Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Emile, daca ai dat-o si pe jiguri esti pierdut iremediabilanem scrie:pe langa unul care s-a "eliberat" singur cu tot cu jig si care avea o lungime frumoasa, azi au fost astia 2
Bogdane, daca Emil se urca si in barca..mai "da si cu sonar"bogdan82 scrie:Emile, daca ai dat-o si pe jiguri esti pierdut iremediabilanem scrie:pe langa unul care s-a "eliberat" singur cu tot cu jig si care avea o lungime frumoasa, azi au fost astia 2
In curand te vei interesa de barca, sonare, rangi de jig si alte asemenea jucarii
Felicitari, frumos debut la mustati
Bogdane, din cand in cand, in anumite conditii (cand nu merge la voblerebogdan82 scrie:Emile, daca ai dat-o si pe jiguri esti pierdut iremediabil
In curand te vei interesa de barca, sonare, rangi de jig si alte asemenea jucarii
Felicitari, frumos debut la mustati
in ultima vreme tot mai tare ma roade o barca D_ali dar nu reusesc sa ma decid sub nici o forma. adevarul e ca imi place mult sa pescuiesc de pe mal dar sunt constient ca din barca sansele ar creste considerabil. sonar sincer nu vreau, nu accept ideea "tehnoligizarii" pescuitului si sper sa reusesc sa ma feresc cat pot de mult de toate gadget-urile astea.D_ali scrie:Bogdane, daca Emil se urca si in barca..mai "da si cu sonar"(cei aia?), sa te ti nene!
anem scrie:Gigi, dupa o gramada de jiguri pierdute am luat proasta decizie de a renunta la inaintasul mono pentru a nu reface intr-una toata “montura” ... asa ca am dat cu jigul direct pe firul de 15lb (eram cu echipamentul de avat ca la ala de somn cu fir de 40 sau 65lb imi era imposibil sa pescuiesc chiar si cu jiguri de vreo 50 de grame – nu am mai grele). A venit unul frumos de m-am chinuit sa il si misc de pe fund de fiecare data cand se lasa jos dar pe care dupa vreo 10 minute in care mi-a stat inima in loc de cateva ori am reusit sa il aduc la vreo 3 metri de mine. Cand deja umblam cu mana prin buzunar sa imi scot manusa probabil de la frecatul de dinti s-a dus naibi textilul si dus a fost. Asta este, sper sa mai vina si data viitoare pentru ca nu ma va mai prinde cu siguranta fara inaintas ...semlecangheorghe scrie:Cum sa intimplat cu ruptura??
daca e curentul mare incearca sa dai cu ceva greutati mai mari(sufiecient cat sa tii bila in suspensie minim 0.5s) si jiguie f „larg” cu o lanseta mai lunga(sa ridici varful lansetei minim 2m) ... guma nu se va rostogoli la vale sa se parcheze asa de usor, iar probabilitatea sa dai de agatatura va fi mai mica ... la somn chiar nu conteaza greutatea ... asa ca baga mare ... am vazut somn pe Dunare prins pe jig de 160ganem scrie:
Bogdane, din cand in cand, in anumite conditii (cand nu merge la voblere) mai dau si la jiguri, mai ales ca in iarna mi-am facut aprovizionarea cu gume ce credeam ca voi pescui 10 ani (acum nu cred ca ma vor tine un an
) ... nu pot sa spun ca m-a prins prea mult stilul, adica mi se pare mai misto lovitura primita in vobler de te trezesti cu varful lansetei in apa (la somn). la jig e altcumva ... lipseste ceva ... plus ca ma enervez la maxim sa fac noduri pe malul apei in loc sa pescuiesc
![]()
bogdan82 scrie:daca e apa f adanca si dai cu bile mari poti jigui numai din mulineta cu lanseta nemiscata pe la 70grade fata de orizontala ...