In sfarsit s-a terminat silly season-ul. Adica perioada de la Craciun pana o saptamana, doua dupa rev.
In perioada asta aici tot omul isi suie catelul si purcelul in masina si campeaza peste tot. Dupa cozi interminabile de iesire din oras(am stat odata 4 ore pe autostrada aproape pe loc), oamenii se racoresc pe malul raurilor sau oceanului, belind apa si speriind tot ce misca , a miscat sau ar fi putut misca din zona. Ce sa mai zici de pesti?!
E vara torida , toata lumea are liber si milioanele de oameni golesc orasele ajungand in diferite locuri unde ai jura ca nu ajunge picior de pamantean ever.
Ca pescar poti sa uiti de meserie- in afara de rechinii pe care-i chiar binedispune prezenta oamenilor in apa.
Dar pierzandu-ne rabdarea am iesit vinerea si sambata asta la una mica in ciuda sanselor slabe. Doi amici se intoarsera cu 2 zile inainte si ne-au spus ca au ragusit salutand baietii cu raft-urile (barci gonflabile cu care coboara pe rauri) si elicopterele i-au asurzit. Daca nu ai fost in Noua Zeelanda nu poti sa-ti inchipui nebunia! Parapante, vanatori, avioane particulare de hobi nu din alea pt milionari, deltaplane, elicoptere personale, parapante cu motor, jet boat-uri urcand cascade... j-de mii de oamenii ataca salbaticia din toate directiile si muntele vuieste.
Aia cu rafturile sunt cei mai de rahat ca ii duce cu elicopterul in varful muntelui si le dau drumul pe rau in jos. Degeaba urci tu cu zilele prin rau si dormi cu nasu-n ploaie ca de ei nu scapi. 3 pe zi si au belit locul. Mai campeaza, se mai balacesc mai pescuiesc... apa batuta- zeci de oameni in pustietatea ta preferata...
In fine, am fortat-o si am avut 2 zile de pescuit. Nu fenomenal, dar cinstit!
Rauletul preferat:
Sfarsit de lupta
doi masculi feroce
cum nu este drum uneori te cateri, alteori inoti...