Pescuitul de jos in sus

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 29 Ian 2011, 00:22

Fain pescuit :D

Cat are apa linga insulitele alea , in primu minut , ca jigu ii maricel ?

Si pe aici se prind , intre toti la jigging intr-un an se prind vreo10-15 veri de yellowtail din asta , la marimea aia !

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 29 Ian 2011, 01:03

Sunt superbe stancile astea. Trebuie sa pedalezi cam 2 ore sa ajungi la ele dar merita.
E cam la 30 de metri fix sub stanca, dar in 2-300 de m apa are peste suta iar la 500 de m de stanca e linia de 1000m adancime. Sunt cativa pini cu apa de 60 pe linia de 200m care sunt cei mai productivi iarna. Vara insa tot pestele e la apa mica (in afara de marlinii si tonii mari)

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 29 Ian 2011, 01:16

Nimic nu se compara cu satisfactia de a descoperii locuri bune de pescuit. Multi traiesc cu impresia ca daca ai barca mergi in larg si apa fierbe de peste. Nu e asa! Ani de zile iti trebuie sa descoperi unde sunt ei si la ce pun botul. Sunt multi pesti in ocean , dar si multa apa peste ei!
Nu degeaba sunt platiti cei cu chartere asa bine ca sa te scoata la pescuit. Dar aia e slab din punctul meu de vedere: sa te sui pe barca si sa te duca direct la locul unde sa ineci rama. Sau la big game si mai de cacao: faci cu schimbul la scaunul cu bota si daca ai trasatura in "schimbul" tau bingo, daca nu, pix . Iar la sfarsit toata lumea face poza cu pestele.
Dar cand ai tu barca si descoperi singur unde, cu ce, cum si cand atunci poti intr-adevar sa spui ca esti pescar si TU ai prins carasul!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 29 Ian 2011, 02:16

MeHigh scrie:Sunt superbe stancile astea. Trebuie sa pedalezi cam 2 ore sa ajungi la ele dar merita.
E cam la 30 de metri fix sub stanca, dar in 2-300 de m apa are peste suta iar la 500 de m de stanca e linia de 1000m adancime. Sunt cativa pini cu apa de 60 pe linia de 200m care sunt cei mai productivi iarna. Vara insa tot pestele e la apa mica (in afara de marlinii si tonii mari)
Tare rau de tot , practic ii greu sa-mi imaginez un loc mai bun :shock:

Am si io un loc cam asa , 30 de m perete de stanca si fac jigging de pe stanca , din pacate la 1 km de la mal apa nu trece de 50 m si linia de 1000 vine la peste 15 mile in larg :cry:
Insa de cand dau acolo odata am vazut un spada de vreo 3 m sarind la 30-40 de m de mal si saptamana trecuta un ton cat mine de lung o sarit tot asa intreg afara , nu am vazut chestia asta nici la TV :shock: ,eram cu 2 amici si am ramas masca . Urmarea exact niste yellowtail din astia la kil , o simtit malu si o tasnit in sus , super imagine cand l-am vazut suspendat in asfintit :D

Ai sanse mari la animale serioase , defapt ii o chestiune de timp pina te faci cu un ton la jig , cu linia de 1000 de m asa de aproape ii inevitabil as zice !

Pe 30 de m aici cu un long jig am vazut o singura trasatura in cativa ani , dau cu regulare de 80 in mod normal cu bote de spin , mai 100 sau 120 daca ii mare mai tare , in rest chestii mici .
Cel mai bine insa merge pe stickbat sinking , lansat si lasat sa se scufunde , subwalking . Atata imi mai ramane in maneca, ca locurile mi le-au descoperit :twisted:

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 29 Ian 2011, 22:13

Pai pune un peste viu de jumate de kil - kil sub un balon si lasa-l de control cand apa sare de 21 de grade. De obicei black marlinii vin asa aproape de stanca ... nu am prins niciodata si nici nu am vazut prins pe viu...
Eu nu am jigguri sub 100g iar cele mai mari de 400g. Ma joc mult cu Benthos Williamson sau broken arrow pe care le joc pe fund de cateva ori si dupa aceea le iau la pompe speed-jigging spre suprafata. Asa acoper toata masa de apa - snapper sau bass pe fund si bara cu kingfish pe drum in sus. Chit ca nu de putine ori am prins snapper la speed si king la smuciturile pe fundul apei.

Am terminat de editat filmarile (jumate din ele) de la partida de acum 2 saptamani:

http://www.youtube.com/watch?v=aB0TlmQPk2g

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 29 Ian 2011, 22:29

..."variatiuni" pe aceiasi tema
...ce sa mai ?
...am plecat la culcare ...fericit :cooler:

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 29 Ian 2011, 22:53

superrrrrrr!!!! pacat ca nu auzim si frana mulinetei :?
Urasc atarnatorii!

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 31 Ian 2011, 14:36

MeHigh scrie:Pai pune un peste viu de jumate de kil - kil sub un balon si lasa-l de control cand apa sare de 21 de grade. De obicei black marlinii vin asa aproape de stanca ... nu am prins niciodata si nici nu am vazut prins pe viu...
Imposibil Mihai , aici ii Mediterrana , intr-o partida trec prin fata ta o gramada de barci , de multe ori tre sa mulinezi ca un apucat ca sa nu ramai fara fir , turism la greu .
Si pentru unu vazut odata nu merita efortul . Am ramas cu faza pe retina , atata tot .

Am patit si io faze din astea cu snapperi , ultimu chiar l-am luat intre ape si mulinat viteza . Si la fel , yellowtail din asta pe shad pe fund mulinat liniar incet pentru grouper .

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 31 Ian 2011, 16:05

Superb, cum ne-ai invatat! :D Ce locuri...
Intre yellowtails si grouperi, pe care ii preferi? Ma refer la violenta atacurilor, lupta & staff.
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 31 Ian 2011, 23:35

Kingfish-ul fara discutie - yellow tail cum ii spuneti voi. Kil la kil e cel mai tare peste din ocean. Daca ar avea marimea marlinului nu l-ar prinde nimeni - vorba pescareasca. Nici tonul de aceasi dimensiune nu lupta mai tare. Somonul australian mai lupta asa dar el peste 5 kile nu creste.
Pescarul care a avut un king de 20 de kile in bota le-a avut pe toate si poate merge la culcare
bassul si gouperul sunt fix pix. Ca un sac de cartofi. bassul inca mai da din cap pana sus, dar grouperul asa tare explodeaza ca de la jumatea apei se ridica singur la suprafata cu ochii iesiti din cap. Plus ca pescuiesti la sute de metrii adancime si e plict. Am prins unu bass de 50 de kile; tre sa caut poza... asa tare apreciez pescuitul ala ca nici nu stiu pe ce dvd e poza... ma duc la grouper si bass (biban de epava cum ii spuneti voi) numai cand vrem sa umplem burdihanele cu carne. Si eliberarea e discutabila chiar daca ai "siringa"... in fine e un pescuit pe cacao... parerea mea.

Scrie răspuns