Vidra 2009 - se mai poate?
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Vidra 2009 - se mai poate?
Salutare. Am citit pe forum si pe subiect ca Vidrutza e secata aproape de tot. Acum, de curand, care mai e situatia? Se poate merge la pescuit sau e doar o balta in care "colcaie" jendarii? Am fost in fiecare an acolo dar anul asta nu stiu.... a fost cineva de curand pe Vidra?
da.
acuma doua saptamani am fost pe apa.
ca sa ajungi la luciul de apa este sport extrem,diferenta de nivel este de ~120m pe o inclinatie foarte mare,orice impiedicare sau rostogolire poate fi fatidica 9fara exagerari,cine nu crede sa ceara poze)
am dat cu linguri Cati,insda fara nici un rezultat,doar o mica urmarire la un pastravior cat palma,in rest liniste si pace.
jandarmi???!!!
ce sunt aia??unde?? ca acolo oricum nu vin dupa tine,risca sa isi rupa gatul instant.
sfat: - merita sa vezi peisajul,dar nu merita sa risti sa cobori la apa fiindca nu se prinde nimic,cel putin eu si partenerul meu,nu am vazut culoarea in ziua respectiva pe nici un lac din zona.
ca sa ajungi la luciul de apa este sport extrem,diferenta de nivel este de ~120m pe o inclinatie foarte mare,orice impiedicare sau rostogolire poate fi fatidica 9fara exagerari,cine nu crede sa ceara poze)
am dat cu linguri Cati,insda fara nici un rezultat,doar o mica urmarire la un pastravior cat palma,in rest liniste si pace.
jandarmi???!!!
ce sunt aia??unde?? ca acolo oricum nu vin dupa tine,risca sa isi rupa gatul instant.
sfat: - merita sa vezi peisajul,dar nu merita sa risti sa cobori la apa fiindca nu se prinde nimic,cel putin eu si partenerul meu,nu am vazut culoarea in ziua respectiva pe nici un lac din zona.
-
- veteran
Chiar asa e de greu sa coborat la apa? Stiu ca si pe Bradisor sunt zone abrupte dar panta nu are mai mult de 50-80 metri, parca asa tin minte. La Vidra zici ca e mai greu? Ma gandesc ca trebuie sa fie si zone mai accesibile, doar merg atatia pescari in fiecare week end...adiwolf scrie:da.
jandarmi???!!!
Mda...
Primit, vazut, cutremurat!
Multumiri AdiWolf. Intr-adevar, nu m-as incumeta sa cobor la apa (chiar si 1-2 coborari pe zi) cu o barca dupa mine...
Poate pe la coada? Sau, cine stie, vreo zona cu un fost drum care sa coboare la luciul de apa...desi ma indoiesc ca mai exista...
Salutari si, daca mai ajunge cineva pe Vidra, astept infrigurat feed-back.
Sanatate!
Primit, vazut, cutremurat!
Multumiri AdiWolf. Intr-adevar, nu m-as incumeta sa cobor la apa (chiar si 1-2 coborari pe zi) cu o barca dupa mine...
Poate pe la coada? Sau, cine stie, vreo zona cu un fost drum care sa coboare la luciul de apa...desi ma indoiesc ca mai exista...
Salutari si, daca mai ajunge cineva pe Vidra, astept infrigurat feed-back.
Sanatate!
- vanatoruldepesti
- veteran
Am fost joia trecuta la Vidra si, pe langa aventura escaladarii peretelui de peste 100m, am trait cea mai mare spaima din viata mea accentuata si de peisajul grotesc: pentru a ajunge la marginea apei, in mare parte din contur, trebuie sa treci prin niste mlatini, iar acolo unde intra Vidruta in Vidra, chiar in dreptul cabanelor de la Puru, M-AM AFUNDAT IN NAMOL PANA LA BRAU!!! Nu mai puteam sa ma mai misc si simteam ca ma scufun continuu. Am iesit dupa cca 45 min de cosmar. Cel cu care am fost acolo nu putea sa ma ajute in niciun chip insa mi-a dat niste instructiuni vitale.
Saptamana asta voi poste pozele.
Saptamana asta voi poste pozele.
Nu va faceti probleme! Cand vom trece Stixul, vom avea o pila... Sf. Petre a fost pescar 

- vanatoruldepesti
- veteran
Imi cer scuze ca postez inca o data, dar m-am gandit ca poate este bine sa scriu asta: daca vreodata patiti ca mine, executati urmatorii pasi:
1. Daca zona vi se pare DUBIOASA, nu intrati decat desculti
2. Nu va zbateti sub nicio forma!!!
3. Puneti tot ce aveti in fata voastra, eventual scoteti-va haina, geaca sau vesta in asa fel incat sa formati un pat compact
4. Lasati-va pe burta pe haine, chiar daca sunteti blocati in namol
5. Incercati sa scoateti picioarele prin spate, facandu-va loc milimetru cu milimetru
6. Dupa ce iesit la suprafata nu va ridicati in picioare!
7. Ramaneti pe burta si tarati-va pana la un loc cu sol stabil
ATENTIE: DACA STITI CA NU AVETI CONDITIE FIZICA SI NU VA PUTETI BAZA PE MUSCHII PICIOARELOR NU VA APROPIATI NICIODATA DE MARGINE APELOR CU SOL NAMOLOS!!! Dupa 45 de minute am fost absolut epuizat. Si acum, dupa 4 zile, resimt efortul in picioare
1. Daca zona vi se pare DUBIOASA, nu intrati decat desculti
2. Nu va zbateti sub nicio forma!!!
3. Puneti tot ce aveti in fata voastra, eventual scoteti-va haina, geaca sau vesta in asa fel incat sa formati un pat compact
4. Lasati-va pe burta pe haine, chiar daca sunteti blocati in namol
5. Incercati sa scoateti picioarele prin spate, facandu-va loc milimetru cu milimetru
6. Dupa ce iesit la suprafata nu va ridicati in picioare!
7. Ramaneti pe burta si tarati-va pana la un loc cu sol stabil
ATENTIE: DACA STITI CA NU AVETI CONDITIE FIZICA SI NU VA PUTETI BAZA PE MUSCHII PICIOARELOR NU VA APROPIATI NICIODATA DE MARGINE APELOR CU SOL NAMOLOS!!! Dupa 45 de minute am fost absolut epuizat. Si acum, dupa 4 zile, resimt efortul in picioare
Nu va faceti probleme! Cand vom trece Stixul, vom avea o pila... Sf. Petre a fost pescar 

Cred ca intr-o astfel de aventura e bine sa nu pleci fara a avea o franghie la tine.
Bine ca ai scapat !
Mi s-a intamplat o data, la un pescuit, sa gasesc pe un mal al Crisului Alb o oaie bocata in namolul de pe marginea apei. A intrat sa bea apa si s-a intepenit. Behaia a moarte si era complet epuizata. Cred ca statuse acolo mai bine de o zi, dupa starea in care era.
Fiind singur, mi-am zis hai sa o ajut. Am tras-o de blana pana mi-au sarit ochii din cap. Parca era prinsa in beton. Incredibil ce vascozitate si aderenta poate avea malul.
Cred ca m-am chinuit cel putin jumatate de ora. Degetele imi erau insengerate de la scaietii pe care ii avea pe ea. La un moment dat ajunsesem sa stau cu calcaiele infipte in sol, aplecat pe spate incat aproape atingeam malul cu umerii. Cam ca in povestea cu ridichea uriasa, daca va mai amintiti
In cele din urma am reusit sa o smulg din capcana. A trebuit sa ma asez sa imi trag sufletul. Oaia a facut cativa pasi, s-a prabusit langa mine si a inceput sa pasca iarba cu o foame de lup !

Bine ca ai scapat !

Mi s-a intamplat o data, la un pescuit, sa gasesc pe un mal al Crisului Alb o oaie bocata in namolul de pe marginea apei. A intrat sa bea apa si s-a intepenit. Behaia a moarte si era complet epuizata. Cred ca statuse acolo mai bine de o zi, dupa starea in care era.
Fiind singur, mi-am zis hai sa o ajut. Am tras-o de blana pana mi-au sarit ochii din cap. Parca era prinsa in beton. Incredibil ce vascozitate si aderenta poate avea malul.
Cred ca m-am chinuit cel putin jumatate de ora. Degetele imi erau insengerate de la scaietii pe care ii avea pe ea. La un moment dat ajunsesem sa stau cu calcaiele infipte in sol, aplecat pe spate incat aproape atingeam malul cu umerii. Cam ca in povestea cu ridichea uriasa, daca va mai amintiti

In cele din urma am reusit sa o smulg din capcana. A trebuit sa ma asez sa imi trag sufletul. Oaia a facut cativa pasi, s-a prabusit langa mine si a inceput sa pasca iarba cu o foame de lup !

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Multumim vanatoruluidepesti pentru sfaturile intr-adevar de folos pentru asemenea situatii. Fundul ala a fost creat prin depozitarea aluviunilor si e normal sa se intample cam ca la nisipurile miscatoare, daca nu mai rau.
Franghia si companionul pe mal sunt sfante.
Ma bucur ca nu s-a intamplat nimic rau si ca ai ajuns sa ne povestesti si noua. Mai ca-mi vine sa ma duc sa fac poze. BTW, daca aveti poze mai postati si voi aici, va rog, sa avem "amintire" de pe vremea cand Vidra era secata.
Multumiri!
Franghia si companionul pe mal sunt sfante.
Ma bucur ca nu s-a intamplat nimic rau si ca ai ajuns sa ne povestesti si noua. Mai ca-mi vine sa ma duc sa fac poze. BTW, daca aveti poze mai postati si voi aici, va rog, sa avem "amintire" de pe vremea cand Vidra era secata.
Multumiri!
-
- veteran
Vanatorule de pesti, ai avut un noroc formidabil:
1. ai muschi puternici
2. nu iti pierzi capul in situatii de risc
3. nu esti cardiac sau slabit de alte boli
4. nu erai singur
5. nu ploua....
Bine ca ai scapat nevatamat. Spui ca erai epuizat. Inseamna ca nu ai mai pescuit dupa ce ai scapat din namol?
1. ai muschi puternici
2. nu iti pierzi capul in situatii de risc
3. nu esti cardiac sau slabit de alte boli
4. nu erai singur
5. nu ploua....
Bine ca ai scapat nevatamat. Spui ca erai epuizat. Inseamna ca nu ai mai pescuit dupa ce ai scapat din namol?