Astazi ati prins?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
L-am rupt azi!
dimineata...penumbra...brrr 6'C frigut...scot barca, abia o despachetez; din cauza frigului intrase in "rigor mortis" m-am chinuit serios sa montez placa de tego si 4-5 stinghii de Al. Brusc se incalzeste afara...sau efortul de a potrivi placa de tego si trasul de barca aia rigida m-au incalzit...?
In fine ma lansez...
Ma ancorez perfect... nu stiu daca ati avut senzatia asta: ca v-ati ancorat perfect!
Ei bine eram sigur milion intr-o mie ca este perfect.. desi era curent puternic ancorarea a iesit bine (perfect
).
De proba zic sa dau cu lanseta syncron avenger (trabucco) fir pp de 8lb
si bila de 28g, carlig 5/0 supershad 4'' "firetiger"; lansez...usor in amonte jigul aterizeaza. il salt odata...ridic din bat a-2a oara..nu apuc sa recuperez firul ca "ZBANG" trasatura care ingheata universul
, intep devastator, tare si in spate...lanseta era deja aproape de verticala: si se rupe batul, nu in 2 ci in 3.... mi-a venit faina de carbon in fata, pestele era intepat, apuc firul cu mana, e greu si da din cap... ma lupt cu el 3-4 minute..aduc la barca un salau spre 5kg...si-i sare jigul din gura... greu inceput de zi
.
noroc ca aveam bat de schimb, nu ma mai prostesc , si bag un "stren" de 10lb care e groscior cam cat pp-ul de 15lb, si pocnesc 5 salai cel mai mic 1kg, cel mai mare 4,6k.
Rezumat,:7 trasaturi, 2 scapati; un peste mi-a rupt in drill (poate era si firul scamosat de milioanele de scoicutze) si cel care mi-a rupt batul.
o zi frumoasa!
"crede Filip"

dimineata...penumbra...brrr 6'C frigut...scot barca, abia o despachetez; din cauza frigului intrase in "rigor mortis" m-am chinuit serios sa montez placa de tego si 4-5 stinghii de Al. Brusc se incalzeste afara...sau efortul de a potrivi placa de tego si trasul de barca aia rigida m-au incalzit...?

In fine ma lansez...
Ma ancorez perfect... nu stiu daca ati avut senzatia asta: ca v-ati ancorat perfect!
Ei bine eram sigur milion intr-o mie ca este perfect.. desi era curent puternic ancorarea a iesit bine (perfect

De proba zic sa dau cu lanseta syncron avenger (trabucco) fir pp de 8lb

noroc ca aveam bat de schimb, nu ma mai prostesc , si bag un "stren" de 10lb care e groscior cam cat pp-ul de 15lb, si pocnesc 5 salai cel mai mic 1kg, cel mai mare 4,6k.
Rezumat,:7 trasaturi, 2 scapati; un peste mi-a rupt in drill (poate era si firul scamosat de milioanele de scoicutze) si cel care mi-a rupt batul.
o zi frumoasa!
"crede Filip"

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Da, am invatat ca atunci cand ai lanseta in pozitie aproape verticala si intepi inspre spate se poate rupe...am vazut un wild river rupt in exact aceeasi situatie; nu mai spun ca lansetuta aia a scos un peste de 15kg, agatat de coada...decirazvan m. scrie:E plina piata de bete bune. Mare pacat sa scapi un peste adevarat ca ti se rupe lanseta ! Sper ca ai invatat ceva din intamplarea asta.

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
Am avut si eu in urma cu vreo 10 ani o lanseta Silstar Evolution cu care am prins, printre altele, o stiuca de 8 kg si un somn de 18 kg. Dupa un timp mi s-a rupt ca trestia la un lanseu obisnuit. Calitate China.
De cand folosesc lansete de calitate nu am mai reusit sa rup vreuna, si crede-ma nu le menajez. Cei care au pescuit alaturi de mine stiu ce vorbesc. Am intepat sanatos din toate unghiurile posibile, nu atat in pesti cat in tot felul de agataturi, fara a reusi sa rup vreun bat in trei bucati.
De cand folosesc lansete de calitate nu am mai reusit sa rup vreuna, si crede-ma nu le menajez. Cei care au pescuit alaturi de mine stiu ce vorbesc. Am intepat sanatos din toate unghiurile posibile, nu atat in pesti cat in tot felul de agataturi, fara a reusi sa rup vreun bat in trei bucati.

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Alaltăieri, pe Mureş, 1 avat la 2kg, ieri, acelaşi loc, 1 avat la 1.5kg, astăzi un atac frumos, la 6m în faţa mea, l-am tras 1 metru să zicem apoi a scăpat; m-am uitat la vobler acesta "eftin" (cu aşa ceva mai dau doar în Mureş şi e OK) ... avea ancorele îmbârligate, una de alta; ăsta cred că e motivul pt. care a scăpat şi nu vorba unui amic pescar: "a avut viaţă în el dom'le"