Ce am eliberat astazi ...

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
pensionaru
veteran
veteran

Re: Ce am eliberat astazi ...

Mesaj de pensionaru » 28 Apr 2013, 21:54

"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 28 Apr 2013, 22:00

anem scrie:
suli scrie:Felicitari inca odata...aici timpul nu ne lasa sa pescuim...in Italia ii prohibit pescuitul?
In Spania nu exista prohibitie,cl putin la rapitori si pasnici,la pastrav exista...oricum se practica C&R intrun procentaj destul de mare asa ca nu e nevoie ...
merci ... in italia exista prohibitie doar pe anumite specii, cele autohtone plus unele mai protejate (gen bass) ... restul le poti pescui tot anul plus ca esti obligat conform legii sa omori toti somnii prinsi :shock: (ca majoritatea nu o fac e altceva)
Ceva asemanator am auzit si eu ca pe Ebro ii sfatuiesc pe oameni sa nu elibereze somnii,exista si o lege in care este o lista cu specile care nu sint autohtone si care ar trebui eliminate,printe acestea era somnul,stiuca si blakbassul,insa cum pescuitul la rapitori aduce multi bani asociatile de blakbass si stiuca au facut un recurs si in final sa salvat stiuca si blakbassul,nu stiu situatia somnului cum a ramas,este trist ca o specie ca somnul sa fie tratata de forma aceasta,chiar si in forumul din Spania in care sint
membru,un forum special de rapitori (blakbass,stiuca,salau)este interzis sa deschizi un post pe tema somnului...
Noroc ca pescari adevarati practica nu au luat in serios legea si continua practicind C&R cum au facut si inainte...nimic nu se compara cu lupta data de un somn....

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 29 Apr 2013, 09:07

rapace scrie: Sa-ti fie rusine atunci ca i-ai eliberat :lol: :lol: :lol: din cauza astora ca tine suntem vazuti rau in afara granitelor ...chiar nu vrei sa te supui legii deloc? poate iti taie astia permisul de soggiorno daca afla ca nu respecti legea :lol: :lol: :lol: :lol:
Hahahahaha … razi tu razi dar crede-ma ca prin anumite locuri sunt cu ochii in 4 atunci cand eliberez vreun somn sau avat … amenzile nu sunt tocmai mici :wink:
pensionaru scrie:Faini mustaciosi anem. Eu nu le-am vazut mustatile ieri doar doi strapi o marlita foarte ciufulita,apa mare si multa ploaie.
La cum vad ca arata apa ma mira ca nu ai luat vreun somn si sunt surprins ca ai luat salau si stiuca … nu isi mai revin apele astea odata ca sa ma pot intoarce la locurile mele clasice de pescuit …
suli scrie:
Ceva asemanator am auzit si eu ca pe Ebro ii sfatuiesc pe oameni sa nu elibereze somnii,exista si o lege in care este o lista cu specile care nu sint autohtone si care ar trebui eliminate,printe acestea era somnul,stiuca si blakbassul,insa cum pescuitul la rapitori aduce multi bani asociatile de blakbass si stiuca au facut un recurs si in final sa salvat stiuca si blakbassul,nu stiu situatia somnului cum a ramas,este trist ca o specie ca somnul sa fie tratata de forma aceasta,chiar si in forumul din Spania in care sint membru,un forum special de rapitori (blakbass,stiuca,salau)este interzis sa deschizi un post pe tema somnului...
Noroc ca pescari adevarati practica nu au luat in serios legea si continua practicind C&R cum au facut si inainte...nimic nu se compara cu lupta data de un somn....
Situatia e la fel si aici … bass-ul de exemplu e un peste alocton dar intr-un fel sau altul anumite asociatii au reusit sa il protejeze existand perioada de prohibitie, limite legale etc si la fel e si cu crapul. Cu somnul se incearca dar din pacate pana acum este vazut ca un distrugator si in aceeasi situatie e si avatul.

Ps: daca din Po ar scoate toti pestii care nu sunt originari din Italia cred ca nu ar mai ramane nici macar 0,1% din populatia de peste ce se afla acum in rau … exceptie facand cursul superior restul este plin doar de pesti “straini”
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Razvan V.
veteran
veteran

Mesaj de Razvan V. » 29 Apr 2013, 19:52

Home-made power!
Imagine

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 29 Apr 2013, 20:34

pensionaru scrie:Faini mustaciosi anem. Eu nu le-am vazut mustatile ieri doar doi strapi o marlita foarte ciufulita,apa mare si multa ploaie.
La cum vad ca arata apa ma mira ca nu ai luat vreun somn si sunt surprins ca ai luat salau si stiuca … nu isi mai revin apele astea odata ca sa ma pot intoarce la locurile mele clasice de pescuit …

Si eu m-am mirat mai ales ca pe malul opus s-a luat la stationar la platica. Marlite am mai prins in zona aceea in schimb e pentru prima data cand prind strapi si culmea la vobler.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 29 Apr 2013, 21:22

Razvan V. scrie:Home-made power!
frumos. la mai mari si fel de multe eliberari. felicitari!

Razvan V.
veteran
veteran

Mesaj de Razvan V. » 29 Apr 2013, 22:34

grizzly scrie:
Razvan V. scrie:Home-made power!
frumos. la mai mari si fel de multe eliberari. felicitari!
Mersi mersi! Sa vina cat de mari si cat de multi, ca de unde vin, acolo si pleaca!

JB
senior
senior

Mesaj de JB » 30 Apr 2013, 10:11

Eu cautam stiuca dar n-a fost sa fie...insa juniorul la prima sa partida de muscarit m-a devansat :D
Imagine Imagine
Imagine
Indubitabil!

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 30 Apr 2013, 11:32

:respekt:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

suli
senior
senior

Mesaj de suli » 30 Apr 2013, 11:54

JB scrie:Eu cautam stiuca dar n-a fost sa fie...insa juniorul la prima sa partida de muscarit m-a devansat :D
Imagine Imagine
Imagine
Un exemplu de urmat...

Scrie răspuns