Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 03 Apr 2011, 13:11

Nu. Ai inteles gresit. Este interzis pescuitul cu momeli naturale al speciilor salmonicole pe tot parcursul anului, iar in afara prohibitiei, implicit, doar cu momeli artificiale.

Momentan nerespectarea reglemantarilor este contraventie si se sanctioneaza cu amenda. Poate daca ar face cumva sa fie infractiune, s-ar schimba si situatia.

Anul trecut pe Bradisor, era un nene (si nu era singurul) care prindea pastraviori (100-200 de grame) la o crema facute din pelete si nu mai stiu ce. Si nu prindea 1-2. Chiar eu am vazut ca avea cel putin 5 kg de pastrav in juvelnic cand a plecat.
Cam toti care pescuiau la pastrav dadeau cu naturale, chiar langa baraj, in ochii lumii. Control ioc.

La artificiale trageau foarte rar din cauza ca erau mult prea invatati sa manace prostiile de pelete pe care le arunca Nebunul ala in crescatorie si pe langa.

In fine, am deviat de la subiect :lol:
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 03 Apr 2011, 19:26

Asa este. Pe apele de munte este strict interzis pescuitul cu momeli naturale. Ma intreb ce vor face "baboierii" si "platicarii" acum pe Belis? Sau credeti ca vor fi controale si sanctiuni? Sau poate va muri babusca de batranete?

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 04 Apr 2011, 08:52

adriand scrie:Multumesc pentru raspuns .
Deci inteleg ca se poate pescui pastrav la artificiale.
Nu?
Adrian
nu ai facut ceva poze despre lac si de la coada lacului sa vad cam pe unde e coada acum?
Catch & relax

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 04 Apr 2011, 09:05

danone scrie:Asa este. Pe apele de munte este strict interzis pescuitul cu momeli naturale. Ma intreb ce vor face "baboierii" si "platicarii" acum pe Belis? Sau credeti ca vor fi controale si sanctiuni? Sau poate va muri babusca de batranete?
tu ii numesti baboieri si platicari pe aia care dadeau la viermi?deci dupa parerea ta aia ar fi braconieri?e drept ca viermii sunt momeli naturale si ca nu e voie cu ei pe ape de munte ca cica ar fi salmonide acolo(nu ca n-ar fi doar ca intr-un numar foarte mic),dar sa nu-i consideram pe cei care dau la viermi braconieri.eventual aia care dau la pestisori sau la broaste,dar din moment ce pastravul e destul de absent, pe Belis de exemplu,eu zic sa-i lasam in pace.mai ales ca eu nu am auzit de nici un fel de populare de nici un fel de peste de ani de zile.atunci cand o sa fie populari si o sa fie curatenie si ordine pe lac,pe locurile de pescuit si pe lac(barcile cu motoare termice) atunci eventual mai putem avea pretentii de controale si amenzi.
adica ala e braconier care da la viermi si nu ala care baga plasele?hai sa nu mai povestim.....
oricum eu in anul 2009 am prins un singur pastrav pe Belis.in 2010 nimic doar clean si biban.proportiile sunt urmatoarele:clean 15-20 % maxim si restul de 75-80 % biban.si nu sunt singurul care nu prea a mai vazut pastrav pe Belis.
Catch & relax

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 04 Apr 2011, 16:05

EU AM OBOSIT SA MA LUPT PENTRU CAUZE PIERDUTE _ GUNOAIELE DIN PADURE, Barci cu motoare poluante, taieri ilegale de paduri,pescari ilegali etc.
Nu se vrea sa se faca ordine in ceea ce priveste natura la noi si ne vom bate joc de ea in continuare .
Dar pedepsele se tin lant: NU MAI AVEM PESTI, NU MAI AVEM PADURI IN SCHIMB AVEM O GROAPA DE GUNOI GENERALA.
Asta-i mentalitatea celor care sunt in functii la toate nivelele in organele statului.
Dar am obosit si las pe altii cu mai multa energie sa faca ce pot , poate vor avea mai mult succes.
Adrian
Lee-lee iti trimit pe mailul privat poze ca mi-e mai usor.
Da-mi un mail si-ti raspund.
Adrian[/list]
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

lee lee
senior
senior

Mesaj de lee lee » 04 Apr 2011, 16:12

adriand scrie:EU AM OBOSIT SA MA LUPT PENTRU CAUZE PIERDUTE _ GUNOAIELE DIN PADURE, Barci cu motoare poluante, taieri ilegale de paduri,pescari ilegali etc.
Nu se vrea sa se faca ordine in ceea ce priveste natura la noi si ne vom bate joc de ea in continuare .
Dar pedepsele se tin lant: NU MAI AVEM PESTI, NU MAI AVEM PADURI IN SCHIMB AVEM O GROAPA DE GUNOI GENERALA.
Asta-i mentalitatea celor care sunt in functii la toate nivelele in organele statului.
Dar am obosit si las pe altii cu mai multa energie sa faca ce pot , poate vor avea mai mult succes.
cam asa sunt si eu,am cam obosit sa fac pe justitiarul.
anul trecut am tot incercat sa-l filmez pe unul cum scotea plasele pe la Giurcuta la coada lacului,dar degeaba ca ala se tot indeparta cu barca lui si nu am reusit sa-l iau bine in cadru din padure,ascuns fiind.asta e. :(
Catch & relax

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 05 Apr 2011, 14:15

Lee Lee
Aia care dau la vierme pe Belis tot braconieri se cheama. Ailalti care baga plasele se numesc infractori, si singurul leac care sa-i vindece ar fi o pusca cu luneta.

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 05 Apr 2011, 17:34

[img][/url]
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

ushu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de ushu » 08 Apr 2011, 12:01

Am fost weekendul trecut un pic pe Belis in zona barajului, apa avea un nivel foarte scazut cam cu 20m daca nu mai mult, gheata era topita in proportie de 95 %, pe langa mal erau cateva pete de gheata care acuma sigur nu mai exosta. Am pescuit putin de pe mal si am luat un indigen tare frumos cam la 500 gr, si un clean tot cam acolo, ambii la vobler salmo hornet h3f cam din acelasi loc. au fost primele mele capturi de cand m-am apucat de spinning , deci va inchipuiti ce fericire a fost pe mine. Din pacate gunoaiele troneaza pe maluri... erau si cativa "virmusari" genul care isi duc pet-ul cu ei si il lasa pe mal, pet-ul de bere evident , dar nu au prins nimic cat am stat pe lac (1-2 ore)

Am facut si cateva poze, asa ca daca doriti sa vedeti cam cum se prezinta lacul, trimiteti-mi adresele de e-mail si va trimit cateva fotografii.

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 09 Apr 2011, 11:02

La ce culoare de hornet ai prins?

Scrie răspuns