Ce am eliberat astazi ...

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
suli
senior
senior

Re: Ce am eliberat astazi ...

Mesaj de suli » 08 Apr 2013, 11:36

Poze...si eliberat...
Imagine

Imagine

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 08 Apr 2013, 16:58

anem scrie:pe langa unul care s-a "eliberat" singur cu tot cu jig si care avea o lungime frumoasa, azi au fost astia 2
Emile, daca ai dat-o si pe jiguri esti pierdut iremediabil :)

In curand te vei interesa de barca, sonare, rangi de jig si alte asemenea jucarii :)

Felicitari, frumos debut la mustati :)

D_ali
veteran
veteran

Mesaj de D_ali » 08 Apr 2013, 17:31

bogdan82 scrie:
anem scrie:pe langa unul care s-a "eliberat" singur cu tot cu jig si care avea o lungime frumoasa, azi au fost astia 2
Emile, daca ai dat-o si pe jiguri esti pierdut iremediabil :)

In curand te vei interesa de barca, sonare, rangi de jig si alte asemenea jucarii :)

Bogdane, daca Emil se urca si in barca..mai "da si cu sonar" :) (cei aia?), sa te ti nene!

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 08 Apr 2013, 17:55

bogdan82 scrie:Emile, daca ai dat-o si pe jiguri esti pierdut iremediabil :)

Bogdane, din cand in cand, in anumite conditii (cand nu merge la voblere :lol: ) mai dau si la jiguri, mai ales ca in iarna mi-am facut aprovizionarea cu gume ce credeam ca voi pescui 10 ani (acum nu cred ca ma vor tine un an :censored: ) ... nu pot sa spun ca m-a prins prea mult stilul, adica mi se pare mai misto lovitura primita in vobler de te trezesti cu varful lansetei in apa (la somn). la jig e altcumva ... lipseste ceva ... plus ca ma enervez la maxim sa fac noduri pe malul apei in loc sa pescuiesc :mrgreen:

oricum, voi mai pescui cu siguranta la jig, mai ales pe timp de zi. acum, sezonul de avat fiind oarecum incheiat pe aici ma voi duce mai mult pe somn si atunci pe lumina sunt oarecum obligat sa pescuiesc pe fund ... asta daca sper sa si prind ceva.

D_ali scrie:Bogdane, daca Emil se urca si in barca..mai "da si cu sonar" :) (cei aia?), sa te ti nene!
in ultima vreme tot mai tare ma roade o barca D_ali dar nu reusesc sa ma decid sub nici o forma. adevarul e ca imi place mult sa pescuiesc de pe mal dar sunt constient ca din barca sansele ar creste considerabil. sonar sincer nu vreau, nu accept ideea "tehnoligizarii" pescuitului si sper sa reusesc sa ma feresc cat pot de mult de toate gadget-urile astea. :mrgreen:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 08 Apr 2013, 18:21

anem scrie:
semlecangheorghe scrie:Cum sa intimplat cu ruptura??
Gigi, dupa o gramada de jiguri pierdute am luat proasta decizie de a renunta la inaintasul mono pentru a nu reface intr-una toata “montura” ... asa ca am dat cu jigul direct pe firul de 15lb (eram cu echipamentul de avat ca la ala de somn cu fir de 40 sau 65lb imi era imposibil sa pescuiesc chiar si cu jiguri de vreo 50 de grame – nu am mai grele). A venit unul frumos de m-am chinuit sa il si misc de pe fund de fiecare data cand se lasa jos dar pe care dupa vreo 10 minute in care mi-a stat inima in loc de cateva ori am reusit sa il aduc la vreo 3 metri de mine. Cand deja umblam cu mana prin buzunar sa imi scot manusa probabil de la frecatul de dinti s-a dus naibi textilul si dus a fost. Asta este, sper sa mai vina si data viitoare pentru ca nu ma va mai prinde cu siguranta fara inaintas ...

Naspa.Am mai vazut situatii..Leaderul e indispensabil.Daca-mi permiti o sugestie pentru agataturi..

Imagine

Este mai eficient decit ofset-ul.Unghiul ochetului il ajuta sa sara mai usor peste bolovani,butuci,etc..Exista si matrita footbal jig cu optiune de peri protectori si ochet la unghi,la do it..La gramajele mai mari poti improviza si intr-un jig clasic,cu o simpla bormasina si un burghiu de 4..Insa combinatia cea mai eficienta este cu ochetul la unghi..la 45..sau cit o fi unghiul ala..La matrita pentru widegape,inghiul este de 28 gr.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

Silviu7
junior
junior

Mesaj de Silviu7 » 08 Apr 2013, 19:13

bogdan82
veteran
veteran

Mesaj de bogdan82 » 08 Apr 2013, 19:37

anem scrie:
Bogdane, din cand in cand, in anumite conditii (cand nu merge la voblere :lol: ) mai dau si la jiguri, mai ales ca in iarna mi-am facut aprovizionarea cu gume ce credeam ca voi pescui 10 ani (acum nu cred ca ma vor tine un an :censored: ) ... nu pot sa spun ca m-a prins prea mult stilul, adica mi se pare mai misto lovitura primita in vobler de te trezesti cu varful lansetei in apa (la somn). la jig e altcumva ... lipseste ceva ... plus ca ma enervez la maxim sa fac noduri pe malul apei in loc sa pescuiesc :mrgreen:
daca e curentul mare incearca sa dai cu ceva greutati mai mari(sufiecient cat sa tii bila in suspensie minim 0.5s) si jiguie f „larg” cu o lanseta mai lunga(sa ridici varful lansetei minim 2m) ... guma nu se va rostogoli la vale sa se parcheze asa de usor, iar probabilitatea sa dai de agatatura va fi mai mica ... la somn chiar nu conteaza greutatea ... asa ca baga mare ... am vazut somn pe Dunare prins pe jig de 160g :) daca inveti cat de cat sanfrenul poti evita agaturile mai usor ...

daca e apa f adanca si dai cu bile mari poti jigui numai din mulineta cu lanseta nemiscata pe la 70grade fata de orizontala ... dar de pe mal nu prea functioneaza tactica asta(parchezi destul de des daca urci pragul dinspre mal) ... daca ai o adancime constanta poti jigui chiar pe loc(fara sa mulinezi) :) ridici jigul de pe fund, curentul ti-l duce la vale etc :) ... stilul asta merge f bine pe langa structuri din alea grave ... nenorociri de genul dig de piatra mare, pomi scufundati, sau pereti cu crengi infipte(nu praguri) ... daca stii sigur ca e georgel pe zona il inebunesti asa si nici nu lasi f mult ... dar ai nevoie de barca :)

sunt si alte tactici de a minimiza agatatul ... poti sa nu scoti prea tare carligul din guma ... poti sa tai cubulete din gume vechi si sa le pui pe varful carligului(functioneaza f bine sistemul asta mai ales cand dai pe langa cioate)

daca nu functioneaza nimic ... si e imputita rau agatura da-i o la offset ... foloseste offseturi mari cu arc si cu bullet fix(cel mai simplu e sa infigi o scobitoare pe langa fir) seriile astea sunt bune

http://www.barlowstackle.com/Mustad-327 ... 01C41.aspx
http://www.barlowstackle.com/Mustad-917 ... -P403.aspx

si au si marimi mari ... ideal ar fi sa le lestezi un pic pe burta carligului(in afara de bullet) ... le poti lesta si cu sarma de fludor sau fasii din tabla de plumb, astfel incat shadul sa nu se invarta pe cadere sau recuperare ... daca le folosesti cu arc, poti folosi si bile de genul in locul bulletului

http://www.bleigussformen-shop.de/F128-Trailer-Ball

arcurile cam asa arata

http://www.barlowstackle.com/Snap-on-Co ... 4C124.aspx
http://www.barlowstackle.com/Lok-On-Coi ... 9C124.aspx

atacul nu e asa de spectaculos la jig ... dar drilul este mai spectaculos decat „drilul de vobler” ... cand ridici mormotelul dupa fund vreo 2m simte diferenta de presiune si innebuneste :) de asemenea simte f bine pragul :) daca il lasi sa se apropie de prag numai spre el fuge :)

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 08 Apr 2013, 20:23

felicitari pt eliberare
:respekt:
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 08 Apr 2013, 22:08

Felicitari, Silviu :respekt:

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 09 Apr 2013, 09:53

Merci Gigi si Bogdan de sugestii ... fiind la inceput in ceea ce priveste jigurile orice idee e bine-venita.

Locul in care pescuiesc este la propriu un cimitir de artificiale. Curentul este destul de puternic in zona iar pe fund sunt un fel de “dune” de pietre destul de mari (sa "sparga" curentul) care pe alocuri sunt tinute impreuna de plase de sarma in care sunt infipte cioate aduse de apa :lol: ... de regula pe acolo, daca nu ai ridicat jigul de pe fund la primul contact direct il poti considera pierdut. Cam 70 % din fundul zonei bune este ca in descrierea de mai sus, restul de 30% e ceva nisip (exact pe mijlocul canalului) ... toti pestii prinsi acolo la jig au fost luati exact la limita aia dintre bolovani si nisip – coborand jigul de pe bolovani inspre nisip. Intr-o lansare de vreo 50-55 de metri in cel mai bun caz reusesc sa prind fundul de 4 maxim 5 ori dupa care jigul imi este dus la vale si sunt nevoit sa il recuperez in viteza pentru ca altfel sigur e pierdut (zonele de maluri sunt cele mai periculoase)

O sa iau in considerare si chestiile scrise de voi ... nu stiu cat de eficiente pot fi daca e curent si jigul de fapt este tarat sub plasele alea de sarma in cazul in care il las putin mai mult timp pe fundul apei, dar oricum trebuie sa incerc.

O alta chestie de luat in calcul pe acolo ar fi drop-shot-ul unde plumbul sa il prind de firul principal cu ceva mono subtire (maxim 0,2 sa il pot rupe din lanseta) ... avand in vedere curentul puternic cred ca as reusi sa il joc OK prin zonele bune mai ales daca as folosi un plumb de vreo 60-70 de grame ... dar trebuie sa imi fac pofta de facut “montura” :lol:

ps:
bogdan82 scrie:daca e apa f adanca si dai cu bile mari poti jigui numai din mulineta cu lanseta nemiscata pe la 70grade fata de orizontala ...

... asta e un stil Bogdane pe care nu il pot suporta :lol: , mi se pare un stil prea lenes de pescuit si nu am reusit sa ma impac sub nici o forma cu el :lol: ... am incercat si cunosc multi oameni care pescuiesc in felul asta dar mie pur si simplu nu imi place :lol:
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

Scrie răspuns