Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 26 Aug 2009, 08:24

Apa a scazut cu ~ 2 m in saptamana trecuta si nu stiu care ar putea fi motivul daecat daca il pregatesc pentru iarna.
Pestii merg destul de bine la vobler si la musca dimineatasi seara.
Timpul este minunat in aceasta perioada si se poate face baie apa fiind calda ~ 23-24 grade.
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 26 Aug 2009, 09:57

adriand scrie:In weekendul trecut apa a crescut vre-o 15 cm
Adrian
Sambata acumularea de pe Somesul Rece era complect golita.

( se pare ca este mai complicat de explicat variatiile de debite)

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 26 Aug 2009, 10:00

adriand scrie:Apa a scazut cu ~ 2 m
Pestii merg destul de bine
Si legatura intre apetitului pestilor si variatia nivelului apei, este mai greu de facut.

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 30 Aug 2009, 20:46

Apa scade in continuare dar faptul ca pestisorii nu se mai pot ascunde in iarba a facut ca sa se prinda bine clean la vobler .
Vineri am avut o partida minunata incepand de la 6 ( intuneric) pana la 9.
Cleni frumosi la fiecare aruncare cate unul sau 2 atacuri pe o recuperare
Sambata si duminica ceva mai slab dar cu atacuri frumoase in mal ca la vanatoare.
Vremea super faina.

Sa vedem ce se mai intampla saptamana viitoare
Adrian

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 31 Aug 2009, 09:01

adriand scrie:Apa scade in continuare dar faptul ca pestisorii nu se mai pot ascunde in iarba a facut ca sa se prinda bine clean la vobler .
Vineri am avut o partida minunata incepand de la 6 ( intuneric) pana la 9.
Cleni frumosi la fiecare aruncare cate unul sau 2 atacuri pe o recuperare
Sambata si duminica ceva mai slab dar cu atacuri frumoase in mal ca la vanatoare.
Vremea super faina.

Sa vedem ce se mai intampla saptamana viitoare
Adrian
Adi mersi mult pentru informatii. Mai am cateva zile de concediu si maine sau poimaine vreau sa fac o partida pe Belis. Te-as mai intreba unde ai pescuit si la ce fel de voblere?

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 31 Aug 2009, 09:11

Eu pescuiesc de la Dealu Botii in sus spre Giurcuta la stanci si in jos spr Belis tot asa unde sunt stanci si nisip.
Voblere Salmo de 3 -4 cm cm si Dorada 4 cm .
Adrian

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 03 Sep 2009, 07:34

Am pescuit ieri ,02.septembrie pe Belis, din barca. Rezultatul a fost mai mult decat jalnic. In 5 ore am luat un clenut de vreo 300 g si vreo doua , trei tentative, dupa care am renuntat. Am incercat vreo 20 de tipuri de voblere de la Salmo pana la Rapala, scufundatoare si de suprafata, diverse culori si nimic. Am dat si la rotative de la suprafata pana la adancime de 5 m si acelasi rezultat. Singurul rezultat a fost ca am reusit sa-mi sparg barca gonflabila intr-un gat spart de sticla lasat de "turistii" nostri. Noroc ca am avut la mine niste petice si adeziv ca altfel as fi ratat total partida. Apa este in scadere. In cele 5 ore a scazut cu vreo 20 cm. Fata de acum 2 saptamani nivelul a coborat cu cel putin 7 m si continua sa scada.
Dupa cate am inteles de la padurar ,din 15 sept vor sa inchida sezonul de pescuit pe lac. Mie mi se pare bizar sa inchida tot lacul in conditiile in care s-a modificat radical ordinul de prohibitie. Conform ordinului nu mai sunt "ape de munte" si "ape colinare si ses" Prohibitia se refera doar la specii.

Pop Vasile
senior
senior

Mesaj de Pop Vasile » 03 Sep 2009, 08:15

danone scrie: Apa este in scadere.

Dupa cate am inteles de la padurar ,din 15 sept vor sa inchida sezonul de pescuit pe lac.
1. Eu am constatat ca atunci cand pe un lac scade apa, pestii nu mananca. ( pe rau este parca invers).
Foarte multi pescari ma contrazic.

2. Nu se poate sa inchida pescuitul in 15 sept. : la modul practic ( si cinstit) pe Belis nu prea mai sunt pastravi.
Eu stiu ca in acest an s-a prins un singur pastrav.

3. Ai platit taxa pentru Belis ?
- la Romsilva Cluj
- la padurar ( Ocol), inainte de partida de pescuit
- la padurar, dupa ce a facut controlul

E o loterie care ma deranjeaza - mai ales ca taxa nu este modica.

adriand
senior
senior

Mesaj de adriand » 03 Sep 2009, 08:22

Danone
Imi pare rau ca nu ti-a reusit .
In ce zona ai fost?
Sper ca vineri cand merg si eu sa nu patesc la fel , dar pescuitul este pescuit si asta-i frumusetea lui ca nu-s doua zile la fel dar nu uita ca cea mai rea zi de pescuit este mai buna decat cea mai buna zi la servici.
Adrian

danone
veteran
veteran

Mesaj de danone » 03 Sep 2009, 12:39

Adi ai dreptate referitor la ziua de pescuit si cea de munca. Cu toate ca nu am prins nimic, cel mai mare castig al meu a fost linistea de acolo, decorul feeric mai ales ca am prins o zi superba cu soare ,fara nici un norisor si aerul curat. Eu am fost pe bratul dinspre Poiana Horii in niste golfulete cam la 4 km de la intersectia drumului Belis-Poiana Horii cu drumul Mariselului. Locul intotdeauna mi s-a parut bun pentru ca in anii trecuti am prins acolo destul de bine. Nu am vazut din barca nici un clean. In alti ani ii vedeam cum inoata in jurul barcii. Paradoxul este ca singurul clean luat la vobler a fost de pe mal in timp ce asteptam sa se intareasca petecele vulcanizate de pe barca gonflabila. Referitor la taxa , a venit padurarul (Mircea) pe care il cunosc de mai demult m-a intrebat de chitanta iar eu i-am zis ca am permis ANPA si a plecat mai departe. Mi-a zis ca din 15 sept. se inchide sezonul pe Belis. Eu i-am explicat ca , conform noului ordin al prohibitiei se poate pescui si dupa 15 sept. clean si biban. Omul a dat din umeri. Cred ca cineva ar trebui sa-i informeze si pe acesti oameni dealtfel destul de cumsecade. In varful muntelui legea si asa greoaie ajunge mai greu si mai tarziu . Numai bine

Scrie răspuns