Astazi ati prins?

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 10 Noi 2008, 10:21

ma pozitionez in asa fel incat sa am agatatura maxim cam la 2m in fata barcii
eu nu prea inteleg
cum pescuiesti agatatura de la maxim 2 m in fata barcii ?
nu e curent ?
daca e curent normal, apa adanca si ai agatatura 2m in fata barcii n-ai nici o sansa sa pescuiesti pana in ea
daca incerci sa lasi jig-ul sub barca si e curent o sa ajunga pe fund cativa m mai la vale, cel putin, oricat de greu ar fi jig-ul

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 10 Noi 2008, 11:17

Dan, nu pescuiesc cu jig greu, dar dau cu fir subtire 8lb si 10lb, bile de 28g maxim am folosit toamna asta, pe adancimi de 5-10m.
Si oricat ar parea de incredibil lansez 4-5m in amonte si in jumatatea barcii am jigul pe fund...pana ajunge la 3-4m de barca in aval iau fundul de vreo 10 ori.
Nu este usor... mai ales unde agata infiorator... dar dupa mai multe lansari invat locul cu precizie de pana in juma de metru; fac lansari si in lugul pragului, dar mai rar.. chiar f rar, de regula dau f localizat.
Surprizele mai apar in lansarile spre mal und ee apa mica...si verific mai multe paliere de adancime... si binenteles multe jiguri pregatite pt ultimul drum... :D

Si inca ceva: am ramas fara pp de 8lb galben, pe cand la magazin? :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 10 Noi 2008, 14:50

iti dau eu o rola ovidiule ....
ti-am dat pm cu telefonul meu ... da-mi un tar cand ai timp ....

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 10 Noi 2008, 15:40

ok am inteles
plecand de la premiza ca ai agatatura doar in fata
eu cand dau in agtatura e agatatura peste tot, si in fata si in spate etc
daca arunc in amonte nu mai am nici o sansa
daca dau in aval, oricat de mult arunc am sanse dupa multe jig-uri dezdoite ( dau cu fir gros si de obicei cu carlige moi ) sa gasesc culoare pe langa pom
ca sa poti sa respecti culoarul trebuie sa dai strict in aval
cand sunt agataturi de ma turbeaza si asa, dau cu varful carligului ascuns in plastic
reduci semnificativ agatatul, scot jig-ul destul de des din pom ( raman doar cazurile cand se infasoara firul sau ramane jig-ul intre craci ) dar ai rateuri foarte multe daca iti da
macar sa dea :)

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 10 Noi 2008, 15:54

danr scrie:ok am inteles
plecand de la premiza ca ai agatatura doar in fata
eu cand dau in agtatura e agatatura peste tot, si in fata si in spate etc
daca arunc in amonte nu mai am nici o sansa
daca dau in aval, oricat de mult arunc am sanse dupa multe jig-uri dezdoite ( dau cu fir gros si de obicei cu carlige moi ) sa gasesc culoare pe langa pom
ca sa poti sa respecti culoarul trebuie sa dai strict in aval
cand sunt agataturi de ma turbeaza si asa, dau cu varful carligului ascuns in plastic
reduci semnificativ agatatul, scot jig-ul destul de des din pom ( raman doar cazurile cand se infasoara firul sau ramane jig-ul intre craci ) dar ai rateuri foarte multe daca iti da
macar sa dea :)
e problema cu agatatura care te inconjoara, cam pierdere grea in jiguri si plastice...daca e asa nu las sa atinga in spatele barcii, sau depinde de pozitie, dar cum spui tu, lanseu in aval si firicel gros inseamna bile de 40-50g... nu prea ma impac cu gramaje mari, cred si ca da mai bine in mai fin, chiar daca e Dunare.

Am prins odata pe o plaja la giurgiu 10-12 salai care insumau 1kg, dar nu agatam... :lol: in rest astia peste 1kg numai in nefericiri de locuri...asta e!
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 10 Noi 2008, 17:24

hai ca tocmai a inceput sezonul de salau pe la Giurgiu :)
si eu nu mai am jig-uri grele si moi :cry:
nu stiu de ce dar am senzatia ca din cand in cand trec cu barca pe langa tine cand esti cu gonflabila la salau :lol:
la mine 50 e standard, 40 catodata, cu PP de 20lb, bat fast
sunt mai grobian din fire :lol:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 10 Noi 2008, 17:28

danr scrie:hai ca tocmai a inceput sezonul de salau pe la Giurgiu
cred ca a inceput cam peste tot sezonul, nu numai Gr :wink:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 23 Noi 2008, 20:46

am prins binisor... inclusiv un nou record personal: 92 cm de stizosteidon lucioperca.

poze peste 70 de minute
:wink:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 23 Noi 2008, 23:54

cu intarziere vine si poza!

Cand l-am vazut langa barca primul gand a fost: "this is my church"
Asa cum i-am spus preotului cand m-am spovedit pt nunta de ce nu vin in fiecare duminica la biserica: "parinte, biserica mea are solzi" :D

http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=7632

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 24 Noi 2008, 08:37

ovidiu scrie:cu intarziere vine si poza!

Cand l-am vazut langa barca primul gand a fost: "this is my church"
Asa cum i-am spus preotului cand m-am spovedit pt nunta de ce nu vin in fiecare duminica la biserica: "parinte, biserica mea are solzi" :D

http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=7632
Frumos! Ce e frumos si lui Dumnezeu ii place. Cred ca daca mai postezi dintosi din astia frumosi (si sa dea Domnu sa mai),braconierii di zona si din tara o sa-i convingi usor sa se apuce de spining. :lol:
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

Scrie răspuns