Sa zambim putin : patanii la pescuit :)

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
DEM
veteran
veteran

Re: Sa zambim putin : patanii la pescuit :)

Mesaj de DEM » 11 Apr 2014, 09:48

Acu ma intelegeti,de ce imi place cum povesteste Modi.? :respekt:
Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 11 Apr 2014, 12:40

DEM scrie:Acu ma intelegeti,de ce imi place cum povesteste Modi.? :respekt:
DA :!: :!: ...Ma f.u.t in ele bete, mulinete , rotative, oscilante si alte acareturi ...Tot ce era pregatit pt asta se va duce intr-o imprimanta . Merita , asa ceva mai rar .... :respekt: :respekt: :respekt: :respekt: :respekt: :respekt: :respekt:

@ modigliani , poti sa-l faci pe biban de trei parale ...Nu se supara ...Ai intrat si tu in clasa de sus, a celor ce pot sa-l ocarasca non stop si sa fie iubiti in continuare
:!: :!:

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 11 Apr 2014, 20:02

biban solzos scrie: @ modigliani , poti sa-l faci pe biban de trei parale ...
Nu, prietene . Te-am asigurat deunazi de intregul meu respect si de intreaga mea apreciere . Si n-au fost vorbe in vant .
Asadar , daca nu te superi , iti dedic ce-a de-a treia parte din .......

Radio , matizu' , si agentu' Dobre

-- partea a III-a --

................................................................................

Radio gesticuleaza si vocifereaza virulent , Dobre este deja scos din sarite , noi stam pe bordura cu doua "six-pack-uri" de Becks pe langa noi si asistam la ceea ce se presupunea a fi un dialog intre doua exemplare ale speciei dominante pe Terra . Dialogul se poarta intr-o moldoveneasca balbaita si texte militienesti invatate pe dinafara . Ne aducem contributia razand in hohote :

- Dobre , .... ajientu' Dobre , ...... she-ai tu cu mini ? Nu ţ-am facut ninica , nu ţ-am zis macar o vorba .....
- Stimate domn , insist , prezentati documentele la control . Nu as vrea sa escaladam situatia .
- Shi dracu' sa iescaladez , ca io abia ce stau in picere ! Da' nu viezi ? ..... Mi-s bat !
- Cu siguranta veti fi si testat cu etilotestul . Acum insa , va rog , documentele !
- Io-ţ spui ca daca-mi dai ietilotiest dintr-acela .... iexplodeaza , 'n pizda ma-sii de ietilotiest . Da' tu vrai sa murim ashilea 'preuna ?

Sunt intrerupti de hohotele noastre . Printre hohote mai bagam si cate-un "Sa traiesti Radiooo ! Esti king , mah ! Stiam io de ce te suport atatia ani !!!"
Dobre se irita de la o clipa la alta ..... Pare a se gandi la cum sa rezolve situatia , la cum si-n ce fel il va pedepsi pe Radio . Lui Radio insa i se fix rupe de analizele lu' Dobre . Este de la isteric la jovial , de la naiv la doct . .... Doar ca face toate astea pe limba fratilor nostri de peste Prut . Insa o face la modul balbait si la un nivel absolutamente sacramental .......

- Domnulie ajient , .... respiectuos va-ntrieb , .....shi documenti sa va priezint ?
- Permisul de conducere , cartea de identitate , talonul masinii .
- Na , iaca , ...... numa' o ţara . ..... Shi , ii grrrrraba ? ..... Ai traba pi vriundeva ?
- Domnule , deja exagerati !!! ACTELE DUMNEAVOASTRA LA CONTROL !!!
- Iara ţipi la mini ?? ..... Io abia ma tin cu ochii di pi matali , vrai sa si-ntelieg shi-mi zici ? .... Baremi zi-mi soptit , ca ma doare capu' ......

La faza cu "zi-mi soptit" ne loveste o criza de ras apoteotica . Intradevar Radio parea in dificultate nu doar de-al focaliza pe Dobre , ci ..... intreaga intersectie . I se invarteau ochii in cap ca la pacanele si mai abitir se sprijinea de oglinda din dreapta a micutului Matiz . Dar nu ne faceam griji in privinta lui . Tampitul nostru amic de sute de ori a gestionat fabulos situatii ca cea pe care tocmai o instrumenta . Mai mult , isi gaseste putin timp si scuipa pe oglinda dupa care-o sterge delicat cu palma , sfidand pentru cateva clipe prezenta agentului de la Rutiera . Dracului , era prea noroita . Cu siguranta nu dadea bine sa nu luceasca . Dobre intuieste ca mai are nitel si se va bloca . Oarecum panicat insista oficial :

- Sa stiti c-am sa recurg la masuri extreme !
- D-apai 'pusca-ma ! Baremi scap de nievasta-mea ! Pai tu 'ţi dai sama shi patesc io acasa cu femeia sheeia ?
- Nu este problema mea ce patiti cu sotia , problema mea este sa va controlez documentele si sa recurg la masuri . Conduceti in stare de ebrietate , avansata as spune , sunteti pasibil de pedeapsa .
- Shi fac io ? Domnu' ajientu' Dobre , io nu conduc !
- Cum adica nu conduceti ?
- Iaca , nu conduc ! Ca io daca mi-s bat nu ma sui la volan , ca nu ie voie de la leji .
- Cum adica nu conduceti ? Sunteti cu masina in trafic in stare de ebrietate !
- Pai ...... nnnn-ai vazut ca ma-npijeau comrazii sheeia ? ....... Io ieream vehicul cu trrrractiune animala ! ..... Io aia ieream .....

Asta duce la o explozie de mascari , injuraturi , bagari si scoateri din partea noastra . Dam noroc si-l mascarim pe Radio ca poate niciodata . Dobre se blocheaza pentru o secunda . Cel putin ipotetic , Radio , in dementa lui cea bahica are dreptate . Chiar si noi , nu cu mult mai treji decat Radio , ne dam seama de acest lucru . Un vehicol deplasat prin forta fizica , si nu printr-un ansamblu mecanic locomotor se numeste simplu ..... "vehicol cu tractiune animala" ! Radio demonstreaza a mia oara in atatia ani de cand il stim ca-i mai inteligent beat decat in stare de trezie ! Auzi , al dracu idiot , ..... noi impingand la Matiz eram echivalentul ..... tractiunii animale ! Il uram si-l iubim in acelasi moment . Nu stiu Dobre ce simtea in acel moment la adresa amicului nostru , dar daca ii interpretam corect grimasa ..... cred ca-l uraste din toata inima .

- Radiooo , fir-ai al dracu de smintit , aia eram noi ? Tractiune animala ? strigam noi isterizati si plini de energie , acoperind pledoaria oficiala a lu' Dobre .
- Da' tashi bai , ca n-am timp ghi tini . D-apai nu vezi ca discut cu domnu' ajientu' Dobre die la rutiera ?
- Bai tampitule , sa te vad io acuma cum iti scoti Matizu' din intersectie ! .... Tractiune animala , zici ?
- Mah , daca n-oi pute si n-oi pute ..... il rog pe domnu ajient sa ma 'pinga . Ca va' ca-i baiat bun .

Culmea coincidentei , in acel moment , dinspre Crangasi intra in intersectie o caruta tiganeasca ce cara fiare vechi . Un tigan uscat - vai mama lui - cu o tiganca grasa impart chinuiti o scandura din "prova" carutei incarcate pana la refuz cu frigidere ruginite , calorifere sparte , arcuri de la saltele Relaxa si alte asemenea nenorociri . Cum necum Radio ii focalizeaza . Tasneste nepermis de coerent de langa Dobre , se repede la capastrul martoagei flamande din hamuri si opreste caruta in evidentele sperieturi si revolte ale calului :

- Hooooooooo ! Stoi !!!!! Davai la dreapta , shilea , pe trotuar !!! Diiii boala , da-i la dreapta ! ...... DOBREEEEEEEE , vino-ncoa , sa nie lamurim odata , sa po' sa ma 'c sa deretic Matiizu' . N-apoi , iaca vino , vino !

Dobre , total blocat isi intoarce pe un model ceasornicar privirile dinspre Radio catre noi si invers . Situatia il depaseste categoric . Ne roaga sa tragem Matizul pe marginea intersectiei . Ii este evident faptul ca n-are cum sa se inteleaga cu Radio . Ultima speranta ii suntem noi . Beti , treji , ..... cum om fi . In hohote de ras ne indreptam catre nenorocirea de Matiz si-l impingem catre trotuar . Abia acum poate trece un 41 ce vine din pasaj dinspre Drumul Taberei . Saracu' vatmat probabil asteapta de 15 minute sa poa' sa treaca .

Radio e "pe val " , Dobre e-n crize , noi radem fara pauze exasperandu-l pe Dobre care chiar incearca sa lege un soi de discutie , Matizul e tras pe dreapta , tramvaiul 41 in sfrasit isi deschide usile in statia de dupa iesirea din pasaj .

.......................................................

- va urma -

Pif.
veteran
veteran

Mesaj de Pif. » 11 Apr 2014, 21:04

Oare se da jos din tranvai sotia lu Radio?
:respekt:

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 12 Apr 2014, 15:01

Pictore, am si treabaaaaaa....Nu ma mai chinuiiiii.....Pot sa-ti spun si Michelangelo , Photo shop, zugrav, cum vrei, dar opreste-teeeeeeeeeeeeeeeee....Lasa-le pt zilele libere de Sf Paste ....Te rog :!: :!: :!: :!: ....E prohibitie, io nu merg de obicei la "acvarii" cu taxa , ca-s prunc sarac ....am timp....Hai, fii intelegator ....

ps: nu-ti mai declara "apartenenta " la biban pe forum ...Lasa, sa fim noi sanatosi si prieteni, dar vin sacalii si-ti sar si tie in gat ...Nu-mi fac probleme, ca pt tine-s rivali de trei secunde, da vezi tu ca strica tot ...Asa ca atunci cand ti-s drag, fluiera alb -albastru ...Atata a mai ramas din U Craiova :evil: :evil: :evil: ...

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 12 Apr 2014, 17:18

biban solzos scrie:ps: nu-ti mai declara "apartenenta " la biban pe forum ...Lasa, sa fim noi sanatosi si prieteni, dar vin sacalii si-ti sar si tie in gat ...
Ma pis pe ei de "sacali" ! PUNCT , am incheiat discutia !

Sa fii iubit ! Si , app , cauta maine dimineata partea a IV-a . Pentru ziua de Paste am altele .......

biban solzos
veteran
veteran

Mesaj de biban solzos » 12 Apr 2014, 17:49

modigliani scrie: Ma pis pe ei de "sacali" ! PUNCT , am incheiat discutia !

Sa fii iubit ! Si , app , cauta maine dimineata partea a IV-a . Pentru ziua de Paste am altele .......
Monseniore , ai mila ....maine pot citi, sunt "free" ...da ' saptamana viitoare sunt "bizi " rau ...Baga de Pasti, te rog ! Vin de la Inviere si intru sa vad ce-a facut Radioul tau :!:

ps: O mica flendurica, faramitura, floc in cale putzuricii sau cum vrei sa-i zici tu...Vezi la cafenea :!: Cand le spuneam tuturor ca scopul anumitor indivizi e sa blocheze niste topicuri, radea toata lumea :evil: Dar, rand pe rand, avand contributia acelorasi :wink: , s-au blocat ...Vezi ca la "Cafenea " 2 oua-s blocate :mrgreen: ( ca sa vorbesc in limbajul celor ce-si doreau asta : gepeto, gigel, martinica si ulk...

Mi-esti drag, la fel cum mi-e deltaicul, luci tm, nuke, RINE, matza albastra cu merisoare :evil: , edi (si inca ceva semne aici) , Sf-ul ( caruia-i ramane Lavinia :wink: , ofticosul :cry: ) , pikeman-ul , chiar si bradypusul ...si mai sunt ...scuze, dar concluzia e prea generala si da in prea multi !

Promit sa te citesc, promit sa-i citesc, mai ales pe "gastronomici" , si sa va stimez la fel de mult ....
Forumurile devin ca societatea ...Sarbatori Fericite :!:

Bibanul migreaza ...Raman cei perseverenti ...Io am si alte treburi decat balacarit topicuri ! Sieg heils ...ca sa fie inca un motiv :evil:

modigliani
veteran
veteran

Mesaj de modigliani » 13 Apr 2014, 03:09

Radio , Matizu' , si agentu' Dobre

ultima parte

.................................................. ...............

Facem o scurta recapitulare : in intersectie : Radio matol "praf" se tine de haturile martoagei sa nu cada in genunchi , Dobre il urmareste obsesiv si siderat , noi stam in *** pe bordura band bere mascarind si hohotind totodata . Trecatorii deja se opresc curiosi sa inteleaga ce anume a dus la ceea ce le este dat sa vada ......
Oarecum dificil unii reusesc . Cei cu simtul umorului .... evident pufnesc in ras , dobitocii par "nemaipomenit de revoltati" de indrazneala amicului nostru .

.................................................. ...............

Radio insa sfideaza dezinvolt intreaga "asistenta" si face ce stie el cel mai bine sa faca . Sa fie el . Il iubim !!!

- Dobre , .... ni-i pohui , iaca si tiganu' ista-i bat . Da' lui di shi nu-i sheri documenti ?
- Cum sa-i cer , domnule , documente ?
- Pai , iaca , o fi beut si el shiva pi toata ziua !
- Ce legatura are bautura astuia cu faptul ca dvs sunteti sofer ? Si-ati mai si consumat bauturi alcoolice !
- Dobre , ..... va' ca nu ni-ntelejim ! Mi-s bat rau ! ..... Rau di tat !!! Da' di shi nu-nteleji ca io nu ieream sofier ? Ui , se uita poporenshile aistea la noi , ni fashiem di ras . Vojdi ? Ca ma doare capu' si mai trebe sa shi dieretic sarashia aista de Matiz ......

Lui Radio i se trezesc accentele moldovenesti direct proportional cu numarul de beri baute . Nu este prima oara cand , la betie , ne intelegem din ce in ce mai greu cu el . In contextul de fata insa asta capata dimensiuni inimaginabile . Nu ne putem opri din ras .....

- Am sa va fac acum un proces verbal in care .....
- Fa-l , dar . Da' shi dracu sa scrii-n iel ? Ca mi-s bat si-atat ? Da , mi-s bat ! Si shi-i cu asta ?
- Vad ca nu intelegeti ..... Sunteti inscris in trafic in stare de ebrietate .
- ..... Dobrie , ui , ..... tu pari baiat distept . Ai ochi ..... asa , ghie om istet . Io asa va' la tini . D-apai di shie nu-ntieleji ca io-s ca tiganu' ista .....bat si cu tractiunie animala ? Lu' asta animalu'-i traji , mii animaliele ma-nping . Adicatelea mi-s .... vehicol cu impingiune animala , nah ! Ui 'priejur , maladetz , nu viezi ca nu-i ghini ? Matizu' shesta , dracu' sa-l ieie , ie cu motoru' 'prit . Ca shica daca iesti bat nu ie voie sa-l condushi . Nu asa scriii la leji ?
- ...........

Dobre compileaza . Cel putin teoretic Radio are dreptate . Nu exista temei legal , articol in codul rutier , care sa prevada interzicerea sau sanctionarea impingerii unui autovehicol pe drumuri publice ...... in stare de ebrietate . Este a nenumarata oara in care il admiram uluiti pe ticnitul , genialul , imbecilul nostru vechi prieten . Nu stim daca sa radem sau sa-l aplaudam . Evident , noi fiind cel putin tot atata de bauti ca si el , avem probabil cele mai nepotrivite , galagioase si ostentative reactii .
Reactiile noastre cat si situatia in sine duce la declansarea - tipic romaneasca - multor opinii ale trecatorilor . Pietoni , dar care au probabil permis de conducere , si implicit cunosc Codul Rutier , intervin pe langa Dobre :

- Domle , omu' ..... are dreptate . N-ai pentru ce sa-l pedepsesti . N-ai ce sa-i faci , legal vorbind.
- Ba nu ! Poa' s-o faca pentru "deranjarea linistii publice" !
- Termina domle , ce-are linistea publica cu faptul ca asta-i beat si-ncurca circulatia ?
- Asa e . Am stat in tramvai 15 minute ca nu putea ajunge-n statie . Sa-l aresteze !
- Bai , e omu' beat da-i mai destept ca voi toti . Isi impingea masina , n-o conducea ......

Si asa mai departe . Care mai de care mai priceput la parametrii legali ai situatiei create . Noi intre noi dezbatem - la randul nostru - stupizenia si paradoxul situatiei . Dobre insa gandeste febril - sau asta da de inteles figura lui - articolul in baza caruia il va putea cumva pedepsi pe Radio . Noi dam noroc si facem pariuri , Relu se duce dupa inca doua six-packuri de Becks . Tiganu' si tiganca stau in pragul plansului neintelegand , saracii , de fapt de ce-au fost opriti iar acum sunt oarecum in centrul atentiei . Se aolesc si se jelesc in maniera tipic tiganeasca . Se jura pe copii ca n-au furat nimic , se jura ca n-or sa mai care fiare prin cartier . Sunt in stare sa se jure orice si pe orice ....... Radio pupa calu' intre nari si-l mangaie sub barbie . Ba , mai mult , intr-o totala dezordine locomotorie , se repede pe trotuar la o taraba , taraba la care o baba amarata vinde niste fructe . Ii da asteia 100 000 pe doua mere si i le aduce calului vorbindu-i ..... numai Dumnezeu stie in ce limba . Interesat este faptul ca animalul pare a-l intelege .....

- Ni , niii , blea la pianka iabloni . Prrrrrrr , mai dragule ghi tini , prrrrrrr ..... Priroda ..... Iabloni , iabloni . Davai , ca-i bun , mah !

Decretam la unison ca este "MOMENTUL SAU DE MAXIMA GLORIE" ! A facut multe la viata lui , da' una ca asta niciodata ! Strig la el acoperind galagia din intersectie :

- Radiooooooo , ...... tampit , cretinoid sovietic , si-asa voiai sa-ti faci un tatuaj ...... Scrie , mah , pe tine " Radio + Dobre = Love " !!! Da' scrie undeva sa se vada de departe ! In culori , mah , si cu "degradeuri" ! Si cu sageata d-aia de intra-n inima si-o crapa-n doua !!! Boule ! ..... App , in rusa cum se zice "bou" ? Sa fiu sigur ca ma intelegi !

Dobre este absolut categoric depasit de situatie . Radio se imbata incet-incet , din ce in ce mai rau , fara ca macar sa mai duca o bere la gura . Doar iubeste calu' tiganului mai abitir ca mai devreme . Pare a fi facut o adevarata pasiune pentru acesta , iar pe Dobre deja-l ignora evident . Noi bem in continuare , lumea incepe sa se imprastie .

Dobre isi face de lucru pe la statia de emisie-receptie a masinii de politie , mai fluiera doua-trei masini , si aproape fara de veste renunta la "polemica" cu Radio al nostru . Saracu' este probabil total dezarmat . Ne face semn discret sa ne recuparam dilaul si sa mergem in treaba noastra . Va tine minte ziua aceasta intreaga sa stralucita cariera la Politia Rutiera .....

.................................................. ......

Il azvarlim pe Radio pe bancheta din spate si continuam sa impingem Matizul catre spalatorie . Pana sa adoarma ne striga pe geam tot soiul de indicatii ce tin de buna conduita pe drumuri publice a unui vehicol propulsat prin tractiune animala . Evident , il injuram cum ne vine la gura . La unison , nu mai avem rabdare sa ne "inscriem la cuvant"...
Cum-necum ajungem la spalatorie . Sa-l suportam in continuare dupa o zi ca asta ar fi echivalat cu o supra doza de extasy . Am fi vrut sa-l lasam sa doarma , dar cand au cerut aia 3 milioane s-o spele toata am fost nevoiti sa-l trezim , sa negocieze suma personal . Reactia lui a fost scurta :

- Tri niliona ? ..... Haraso , davai , ca ma 'moara femeia sheeia dac-o vede-asa .
- Ok , ne apucam imediat .
- Ssssspasiva .....

Dupa care se culca la loc . A dormit pret de vreo 4 ore , timp in care sarmanii spalatori n-au mai stiut ce sa-i faca micutului Matiz . Abia dupa vreo ora au reusit si ei sa vada ce culoare are acesta trecuta in talon .
Chemam telefonic un alt prieten care sa conduca Matizul si pe Radio catre casa , ne urcam in taxiuri si ne ducem si noi catre ale noastre . Probabil ca nici cina n-o s-o mai prindem in familie . Este deja 11 noaptea ...... 11 noaptea a unei zile de antologie in preajma prietenilor mei .

.................................................. ..........

Peste vreo luna de la asta ma suna Radio :

- Sa traiesti !
- Noroc !
- Hai la peste !
- Cand ?
- Acu' , in weekend .
- Unde ?
- PLM , vedem noi . Giurgiu , Fetesti , .......
- Nu stiu . Mai vorbim . Vedem . Da' cine mai merge ?
- Baietii . Baietii si cu Dobre .
- CUMMMMMMM , mah ?? Dobre ??
- Da , ca m-am intalnit cu el . Am oprit sa-l salut si sa-i cer scuze . Sa stii , e baiat bun . Din vorba-n vorba mi-a zis ca si el e pescar . Si i-am zis ca poate vreodata vrea sa mearga cu noi la Dunare .
- Si ??
- Si-a zis ca merge .........
- Radio , idiot fara de egal , cum ...... Sau lasa , ...... nimic

mariusxnx
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mariusxnx » 13 Apr 2014, 06:49

Monumental.!!!!! :lol: :respekt:

StefanG
senior
senior

Mesaj de StefanG » 13 Apr 2014, 17:37

Exceptional! Un 6pack pentru Radio! :lol1:
Everyone should believe in something; I believe I’ll go fishing

Scrie răspuns