>>> M-am hotarat (cu greu ce-i drept) sa mai scriu cate ceva pe acest topic , initiat in scopul de a informa , educa si constientiza pe cei interesati de delta , iubitori sau
prezenti ocazional in acest loc unic prin frumusete si complexitate .
Primele iesiri din acest an au fost deosebite , nu insist asupra lor , sunt demult trecute .
M-am intors ieri si pot sa spun ca desi nu a fost o escapada total reusita din punct de vedere a pescuitului , am reusit pe final sa ameliorez situatia .
>>> Pe o cota destul de scazuta (ieri la ceatal 76-4) si cu majoritatea lacurilor si canalelor tulburi , pescuitul este ingreunat . “Stationaristii” sufera mai putin , erau prezenti cu sutele de-a lungul traseelor mele . Cota apei pe lacurile pe care am fost era cam de 1 – 1,5 m . Adancimea apei pe Polidianca , la intrarea dinspre Matita era cam de 25-30 cm ., zonele mai adanci sunt tulburi . Matita , Babina , Lacul Dracului , Merhei , Dedoa nu prezinta interes , sunt foarte tulburi . Pe Merhei pasarile ,de toate neamurile , ocupa foarte mari suprefete ale lacului , semn ca prezenta omului este scazuta . Canalul spre Dovnica plin de vegetatie.
Rareori am vazut atat de tulbure canalul si lacul Vacaru (nivel foarte scazut) . Pe canal este un pom cazut transversal ,cu o parte submersa . Nu am putut accesa can. Razboinita dinspre Sontea decat vreo 300 m , vegetatie abundenta , apa tulbure . Olguta , Sontea , Papadia , Fortuna , Radacinosul (din Fortuna) , canalele adiacente sunt tulburi . Can. Eracle si Lopatna tulburi , Trei Iezere partial . Catavaia , partial . Bahrova tulbure , Garla lui Iacob limpede , dar nu se poate pescui din cauza retelei de plase submerse , omniprezente . Alexina tulbure . Baclanestii la inceput tulbure , s-a limpezit partial in cateva zile . Am vrut sa intru pe Visina dar tulbureala si nivelul sacazut mi-au schimbat obtiunea .
Am inceput pescuiala cu 2 zile de bibaneala senzationala , cu capturi maricele si cu cate o stiuca/marlita sporadica . In fiecare zi am alocat ore bune cautarii stiucii si perseveranta a dat roade . Am avut 2 partide bune cu capturi rezonabile . Cum ma bucur de tot mai putin timp alaturi de fii mei , cel mai important lucru pentru mine a fost entuziasmul mezinului de a se afla in delta alaturi de mine . Fiind scrimer are reflexe bune si devine tot mai bun in ale pescuitului (a fost educat in spirit C&R si nu concepe altceva).
Cam asta a fost si , pana la viitoarea plecare , fire intinse celor care sunt sau vor merge in curand in delta .