Ieri am facut o partida de clean.
3h de pescuit,nici un pic de soare,umiditate mare,rau Neajlov.
Cleanul a fost execrabil de greu de gasit.
Am aflat cu ce se hranesc de sunt asa grei

,se strang langa casa unei batrane (are casa langa apa),care arunca gunoiul pe rau,un lucru foarte urat descoperit de mine,rusine !
Dar iata ca are si o parte buna,maruntaiele de pasari,painea,carne stricata,etc se pare ca asigura hrana cleanului pe timp de iarna.
Raul este limpede in zona mea,mai jos de locurile mele se continua digul,si probabil ca apa este tulbure,din pacate digul a distrus mare parte din habitatul clenilor batrani.
Dupa ce am folosit rotativa,fara nici un rezultat,am lasat-o in favoarea unui vobler cormoran de 3.8 cm,Roack (babusca),extrem de eficient chiar si pe perioade reci,si extrem de sensibil,la cea mai mica viteza de mulinare,voblerul lucreza impecabil.
Am reusit sa prind doar trei cleni,care inca ataca ferocenalucile lente,si inca sunt activi.
Unul dintre cleni,si cel mai mare din partida m-a surprins,de cand pescuiesc nu am vazut un astfel de atac,mai ales pe temperaturi scazute.
Pur si simplu a urmarit voblerul 10 m,iar cand sa il scot din apa,l-a atacat chiar cand sa iasa din apa,la 50 cm de mine,foarte tupeist.
Doi cleni au avut cam 20 cm,mici,si bineinteles ca i-am eliberat.
Am pastrat doar pe cel mai mare,cantarit 800 gr,adica 1 kg,dar am scazut greutatea galetii.
Cantarul din imagine nu este trucat sau manevrat,pur si simplu pestii sunt deosebit de bondoci.
Eu am vazut clean mare prins pe multe rauri,BETE,astia de Neajlov zici ca sunt umpluti de cineva

,parca sunt crapi.
Am observat insa scaderea dimensiunii abdomenului fata de acum 3 luni,probabil au mai putina hrana.
Am facut poze doar cu cleanul pastrat,acasa,imi era prea frig sa stau cu telefonul in mana pe rau si sa tot fac poze,am fost singur.
In perioada rece nu iau cu mine nici un pescar,oricat de "profi" am fi,tot mai scapa o vorba,iar acum sunetele nu mai sunt "mascate" precum vara,ci rasuna peste tot,iar cleanul le percepe mai repede.