Ce am eliberat astazi ...

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 30 Mai 2011, 17:46

:) oki..pun acusi
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

naka66
junior
junior

Mesaj de naka66 » 30 Mai 2011, 19:15

Salutare tuturor.Vazand aceasta rubrica am decis sa pun si eu 2 poze cu 2 bibani americani eliberati azi:).Ambii trecuti de 1kg
http://imageshack.us/photo/my-images/705/sdc12408c.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/692/sdc12409j.jpg/
pescuiesc de mult numai la rapitor dar intr un stil mai amatorial.de ceva timp am o lanseta mai buna si as dori sa intreb ce fir bun ati putea sa imi recomandati la spinning?acum folosesc 0.22 shimano spinningsi mi se pare bunicel inafara ca memoria mi se pare foarte mica iar firul daca se intinde isi pierd din calitati.am folosit pana acum 0.20 dar pe lacurile unde pescuiesc u aveam des atacuri de crap si mreana si imi rupeau firul foarte violent.cu 0.22 si frana slabita nu am mai avut probleme:)

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 30 Mai 2011, 21:09

AdrianHD scrie:
ovidiu scrie:azi mi-am luat si eu blancul de la facut (L. Andronic) si m-am gandit sa-l folosesc si eu la jig ;)
L-ai terminat? Pune niste poze sa-l vedem... :D
On topic: desi nu sunt al mai mare eliberator de pesti, nu din rautate sau din foame...ci din simplul fapt ca mananc peste, indiferent de ora zi sau noapte... si cum nu-mi place sa cumpar salai de 35cm de la Real/carfur ii prefer pe cei prinsi de mine, am prins si eliberat cativa pesti
So: zilele trecute am prins cativa pesti, pe Dunare (avati, salai, somnici) ..si am opprit pentru sf. Tigaie 1-2 /partida (salai) restul le-am dat liber sa se faca over 4kilo :D si atunci nu stiu daca ma vor mai induiosa...

Of topic dar la cererea spectatorilor.
Azi am luat batul, Lamiglas Skeet Reese Glass Honey 7' 1/2-1 1/2, de la un rod-builder bucurestean (Laurentiu A.) si a iesit exact cum am cerut si anume:

Inele: 7 Alconite + varf Fuji Sic// primul inel am preferat sa fie de 25mm si nu 30 cum se cam obisnuieste.
Mandrina: fuji
Maner splitat din Eva (din coasta lui Adam), 3 cm de foregrip si dop de inox in (ma scuzati) fund.

A iesit foarte usurel, Laurentiu stie ce face ;) nu tu rasina in plus nu nimic... simplu, eficient si frumos; e drept ca nici nu am avut bat dintr-o bucata cand eram mic... asa ca nu am de unde sa stiu ce e frumos si urat in domeniu :).
Mai jos niste poze graitoare

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Destinatia lansetei: voblere & avat principal..stiuca secundar... (mi-a placut la stiuca- nu as fi crezut) si chiar vreau sa incerc cu jiguri si textil la salau atat pe lac cat si pe Dunare... chiar daca nu e definita batului de salau :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

AdrianHD
veteran
veteran

Mesaj de AdrianHD » 30 Mai 2011, 21:31

Misto lanseta. :D Si eu am blank-ul,dar intre timp au aparut unele probleme si am renuntal la ea( doat temporar),acum cateva zile alte probleme(fractura la mana stanga) oricum pana la sfarsitul anului o sa o dau la Andrei sa mi-o faca.Oricum e un proiect deosebit :wink: . P.S. Era fain daca o puneai in topicul "Lansete custom"...
Until next time....Tight Lines!

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 30 Mai 2011, 21:40

Meserie Ovi... :wink:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 30 Mai 2011, 21:43

AdrianHD scrie: Era fain daca o puneai in topicul "Lansete custom"...
o puin acum ;)

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 30 Mai 2011, 21:57

ovidiu scrie:
AdrianHD scrie: Era fain daca o puneai in topicul "Lansete custom"...
o puin acum ;)
o sa ramai surprins de cat de senzitiva e la jiguri...mai aud povesti ca in fibra de sticla nu simti nimic...povesti...eu la Dunare pe apa de 6m, jig de 17g sau 21g si PP de 20lb(mie imi plac astea overkill, dar sunt constient ca standardul e 10lb) simteam lejer pragul de lut, simteam exact cand dadeam de pietre...

singurul incovenient la salau ar fi ca trebuie sa intepi precum ii vezi pe aia in turneele de bass, pana in fundul gradinii, ca e moale rau pe varf...

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 30 Mai 2011, 22:22

eu chiar vreau sa o dau serios la salai..pe Dunare red ca pana in 30g face fata..iar pe lac se descurca cred cu orice gramaje... As vrea sa dau cu ea la salau ca s-ar putea sa dea mai ferm, intepat mai adanc nu doar bot osos...etc..voi vedea
Cat despre tepe...desi nu particip la turnee de bass.. dau tepe temeinice ;)

sebbasttian
junior
junior

Mesaj de sebbasttian » 30 Mai 2011, 22:34

ovidiu scrie:@sebbasttian: ce bat e ala? Skeet reese de 7'
Intreb ca azi mi-am luat si eu blancul de la facut (L. Andronic) si m-am gandit sa-l folosesc si eu la jig ;)
Misto poze.. cred ca batul lucra f misto in drill
Este un super blank...nu se preteaza la jig-uri dar merge si la strap...in rest la voblere si linguri este LASER...plus k Andrei a avut grija la toate detaliile 8)

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 30 Mai 2011, 22:38

ovidiu scrie:eu chiar vreau sa o dau serios la salai..pe Dunare red ca pana in 30g face fata..iar pe lac se descurca cred cu orice gramaje... As vrea sa dau cu ea la salau ca s-ar putea sa dea mai ferm, intepat mai adanc nu doar bot osos...etc..voi vedea
Cat despre tepe...desi nu particip la turnee de bass.. dau tepe temeinice ;)
are ceva lanseta asta...adica, cand dai cu jiguri mai grele, cand dai de prag si il urci, uneori jigul este cam prea greu si trebuie oarecum sa-l tii tu din lanseta in suspensie, nu lasi firul bleg imediat ca ar cadea prea repede....ehhh lanseta asta face fix treaba asta de una singura...tu jiguiesti normal(mai smucit) si ea lucreaza parca in doi timpi...ti-l ridica cu incetinorul, si dupa aia varful ala super moale ti-l lasa incet pe fund...nu stiu daca ma intelegi...

eu inca n-am dat intr-o serie de salai mai imbracati cu skeet reesul(o am de prin feb si cand erau toanele de primavara il cautam cu alta lanseta)...dar sper ca weekendul asta sa ma pun pe treaba :D :D

Scrie răspuns