Astazi ati prins?

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
spiridusul
veteran
veteran

Re: Astazi ati prins?

Mesaj de spiridusul » 05 Iun 2012, 15:14

Eu nu folosesc gripul, nu mi se pare deloc ok sa tin o stiuca atarnata de falca. Nu cred ca ar fi ok sa tina cineva un om atarnat de mandibula. Nu mai spun de riscul sa se rupa falca...lucru pe care l-am vazut chiar sambata. Prefer sa le scot cu mana. Ok, e drept, sufera imbunatatiri manipularea pestelui pe mal, dar ce vreau sa spun e ca a fost eliberata in conditii bune si a plecat dupa ce si-a revenit dupa efortul depus. Astept si sfaturi, sunt deschis sa imbunatatesc manipularea pestelui. Luati in considerare ca eram singur, nu m-a ajutat nimeni sa o scot sau sa o manipulez dupa ce am adus-o pe mal.

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 05 Iun 2012, 15:20

Vin-o sa-mi faci o vizita in august daca vrei sa te antrenezi sa le scoti cu mana fara sa ai nevoie sa le pui pe jos. Iti iei de pe acuma un bilet de tren pana la Tours si va fi ieftin.

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 05 Iun 2012, 15:27

Incerc, Tudor, mersi de invitatie, daca ajung anul acesta in Franta trec si pe la tine. Din barca e mai usor, nu se mozoleste, de pe mal mi-a fost mai greu sa nu o pun pe pamant. Sper sa ne vedem vara aceasta.

edy.tm
veteran
veteran

Mesaj de edy.tm » 05 Iun 2012, 17:01

Spiridusul- Daca umbli cat de cat gentil cu gripul+stiuca nu se rupe mandibula, daca dansezi cu ea prinsa de falca normal sa se rupa.. am vazut cazuri... la pasnici mai repede sa se rupa moaca, la rapitori nu prea, din cate stiu au botul osos, un plus la rezistenta.
Felicitari pt captura, m-as duce si eu o singura data pe o balta sa scot una/cateva asa mari, si apoi raman numa' pe natural... da' na, nu prea le am eu cu baltiile ca sa stiu unde e si unde nu...
Super stiuci. ;)

Ceau.

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 05 Iun 2012, 22:52

spiridusul scrie:Eu nu folosesc gripul, nu mi se pare deloc ok sa tin o stiuca atarnata de falca. Nu cred ca ar fi ok sa tina cineva un om atarnat de mandibula. Nu mai spun de riscul sa se rupa falca...lucru pe care l-am vazut chiar sambata. Prefer sa le scot cu mana. Ok, e drept, sufera imbunatatiri manipularea pestelui pe mal, dar ce vreau sa spun e ca a fost eliberata in conditii bune si a plecat dupa ce si-a revenit dupa efortul depus. Astept si sfaturi, sunt deschis sa imbunatatesc manipularea pestelui. Luati in considerare ca eram singur, nu m-a ajutat nimeni sa o scot sau sa o manipulez dupa ce am adus-o pe mal.
Imagine

:wink: al naibii de practice chestiile astea....

steff
veteran
veteran

Mesaj de steff » 06 Iun 2012, 07:10

Adi G scrie: Imagine

:wink: al naibii de practice chestiile astea....
Imagine

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 06 Iun 2012, 07:28

Inteleg ca problema este cum o scot din apa, nu cum o manipulez dupa. nu de alta, dar chiar nu am avut vreo problema sa o scot cu mana. Problema poate sa fie cum o manipulezi dupa ce o scoti din apa, cand esti singur si trebuie sa scoti naluca din gura, uneori folosind cascatorul si pensa, iar stiuca se zbate ca saraca nu intelege ca oricum o eliberez.

moneytehnik
veteran
veteran

Mesaj de moneytehnik » 06 Iun 2012, 10:53

spiridusul scrie:Inteleg ca problema este cum o scot din apa, nu cum o manipulez dupa. nu de alta, dar chiar nu am avut vreo problema sa o scot cu mana. Problema poate sa fie cum o manipulezi dupa ce o scoti din apa, cand esti singur si trebuie sa scoti naluca din gura, uneori folosind cascatorul si pensa, iar stiuca se zbate ca saraca nu intelege ca oricum o eliberez.
E bine cum ai procedat... faine capturile... felicitari.
Sunt sigur ca stiucile au si uitat cum au fost tratate pe mal.
O zi în care nu rîzi, e o zi pierduta. (Charlie Chaplin)

scumpi
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de scumpi » 06 Iun 2012, 21:47

Imagine

Imagine

Astazi in delta 12 bucati...mai mare 3kg si alti in medie 1kg

:respekt:

Adi G
veteran
veteran

Mesaj de Adi G » 07 Iun 2012, 03:14

spiridusul scrie:Inteleg ca problema este cum o scot din apa, nu cum o manipulez dupa. nu de alta, dar chiar nu am avut vreo problema sa o scot cu mana. Problema poate sa fie cum o manipulezi dupa ce o scoti din apa, cand esti singur si trebuie sa scoti naluca din gura, uneori folosind cascatorul si pensa, iar stiuca se zbate ca saraca nu intelege ca oricum o eliberez.
pai cum singur? ala care o facut poze ce-o pazit? :lol: io nu stiu voi cum procedati dar io cand merg cu amici de-a mei la pescuit si unu prinde un peste mare, ceilalti executa numai ordine scurte: du-te, adu minciocu (chiar daca e la 300m distanta in masina :lol: ), trage, ai grija, apuca.... :lol: :lol: :lol:
cascatorul (daca ai nevoie) si pensa oricum nu le folosesti pe amandoua o data, fixezi mai intai cascatorul intre dintzi sau cum e posibil, dupa care operezi lejer cu pensa...
aaaaaa... si stiuca se zbate pentru ca nu ai obosit-o destul in drill, ai scos-o probabil prea repede, n-ai asteptat sa-tzi "arate alb" :lol: adica sa se intoarca cu burta in sus... oricum e o sabie cu doua taisuri treaba cu obositul in drill, daca o obosesti prea tare, risti sa o omori, daca o obosesti prea putzin, risti s-o scapi pe jos cand se zbate... conteaza foarte mult starea in care o eliberezi, sa nu crezi ca orice peste ajuns in apa supravietuieste automat stressului si ranilor provocate de un drill si o "sedinta" foto.
in general trebuie sa-ti fie clar ca chinui, la urma urmei aiurea, o fiinta vie, ca un caine sau o pisica, chiar daca faci totul absolut corect :lol: ca o doare sau nu, e alta discutie, dar fi sigur ca nu-i place in nici un caz! :lol:

Scrie răspuns