Adio Mihailesti.....

discutii si povestiri de la pescuit...

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
spiridusul
veteran
veteran

Re: Adio Mihailesti.....

Mesaj de spiridusul » 04 Noi 2013, 12:54

http://www.youtube.com/watch?v=68q0kxmEiCE

Cam asa se procedeaza in tarile civilizate. Cand golesti un lac, te asiguri ca fauna piscicola este salvata sau mutata in alta zona. Pe Arges a fost prapad anul acesta. Bascovul a fost golit si stiuci trofeu au ramas la mana taranilor care le-au prins in mal. Prundu a fost golit si la fel. Mihailestiul de asemenea.

De ce nu sunt salvati acesti pesti? Nu meritam sa avem populatie piscicola care sa constituie baza dezvoltarii unei industrii puternice in jurul pescuitului?

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 04 Noi 2013, 13:49

Sincer iti spun, ca in tarile de dincolo de Ungaria, nu se manaca pesti de apa dulce. In acest motiv exista interes pentru relocarea acestora si nu pentru consumul sau comercializarea lor.
Plus ca acei oameni sunt platiti de primarie sa faca acest lucru :)

PS: cam asa se curenteaza si la noi, vine pestele singur la mincioc

peavey
junior
junior

Mesaj de peavey » 04 Noi 2013, 16:36

Intre ce s-a intamplat pe Mihailesti si episoadele de la National Geographic in care haitele de sacali si vulturi se reped asupra lesului muribund nu-i nicio diferenta...Ce-mi place la ei,la baietii astia cu staif de competitori,este ca dupa ce se pozeaza cu zecile de bucati "capturate",jumatate la/sub norma, mai au si tupeul jegos sa se mandreasca cu iscusinta si maiestria lor de pescari adevarati..Sa luam si noi niste lectii,nu? Ca vorba unuia dintre ei,un profesionist desavarsit cu state vechi care a rupt Mihailestiul in doua cu aceasta ocazie,vulpea cand nu ajunge la struguri zice ca sunt acrii...Corect? Iar scuza ca oricum mureau,de-aia am luat si eu vre-o suta de bucati,sa fie, nu tine fratioare...Daca oricum mureau puteai sa faci un pustiu de bine si sa le arunci dincolo,in aval,in Arges,macar pe-alea de 20 de cm,domnule pescar de competitie...Ca aveai destule torpile in sacosa...Da ca sa faci c&r dupa ce cu greu ii smulgeai ancora din carca nu prea mai mergea,nu? Si dupa toate astea ii vezi prin standuri,pe la targ,cu morga,cum prezinta naluci si ne invata cum sa fim buni cu pestii si civilizati cu natura de ti se intoarce stomacu pe dos de greata...Pai ce pretentii sa mai ai de la un taran rupt in *** de foame care curenteaza sa duca de mancare acasa sau ca sa faca bani de bautura? Cum sa-l mai educi? Este vre-o diferenta intre el si voi? Macar aluia ,eu unul personal,ii gasesc o scuza.Voua nu.Macar mergeti pe burta data viitoare ca n-am nevoie de lectiile voastre... :wallbash:
Doua lucruri ma alina si ma vindeca de boala
Damigeana cand e plina si mandruta cand e goala...

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 04 Noi 2013, 18:47

fara sa dati nici un nume aici, sincer cam bateti campii si va lamentati degeaba
este clar ca va este teama sau ............"jena" sa dati numele celor pe care voi ii stiti.
de ce?! este treaba voastra si doar voi stiti motivele, dar uitati-va putin ce "aiurea" (ca sa nu zic mai mult) se simte situatia asta vazuta din alta parte
toata lumea asteapta ca "vecinul" sa de'a pe gusa numele si el sa poata spune ca a fost "baiat de baiat" si nu a zis nimic desi.......
lamentarile astea fara numiri clare sunt doar niste lamentari jalnice si nu faceti nimic decat sa va varsati amarul si frustrarea unor pescari cinstiti fata de "campionii" protagonisti.
nu vreau sa supar pe nimeni, dar fara NUME, este doar o trista poveste din istoria pescuitului mioritic
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 04 Noi 2013, 19:39

adiwolf scrie:fara sa dati nici un nume aici, sincer cam bateti campii si va lamentati degeaba
+1

nobody_01
veteran
veteran

Mesaj de nobody_01 » 04 Noi 2013, 21:31

adiwolf scrie:fara sa dati nici un nume aici, sincer cam bateti campii si va lamentati degeaba
este clar ca va este teama sau ............"jena" sa dati numele celor pe care voi ii stiti.
de ce?! este treaba voastra si doar voi stiti motivele, dar uitati-va putin ce "aiurea" (ca sa nu zic mai mult) se simte situatia asta vazuta din alta parte
toata lumea asteapta ca "vecinul" sa de'a pe gusa numele si el sa poata spune ca a fost "baiat de baiat" si nu a zis nimic desi.......
lamentarile astea fara numiri clare sunt doar niste lamentari jalnice si nu faceti nimic decat sa va varsati amarul si frustrarea unor pescari cinstiti fata de "campionii" protagonisti.
nu vreau sa supar pe nimeni, dar fara NUME, este doar o trista poveste din istoria pescuitului mioritic
Nu este vorba de frica si cu atat mai putin de jena..... singurele motive fiind, ca cel putin eu, chiar nu le stiu numele.... Iar "lamentarile jalnice" nu arata frustrarea ci INDIGNAREA unor pescari cinstiti.........

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 04 Noi 2013, 22:06

Apai nici poze nu aveti?Ca poate ii identificam noi :lol: O fi vreun "digital" Adi? :mrgreen:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Nonosu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Nonosu » 04 Noi 2013, 23:53

Despre lacul Mihailesti de pe Arges de langa localitatile Cornetu, Mihailesti si Draganescu? Nu am fost niciodata acolo, nici macar in zona, dar la cat de mare pare pe harta nu prea inteleg cum poate fi scazut atat de rau?
Doar am auzit de povesti cu adevarati monstii ai apelor, pe lacul mihailesti, de la salai de 10 kg, stiuci de pana la 16kg pana la somni de peste 100 kg.
Am citit replicile acestui post, si nu poti decat sa te intristezi ca se intampla mizeria asta la noi in tara...nu stiu voi, dar eu unu ma gandesc ca atunci cand voi fi pensionar, si altceva in afara de pescuit nu as mai putea face, defapt va trebui sa imi gasesc alt hoby, pt ca nu vom mai avea unde pescui pe atunci!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 05 Noi 2013, 09:05

dumi_id scrie: Plus ca acei oameni sunt platiti de primarie sa faca acest lucru :)
Acei oameni sunt toti benevoli si fac treaba gratis. Nu au bani si nici vointa primariile sa-i plateasca pentru salvarea pestelui.

crapmaniacul
veteran
veteran

Mesaj de crapmaniacul » 05 Noi 2013, 10:18

In alte tari despre care vorbiti or exista si comunitati mai inchegate de cetateni cu mai mult spirit civic ptr tot ce-i leaga de comunitatea in care traiesc si totul e dublat si de o implicare de un fel sau de altul a autoritatilor. Aici la noi se pare ca nu putem vorbi nici despre una si nici despre cealalta dintre componente. Daca e lasat totul la voia intamplarii nu poti obtine decat un rezultat bazat pe hazard, adica fiecare face ce pofteste si n-are rost ulterior sa apara unii si altii cu nemultumiri si frustrari.

Nu ati vazut in reportaje la tv destui localnici buni de munca si care stau la birt rupti in freza de la supradoza de votca din sange in timp ce autoritatile instalau saci cu nisip langa drumu ca venisera apele peste ei si le inundau casele si curtile ? Vedeti cati dintre locatarii blocurilor ies iarna cu lopetile la dezapezirea aleilor din jurul blocului in care locuiesc, fiecare asteapta sa iasa primul vecinul , ca doar nu e el mai fraier sa inghete afara ... Si atunci la ce sa ne asteptam, hai sa nu mai fim asa poeti ca traim asa cum stim si vrem sa traim, ne meritam cu varf si indesat soarta, nu facem nimic ca sa imbunatatim lucrurile. O reminiscenta urata ne-a ramas infipta adanc in creier de pe vremea ailalta si anume ca e suficient sa vorbim si lucrurile se rezolva, ei bine lucrul asta e cel mai pagubos daca nu e dublat de fapte directe si implicare, fapte care nu vin deloc, doar ne oprim la nivelul vorbelor si atat si ramanem chiar multumiti ca am facut tot ce am putut ...
Ne uitam la autoritati dar din pacate rolul si actiunile lor s-au diluat mult pana la dizolvare in ultimii ani, nu-si mai fac treaba mai deloc, mai misca putin doar daca sunt trasi de urechi pe la TV/presa si atunci efectul e doar pe termen scurt. Nu mai e un secret ca in Romania de azi e un soi de societatea paralela in care statul si autoritatea au fost confiscate de cei angajati acolo care isi fac propriile interese de grup de cele mai multe ori contrare cu cele ale angajatorului (statul), deci despre ce autoritate vorbim , despre ce spirit civic ? ...

Scrie răspuns