Astazi ati prins?

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Florin M
senior
senior

Mesaj de Florin M » 18 Sep 2008, 17:12

Merci!

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 20 Sep 2008, 21:15

L-am rupt azi! :D

dimineata...penumbra...brrr 6'C frigut...scot barca, abia o despachetez; din cauza frigului intrase in "rigor mortis" m-am chinuit serios sa montez placa de tego si 4-5 stinghii de Al. Brusc se incalzeste afara...sau efortul de a potrivi placa de tego si trasul de barca aia rigida m-au incalzit...? :roll:
In fine ma lansez...

Ma ancorez perfect... nu stiu daca ati avut senzatia asta: ca v-ati ancorat perfect!
Ei bine eram sigur milion intr-o mie ca este perfect.. desi era curent puternic ancorarea a iesit bine (perfect :D ).

De proba zic sa dau cu lanseta syncron avenger (trabucco) fir pp de 8lb :!: si bila de 28g, carlig 5/0 supershad 4'' "firetiger"; lansez...usor in amonte jigul aterizeaza. il salt odata...ridic din bat a-2a oara..nu apuc sa recuperez firul ca "ZBANG" trasatura care ingheata universul :D , intep devastator, tare si in spate...lanseta era deja aproape de verticala: si se rupe batul, nu in 2 ci in 3.... mi-a venit faina de carbon in fata, pestele era intepat, apuc firul cu mana, e greu si da din cap... ma lupt cu el 3-4 minute..aduc la barca un salau spre 5kg...si-i sare jigul din gura... greu inceput de zi :( .
noroc ca aveam bat de schimb, nu ma mai prostesc , si bag un "stren" de 10lb care e groscior cam cat pp-ul de 15lb, si pocnesc 5 salai cel mai mic 1kg, cel mai mare 4,6k.

Rezumat,:7 trasaturi, 2 scapati; un peste mi-a rupt in drill (poate era si firul scamosat de milioanele de scoicutze) si cel care mi-a rupt batul.

o zi frumoasa!

"crede Filip" :roll:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 20 Sep 2008, 21:32

E plina piata de bete bune. Mare pacat sa scapi un peste adevarat ca ti se rupe lanseta ! Sper ca ai invatat ceva din intamplarea asta.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 20 Sep 2008, 21:37

razvan m. scrie:E plina piata de bete bune. Mare pacat sa scapi un peste adevarat ca ti se rupe lanseta ! Sper ca ai invatat ceva din intamplarea asta.
Da, am invatat ca atunci cand ai lanseta in pozitie aproape verticala si intepi inspre spate se poate rupe...am vazut un wild river rupt in exact aceeasi situatie; nu mai spun ca lansetuta aia a scos un peste de 15kg, agatat de coada...deci :roll:
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 20 Sep 2008, 22:10

Am avut si eu in urma cu vreo 10 ani o lanseta Silstar Evolution cu care am prins, printre altele, o stiuca de 8 kg si un somn de 18 kg. Dupa un timp mi s-a rupt ca trestia la un lanseu obisnuit. Calitate China.
De cand folosesc lansete de calitate nu am mai reusit sa rup vreuna, si crede-ma nu le menajez. Cei care au pescuit alaturi de mine stiu ce vorbesc. Am intepat sanatos din toate unghiurile posibile, nu atat in pesti cat in tot felul de agataturi, fara a reusi sa rup vreun bat in trei bucati. :)
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 21 Sep 2008, 05:00

foarte adevarat ce spui tu Razvan, caut un bat compozit de 2.4m , eventual glass pt barca.
anunt cand gasesc ce vreau :wink:

radonneus
junior
junior

Mesaj de radonneus » 25 Sep 2008, 20:32

Alaltăieri, pe Mureş, 1 avat la 2kg, ieri, acelaşi loc, 1 avat la 1.5kg, astăzi un atac frumos, la 6m în faţa mea, l-am tras 1 metru să zicem apoi a scăpat; m-am uitat la vobler acesta "eftin" (cu aşa ceva mai dau doar în Mureş şi e OK) ... avea ancorele îmbârligate, una de alta; ăsta cred că e motivul pt. care a scăpat şi nu vorba unui amic pescar: "a avut viaţă în el dom'le" :D

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 25 Sep 2008, 20:44

Ieri o mârlitzã de cca 1 kg. [doar] 3 ore de stat pe balta. A inghitzit ca disperata un shad sub forma unei reginutze. Doar atat :roll:

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 25 Sep 2008, 23:05

Ieri un avat la 1 kg, si o marlita tot asa. Eu am stat cam 4 ore pe balta :)
Amandoi au "vrut" la un tzac argintiu de 10 gr.
Numa' bine.

MeHigh
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de MeHigh » 28 Sep 2008, 03:00

Distractzie maxima cu scule fine: travelly shi bluenose la soft plastic.
Dece sa scotzi un peshte de 4-5 kile in zece minute cand te potzi distra jumatate de ora?! Heheheheh

Imagine[/img]

Scrie răspuns