescuit=50 ron,sistem C&R total(teoretic).tavistan scrie:Babina e concesionata?