Povestea incepe azi la ora 9 dimineata cand primesc 3 lingurite SPR Baracuda de 4 grame de la my friend Daniel de pe gonefishing.ro, prin Posta Romana.
Vazand ca eu comandasem 2,iar el a pus in colet 3,nu puteam sa nu ma bucur.

Linguritele sunt bune,dar au o usoara tendinta sa infasoare firul,iar cum eu nu pun vartej cand dau la clean...
Dar acest mic defect este putin sesizabil,lingurita pare sa isi faca treaba bine.
Un alt minus,paleta cam grea,pune dificultati rotirii in apa lipsita total de curenti,lucru care se corecteaza cu mici smucituri din varful lansetei.
Cum nu pescuiesc imediat ce cumpar o lingurita,mai intai incerc sa o fac cat mai eficienta posibil,si am inceput:
-ascute-i tripla cu smirghel sa intepe perfect;
-vopseste-i partea superioara a paletei intr-un model cu rosu (cleanul consuma boarte in zona,de aceea rosu pe fond argintiu da rezultate extreme);
-apoi vopseste-i in rosu plumbul auriu (mai mult un moft,ca lingurita sa fie vizibila pe distante mari,insa plumbul sa nu faca vreo reflexie in apa);
-apoi imbraca-i plumbul in brizbrizuri argintii,formate din abtipilduri smulse de pe paletele altor lingurite rotative.
In final asa arata:

Cu rotativa gata am plecat pe cel mai apropiat rau cu putinta,Neajlov.
!!!Nu o sa spun zonele in care pescuiesc!!!
Am bagat la apa rotativa si in nici 5 minute si-a facut aparitia un clean de 15 cm,bineinteles eliberat cat mai repede.
Apoi am continuat 500 m in aval.
Surpriza...
Rotativa mea a fost atacata de lupul apelor,stiuca.
Malul de pe care pescuiam avea in jur de 6-7 m inaltime foarte abrupt,iar eu nu aveam struna.
Dupa ce in timpul atacului,in apa limpede,pestele s-a intors pe o parte,si l-am identificat,am zis ca pleaca cu tot cu lingurita mea brizbrizata,crezand ca taie firul si gata.
Apoi am dat drumul la pick-up-ul mulinetei,si am slabit firul cat am putut,am zis ca macar sa pierd pestele,dar sa pastrez lingurita,decat pe amandoi,macar sa raman cu ceva.
Nici o sansa,tripla se infipsese bine.
Ce sa fac??
Am incercat sa las firul slab si sa incerc sa dirijez stiuca catre paraul cu apa mica de la 200 m in aval,insa pestele tragea puternic,iar o salcie imi ingreuna misiunea de a o aduce la apa mica.
Apoi mi-a venit ideea:
Trag tare odata la risc sa o aduc spre suprafata si sa vad daca dintii ii ajung la monofilamentul de 0.18 mm.
Norocul meu,dintosul ajungea doar pana la plumbul linguritei cu dintii,fiind prins de buza cu 2 din cele 3 carlige ale triplei.
Nu putea sa taie firul,m-am bucurat si am scos-o din apa increzator.

Se pare ca in zona mea raul s-a umplut mai nou de acest superb pradator,insa nimeni nu stie de unde au venit.
Uitandu-ma atent am vazut 2 gauri pe corpul ei ca si cum ar fi fost "impuscata" chiar sub linia laterala,gaurile erau perfect simetrice,din toate punctele de vedere,iar distanta dintre ele era de 20 cm.
Oare ce sa fie?,putin mai jos cativa mm o multime de alte gauri,iar la capat un semicerc aproape perfect,din cunostintele mele asta insemna exact buza superioara a unei surate care a incercat sa o manance.
Nu cred ca a atacat-o pur si simplu,deoarece coltii aproape i-au penetrat pielea si aproape ii ajunsesera la organele interne.
Acum nu stiu cat de mare ar putea fi o stiuca cu botul lat de 20 cm?
Stiuca care am prins-o eu masoara 44 cm,si cantarita 1,3 kg.
Iar muscatura se intinde pe aproape jumatate din corp.
As vrea sa imi spuneti voi aproximativ lungimea si greutatea stiucii agresoare,daca se poate,aproximativ normal.

Nu stiu de unde au venit pe rau,stiu ca spre Comana se prind,dar oare chiar ar putea exista una asa mare sa atace o surata de 44 cm pe Neajlov?
Au aparut dintr-o data.
Cineva a facut o piscina si a distrus o mica padure de pe rau,unde nu se pescuia,deoarece era foarte inaccesibil.
Am zis ca au stat acolo pana acum,apoi au plecat speriate pe rau.
Dar populatia de peste mic in 2 saptamani a scazut enorm,boarta trebuia sa se adune in carduri mari toamna,anul acesta nu am vazut mai mult de 6 boarte,iar anul trecut erau milioane in perioada asta!
Cred ca stiuca a inceput sa invadeze raul si sa manance tot,dar nu stiu de unde au aparut dintr-o data.
Daca traiau pe rau de maimult timp,populatia de peste mic nu scadea pur si simplu dintr-o data.
Sa scape din lacul de care discutam eu,este imposibil,deoarece lacul are un nivel propriu al apei,independent de precipitatii,iar raul nu ajunge la lac cand iese din matca.
Singura explicatie ar fi ca cineva le prinde de acolo special,si le elibereaza pe Neajlov,din alta parte nu au de unde sa vina.
Asa,apoi am continuat pescuitul increzator 3 km mai in amonte de locul unde am prins stiuca.
Tot mulinand rotativa pe langa coroanele salciilor plangatoare a iesit la atac un clean de 1,5 kg,noul meu record.
A luptat foarte bine,dar in cele din urma l-am adus la mal,minunandu-ma cat de mare este.

Depasea in lungime o galeata mare de vinarom in care l-am pus:

Stiuca:

Astept comentariile,va rog incetati cu glumele,nu mai am chef de asta!
Va salut!