De cate ori vad ca vremea se schimba de la o zi la alta, stiu aproape sigur ca "astazi canci". Conform proverbului "decat o zi buna de munca, mai bine o zi proasta de pescuit" nu pot sa rezist tentatiei si absolut de fiecare data caut sa ma evapor de acasa visand la marea captura (stiti voi de unde am citatul).
Asa cum am spus mai devreme, astazi de dimineata am plecat din start cu gandul ca o sa o iau in brate. Ajungand la locul faptei, am zis din start sa mergem la locul ala unde sunt aia mari cat casa ( lol ). Am uitat sa precizez ca astazi am incercat o noua shmecherie: sa pun exclusiv numai fluorocarbon pe tambur (precum japonejii aia shmecheri). Dupa cateva lanseuri si aproximativ o ora de descalcit fire, am revenit la normal, respectiv textil plus inaintas fluorocarbon. Revenind, dupa cateva ore de zgariat apa aiurea si fara rost, incep (ca de obicei) sa iau la rand sistematic trusa de nenorociri; cate 15-20 lanseuri de caciula si apoi schimbat cu urmatorul. Locul in care pescuiam stiam ca tine peste dar ziceai ca au intrat toti in pamant. La un moment dat ajung la un Jackall TN60 cu o culoare pe care nu o recomand nici la dusmani: ceva negru cenusiu cu burta gri. Ei bine in momentul ala s-a schimbat manevra. Surprinzator, un alt vobler eficace a fost un Imakatsu Piranha fire tiger (il consider cel mai rezistent la dinti vobler pe care l-am avut vreodata) si de asemenea preferatul meu Yo-zuri Rattl'n Vibe. In alt loc am avut rezultate la o guma Z-Man chartreuse cu glitter. Partida a durat pana pe la ora 16 cand nori negri ne amenintau serios si am avut de ales intre a risca sa fim facuti ciuciulete sau sa petrecem restul serii linistiti acasa. Evident am ales a doua varianta. Cand aproape sa incheiem partida de pescuit, ma suna
Sorin Birlea si in timp ce vorbeam cu el la telefon, am zis ca mi se dezintegreaza lanseta in mana. Am avut niste trasaturi atat de violente incat eram socat atat eu cat si prietenul meu cu care eram la pescuit. Am incheiat discutia cu Sorin si nici nu stiu cand am dat drumul la frana, probabil ca instinctiv. Dril, etc... rezultatul un superb morun de Sarulesti, la aceeasi
guma Z-man.
Si cam atat !