Mai merge salaul la Dunare?

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 25 Sep 2008, 09:09

danr scrie:treaba cu ancora merge daca urmele de dinti sunt intre curbura jig-ului si bila sau chiar pe bila
daca n-ai dinti pe shad nu e salau
Eu cred totusi ca era salau insa avea o stare de sictir totala si dadea cu botu in plastic doar ca l-am exasperat de cate ori am lansat. Am scos solzi de salau pe jig deci prin zona era sigur.

In plus cu o saptamana inainte am luat asa :
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=7184
Spining....Prea bun ca sa fie light...

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 25 Sep 2008, 13:47

salut .

vis-a vis de sictirul salaului (tacuri slabe ,lovituri cu laterala )am descoperit ca un vierme de 10 -12 cm poate fi cheia succesului .am incercat doar pe curent ff slab,sau zero.adevarul e ca orice vierme se misca al dracului de bine cu un efort minim.nu mai vorbesc de culoare care e aproape ca substratul . cred ca o sa incerc si slug'go sa vad ce iese .a fost o vara buna ,sa vedem toamna .
walleye

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 25 Sep 2008, 16:42

adrian frunza scrie:salut .

vis-a vis de sictirul salaului (tacuri slabe ,lovituri cu laterala )am descoperit ca un vierme de 10 -12 cm poate fi cheia succesului .am incercat doar pe curent ff slab,sau zero.adevarul e ca orice vierme se misca al dracului de bine cu un efort minim.nu mai vorbesc de culoare care e aproape ca substratul . cred ca o sa incerc si slug'go sa vad ce iese .a fost o vara buna ,sa vedem toamna .
vierme? adik grub? si de 12 cm? hmm destul de mare! da cat de mari erai flacaii aia?
PS am fost aseara la o partida scurta si cred ca am avut 30 de atacuri nefinalizate.spre seara cand au inceput sa dea si in mal am vazut de fapt de ce:shad de 7-8 cm si salau de 10 cm :)
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 25 Sep 2008, 21:35

adrian frunza scrie:salut .

Cei drept eu am incercat cu shad mare si grub tot mare(10 cm) insa cu salturi marisoare pe substrat. Crezi ca un shado-grub din asta: http://www.totalfishing.ro/curly-shad-c ... 8_150.html jucat foarte fin pe substrat ar trebui sa il scoata din letargie!?
Spining....Prea bun ca sa fie light...

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 26 Sep 2008, 08:35

un worm e un worm nu un grub ,in fapt e o rama mare .si daca ti-i torni tu e si mai bine .iar un flacau de 2 kg poa sa dea un tac de drosophila cand nu are chef .plec de la premisa ca nici un peste prada nu evolueaza pe fundeni ca un nebun de grub sau shad , generand unde care se percep de la km. acolo toti sunt ff silentiosi , daca tin la viata .

curly shad de la bassassasin sunt beton ,o sa incerc sa-mi fac matrita si pt astia .au un singur dezavantaj viata scurta. nu ii joc pe substrat ci ii tarai in curse scurte 20 -30 cm .salturile marisoare ale nalucii indica un tipar comportamental de peste sanatos si vigilent ,improbabil de a fi prada .
walleye

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 26 Sep 2008, 09:00

adrian frunza scrie:plec de la premisa ca nici un peste prada nu evolueaza pe fundeni ca un nebun de grub sau shad , generand unde care se percep de la km. acolo toti sunt ff silentiosi , daca tin la viata .

curly shad de la bassassasin sunt beton ,o sa incerc sa-mi fac matrita si pt astia .au un singur dezavantaj viata scurta. nu ii joc pe substrat ci ii tarai in curse scurte 20 -30 cm .salturile marisoare ale nalucii indica un tipar comportamental de peste sanatos si vigilent ,improbabil de a fi prada .

Am observat si eu treaba asta cu taraitul/maraitul pe jos al nalucii, dar eu procedea altfel si de f multe ori cu succes; tarai jigul cu stopuri rare...sau cu topaituri f fine de cativa cm, apoi fac o ridicare mai ampla de 30-50cm :!: exact pe caderea aia lunga am atac... si de regula atac f ferm... ceea ce-mi confirma ca aveam un salau fitos care urmarea naluca dar nu-i facea nimic... am intalnit situatia asta de multe ori si tot de atatea ori am prins schimband ceva!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 26 Sep 2008, 09:21

ovidiu pe cadere ai intotdeauna atacuri ferme .abordeaza un prag invers stand pe gaura si o sa ai tacuri memorabile .mai bine zi ce faci cand ratezi un salau tarait un metru.
walleye

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 26 Sep 2008, 09:49

fac ce fac si-l prind si pe fitosul ala! :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 26 Sep 2008, 10:43

adrian frunza scrie:ovidiu pe cadere ai intotdeauna atacuri ferme .abordeaza un prag invers stand pe gaura si o sa ai tacuri memorabile .mai bine zi ce faci cand ratezi un salau tarait un metru.
abordarea asta e cea mai convenabila, nu sperii pestele, nu treci cu firul / pestele peste prag etc. plus ca de cele mai multe ori iese la mancare pe platou, de pe apa adanca.

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 26 Sep 2008, 11:02

ovidiu
raspuns evaziv .eu marchez pozitia si ma intorc dupa jumate de ora .
walleye

Scrie răspuns