greseli la pescuit

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 03 Feb 2010, 22:02

Eu am uitat geanta pe un baraj acum 2 ani...si acum mai am cosmaruri cand ma gandesc seara la asta :cry:
3 cutii de voblere + multe pungi de silicoane,atractanti...etc...vai mama mea

O sa mai dureze pana imi revin :( .
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

le_carrote
junior
junior

Mesaj de le_carrote » 03 Feb 2010, 22:10

http://www.trilulilu.ro/morcovu/a7d73f312b3ce6........... :lol: :lol: ..poate intra pe mana vreunui pasionat de spining si nu pe mana greblasilor... :evil: :evil: :evil:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 03 Feb 2010, 23:06

back!

La salau cam asta e: trece in nefiinta ridicat prea brusc de la adancime mare...cam de la 10m in jos am observat asta, ca cel putin salailor, le dauneaza viitorului.

Cum de foarte multe ori caut sa pescuiesc in agataturi, cam asta e solutia: tras de peste cu toata vieata din mine:

http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=9919

pestele asta a murit in 10 minute cred, chiar daca nu l-am ridicat din apa... din grip, i-am pus repejor agrafa in bot si lasat in apa..incercat diverse manevre de resuscitare..dar dupa 15 minute doar Dr G. mai putea afla adevarul de la el. :D

Am avut si driluri foarte brutale cu pesti mari care scapau, de regula le sarea jigul din bot, f rar rupturi.
Asta e.. cateodata e bine sa-i fortezi, alteori e rau..

Am patit si asta anul asta cu un salau de trofeu.. in apopierea barcii,(avand tamburul cam blocat) am slabit f putin frana, pestele s-a enervat..a luat vreo 10m de fir s-a indepartat de barca si i-a sarit jigul... aveam lacrimi in ochi credeti-ma si un singur regret: ca nu l-am smuls mai departte... cum a venit pana aproape de barca ar fi venit si mai departte... asa poate i-am dat sansa sa se dezmeticeasca...
drace! si acu' ma oftic.... :cry:

oricum greseile din pescuit (ca si cele din viata) sunt bune atunci cand servesc spre experienta... iar daca le repetam, macar sa fie doar o singura data ;)
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

mihaip
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de mihaip » 03 Feb 2010, 23:32

ovidiu, stai linistit. se vede dupa ochi ca nu avea nici o sansa. o patesc pe baraj cu strapi de 20 de cm, adusi de la adancime, de explodeaza totul in ei. asta e.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 04 Feb 2010, 09:19

Tavi scrie:E frumos, de-a dreptul eco si bio sa protejezi salaul scotandu-l pe paliere de decompresie de la adancime.
Deci da, e un argument.
Am zis bine Nichita? (ce primar anonim aveti :P )
Eco devine de la al 3.lea caras incolo. :)
Ia gandeste-te putin asa: esti in vacanta, inoti linistit in Pacific, vine un rechin, te ia de pe cuib :lol: si in loc sa te haleasca instant te duce cu cea mai mare viteza la 80 m, ca acolo isi ia el dejunul. Cum te-ai simti? :twisted:
Nici nu mai conteaza daca rechinul avea intentia sa te retina sau nu...
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

aquaelement
junior
junior

Mesaj de aquaelement » 04 Feb 2010, 10:50

sorin tot scrie:asta e o discutie lunga si plina de capcane...
mie nu-mi place sa "trag ca nebunu de peste" decat daca am motive serioase sa o fac (agatatura etc.) si nu am auzit niciun argument care sa ma faca sa-i scot ca pe dopu' de sampanie, DAR daca te uiti pe net la filmari din bassmaster o sa vezi ca 90% dintre pescari se arunca pe spate cand inteapa si trag de peste ca disperatii indiferent daca pescuiesc in agatatura sau nu. nu cred ca o fac pentru a castiga timp si frecventa pt ca dupa ce scot pestele toti (inafara de kevin vandam) mai stau la taclale si pierd timp....
la fel, aproape toti pun mana pe fir fara greturi sau ridica pestii la suprafata in timpul drillului (fortandu-i practic sa sara afara din apa si "eliberandu-i")...lucruri pe care eu le consider greseli (cu argumente).
dar pot eu sa-i spun unuia din bassmaster ca greseste? :roll:

Sorin,ce fac americani este cea mai buna combinatie pe care au gasit-o pana in momentul de fata in pescuitul bass-ului...,e cel mai bun raport,intepare,drill si finalizare pe un interval de timp.
Daca pe aceiasi oamenii i-ai pune sa pescuiasca alt tip de peste,sigur datele problemei s-ar schimba radical ,pentru ca si comportamentul altor specii ar fi diferit fata de bass.Stim cu toti,ca fiecare specie in parte reactioneaza diferit in momentul capturari ,totul este sa folosesti ecuatia cea mai sigura si convenabila....
Un somn de 3kg scos de la 10m se comporta total diferit fata de un salau de 3Kg scos de la aceasi adancime...,respectand binenteles intervalul de timp,temperatura,etc.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Feb 2010, 11:02

Leba, numa tu stii ce ai vrut sa zici :D
Eu iti dadeam dreptate la faza cu scosul salaului in viteza de la adancime, pe bune.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

sorin tot
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sorin tot » 04 Feb 2010, 11:41

aquaelement scrie:
sorin tot scrie:asta e o discutie lunga si plina de capcane...
mie nu-mi place sa "trag ca nebunu de peste" decat daca am motive serioase sa o fac (agatatura etc.) si nu am auzit niciun argument care sa ma faca sa-i scot ca pe dopu' de sampanie, DAR daca te uiti pe net la filmari din bassmaster o sa vezi ca 90% dintre pescari se arunca pe spate cand inteapa si trag de peste ca disperatii indiferent daca pescuiesc in agatatura sau nu. nu cred ca o fac pentru a castiga timp si frecventa pt ca dupa ce scot pestele toti (inafara de kevin vandam) mai stau la taclale si pierd timp....
la fel, aproape toti pun mana pe fir fara greturi sau ridica pestii la suprafata in timpul drillului (fortandu-i practic sa sara afara din apa si "eliberandu-i")...lucruri pe care eu le consider greseli (cu argumente).
dar pot eu sa-i spun unuia din bassmaster ca greseste? :roll:

Sorin,ce fac americani este cea mai buna combinatie pe care au gasit-o pana in momentul de fata in pescuitul bass-ului...,e cel mai bun raport,intepare,drill si finalizare pe un interval de timp.
Daca pe aceiasi oamenii i-ai pune sa pescuiasca alt tip de peste,sigur datele problemei s-ar schimba radical ,pentru ca si comportamentul altor specii ar fi diferit fata de bass.Stim cu toti,ca fiecare specie in parte reactioneaza diferit in momentul capturari ,totul este sa folosesti ecuatia cea mai sigura si convenabila....
Un somn de 3kg scos de la 10m se comporta total diferit fata de un salau de 3Kg scos de la aceasi adancime...,respectand binenteles intervalul de timp,temperatura,etc.
nu am nelamuriri legate de felul in care trebuie sa scot pestii intepati.
am vrut sa subliniez faptul ca "greselile clasice" in acceptiunea noastra (mana pe fir, pestele fortat spre suprafata etc.) sunt baliverne pt. altii.

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 04 Feb 2010, 13:25

Deci tot mai des vad ca pomeniti tot felu de nume din ce vedeti la televizor , asta imi aminteste de pe vremea cind jucam fotbal pe maidan in spatele blocului , si toti ne puneam nume de jucatori , io-s pele , ala ii maradona , portaru ii silviu lung , etc. :)

Sorin Tot , schema cu mina pe fir inca ii o greseala clasica atita vreme cit pescuiesti la un peste cu buza moale sau cu o linie mai mica decit greutatea aproximativa a pestelui , cu o linie de 5 lb nu cred sa riste nimeni dintre idolii aia la televizor sa ridice un peste de kil !

Scot cu firu in mina foarte multi pesti , am mincioc cu mine pt. situatii mai grave , insa nu ai parte de faze din astea tot timpu . Am scos cu firu in mina pesti de 5 kile nu odata , ridicati din apa , si asta de ceva vreme , insa tre sa te tina ancorele , firu si sa fi constient de riscuri daca dai noaptea si nu vezi cum ii intepat :lol:

Leba and Tavi , carasi si platicile nu su sufera de decompresie :lol: , deci nu va ingrijorati , am vazut io la astia marini :)

sorin tot
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de sorin tot » 04 Feb 2010, 13:46

multa lume raspunde la intrebari inca neformulate.
@SF
nu va cunosc CV-ul. v-as fi pomenit pe dvs la nume mari vazute la tv daca v-as fi vazut.

Scrie răspuns