Adio Mihailesti.....

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
SVF
veteran
veteran

Re: Adio Mihailesti.....

Mesaj de SVF » 05 Noi 2013, 11:14

Bai fratilor,cand deschideti topicuri d'astea,ori spui barbateste ce ai de spus pana la capat ori o lasi balta si-ti faci mai bine o programare la coafor & manichiura :lol:

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 05 Noi 2013, 12:18

SVF scrie:Bai fratilor,cand deschideti topicuri d'astea,ori spui barbateste ce ai de spus pana la capat ori o lasi balta si-ti faci mai bine o programare la coafor & manichiura :lol:
Ce era de zis s-a cam spus si ca intotdeauna istoria se va repeta mai curand decat ne imaginam.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 05 Noi 2013, 13:37

crapmaniacule ... sau mai degraba Vegas_75, vad ca vorbesti despre spirit civic si alte minuni dar tu ai fost printre cei care a pescuit si retinut stiuci de pe lacul despre care se discuta. putina rusine totusi si mai incet cu rolul de lupul moralist ... :oops:

.... voiam sa bag link-ul unde se discuta intreaga poveste, dar vad ca e modificat in automat si devine nefunctional.
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 05 Noi 2013, 14:04

anem scrie:crapmaniacule ... sau mai degraba Vegas_75, vad ca vorbesti despre spirit civic si alte minuni dar tu ai fost printre cei care a pescuit si retinut stiuci de pe lacul despre care se discuta. putina rusine totusi si mai incet cu rolul de lupul moralist ... :oops:

.... voiam sa bag link-ul unde se discuta intreaga poveste, dar vad ca e modificat in automat si devine nefunctional.
Am fost acolo, DA, insa hai sa nu ne grabim in a face afirmatii pripite ptr ca nu toti cei care au fost acolo si au pescuit la spinning se pot numi braconieri. E tentant sa generalizezi in dorinta de a avea dreptate si de a mari forta argumentelor insa trebuie si se pot face diferente clare.
Da-mi voie sa ma explic simplu ca sa vezi de ce zic asta. Au fost acolo pescari care au pescuit la spinning si au luat acasa 2-3-4-5-7-10 stiuci sau mai multe. Au fost deasemenea acolo „pescari” care dadeau linistiti la ancore cu plumb pe ele ptr ca ziceau ei stiuca manca si cu spatele. Au mai fost tot acolo noaptea satenii care au muncit din greu pana dimineata la plase.

Crezi ca daca am fost acolo si am prins la oscilanta 5 buc. stiuci , niciuna sub 1 kg, e musai sa ma numesti braconier ? In opinia mea NU si nu trebuie sa ma justific de ce. Daca plecam acasa cu 12-15-20 de stiuci sau cu 3-4 buc. sub masura , sau bagam ancore cu plumb , atunci cum ma mai puteam numi , mega braconier sau extra braconier ? Din cauza asta am zis ca exista diferente si e normal sa fie facute. Probabil ca in ochii celor care practica C&R tot timpul, pot sa par braconier ca am luat 5 stiuci acasa insa e optica lor proprie si personala.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 05 Noi 2013, 14:09

avand in vedere ca limita legala in romania e de 4 sau 5 kg (nu retin exact) si ca tu ai pastrat 5 stiuci toate peste un kg (care insumeaza peste 5kg) ... da, te consider braconier si din punct de vedere legal acolo te incadrezi.

aici nu discut despre cei care pescuiau cu plumb/triple sau bagau plase noaptea ... aia pentru mine sunt pasibili de pedeapsa capitala.

discutia nu isi are rostul ... e pur si simplu "toceala" aiurea de taste ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 05 Noi 2013, 15:19

anem scrie:avand in vedere ca limita legala in romania e de 4 sau 5 kg (nu retin exact) si ca tu ai pastrat 5 stiuci toate peste un kg (care insumeaza peste 5kg) ... da, te consider braconier si din punct de vedere legal acolo te incadrezi.

aici nu discut despre cei care pescuiau cu plumb/triple sau bagau plase noaptea ... aia pentru mine sunt pasibili de pedeapsa capitala.

discutia nu isi are rostul ... e pur si simplu "toceala" aiurea de taste ...
Pai eu zic ca daca tot discutam aspectele alea sa discutam despre toti actorii implicati in eveniment, asta in cazul in care consideram ca mai are vreun rost , si fiecare sa fie asezat unde merita.
Daca fiecare pleca acasa cu 5 stiuci asa ca mine si nu cu 20 sau 30 de bucati, mai puteam pescui acolo inca o luna doua de zile pana nu mai era apa. OK ma declar vinovat de genocid in masa, poate asa e mai bine si rezolvam si problema, definitiv ...

nobody_01
veteran
veteran

Mesaj de nobody_01 » 05 Noi 2013, 18:45

Propun sa inchidem topicul aici......pana vom afla numele celor doi "colegi"!

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 05 Noi 2013, 21:16

Care nu are sange in instalatie sa faca publice numele acelor pescari de competitie sa-mi trimita mesaj privat ca le public eu.
Nu voi divulga numele celor ce imi trimit mesaj !

Hai ! Curaj !
www.pentrupescuit.ro

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 05 Noi 2013, 21:46

IlieNeamt scrie:Care nu are sange in instalatie sa faca publice numele acelor pescari de competitie sa-mi trimita mesaj privat ca le public eu.
Nu voi divulga numele celor ce imi trimit mesaj !

Hai ! Curaj !
Ilie nu e vorba de sange, le-am vazut moacele amandurora si ii pot recunoaste cu siguranta, insa nu-i stiu dupa nume ca sa-i dau in fapt aici pe loc, insa in scurt timp ii vom afla ca lumea asta e atat de mica. Antenele au fost intinse deja. In cateva zile ii vom afla sigur.

Laurentiu Andronic
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Laurentiu Andronic » 06 Noi 2013, 08:39

Totusi revenind la problema sa nu uitam ca lacul este sub administrare privata , e clar cine trebuia sa pazeasca si sa protejeze fauna piscicola ...

Scrie răspuns