Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Vesti de pe lacul Belis -jud Cluj
Intrucat toata lumea este preocupata acum de pestii cu 4 picioare ,care grohaie prin curti si nu mai are nimeni timp pentru pestii din apa, as dori sa inchei postarile din acest an cu urarea de:
SARBATORI FERICITE !
UN AN NOU BUN CU SANATATE , BUCURII, SI MULTE PARTIDE DE PESCUIT!
Adrian
SARBATORI FERICITE !
UN AN NOU BUN CU SANATATE , BUCURII, SI MULTE PARTIDE DE PESCUIT!
Adrian
WHY WORK WHEN YOU CAN xxx?
Prima iesire din acest an pe lac.
Foarte slab, ieri un clean si un pastrav ~ 200 g fiecare, pe vobler dar erau foarte lenesi de parca ar fi fost inghetati, ( mai usor de eliberat).
Apa foarte rece, la musca nimic niciun atac ,pana azi seara foarte tarziu ,cand era deja intuneric si cand s-a agatat un peste care a si scapat imediat, asa ca nu stiu ce ar fi fost.
Vremea minunata, pana la 21 grade , se putea sta in tricou si pantaloni scurti .
Nu stiu in acest an cum va fi cu prohibitia, fiindca eu am inteles ca intre 1 april si 30 mai ( nu stiu de ce nu 31) nu se va putea pescui nici la pastrav ,asa cum era pana acumdupa 1 mai, asa ca in perioada de prohibitie va fi liniste pe aici..
Sunt multe Rate pe lac si au aparut din nou ratele albe -Ferestrasii -care se pregatesc pentru cuibarit.
Va doresc la toti un sezon de pescuit frumos.
Adrian
Foarte slab, ieri un clean si un pastrav ~ 200 g fiecare, pe vobler dar erau foarte lenesi de parca ar fi fost inghetati, ( mai usor de eliberat).
Apa foarte rece, la musca nimic niciun atac ,pana azi seara foarte tarziu ,cand era deja intuneric si cand s-a agatat un peste care a si scapat imediat, asa ca nu stiu ce ar fi fost.
Vremea minunata, pana la 21 grade , se putea sta in tricou si pantaloni scurti .
Nu stiu in acest an cum va fi cu prohibitia, fiindca eu am inteles ca intre 1 april si 30 mai ( nu stiu de ce nu 31) nu se va putea pescui nici la pastrav ,asa cum era pana acumdupa 1 mai, asa ca in perioada de prohibitie va fi liniste pe aici..
Sunt multe Rate pe lac si au aparut din nou ratele albe -Ferestrasii -care se pregatesc pentru cuibarit.
Va doresc la toti un sezon de pescuit frumos.
Adrian
-
- junior
Am fortat si eu primavara sambata asta la o coada a lacului (catre Poiana Horii).
Trei pescari, cu incercat toate stilurile de pescuit si am avut doar 3 trasaturi la pluta toata ziua: unul a scapat cu jumate de vierme, al doilea a scapat dupa ce a vrut sa-mi ia batul de pe mal si mi-a cedat firul din cauza de legatura proasta si al treilea agatat, pozat si eliberat. La spinning nimic, la musca nimic. Nici urma de vre-un peste prin apa, nici mare nici mic.
Soare toata ziua, 16-17 grade in oras, 7-8 grade pe marginea lacului.
Catre coada inca sunt bucati imense de gheata pe mal iar pe locurile umbrite mai sunt petece de zapada.
Apa rece de crapa pietrele, dar pe o vreme de genul merge brici o conserva sau doua de fasole cu ciolan

Trei pescari, cu incercat toate stilurile de pescuit si am avut doar 3 trasaturi la pluta toata ziua: unul a scapat cu jumate de vierme, al doilea a scapat dupa ce a vrut sa-mi ia batul de pe mal si mi-a cedat firul din cauza de legatura proasta si al treilea agatat, pozat si eliberat. La spinning nimic, la musca nimic. Nici urma de vre-un peste prin apa, nici mare nici mic.
Soare toata ziua, 16-17 grade in oras, 7-8 grade pe marginea lacului.
Catre coada inca sunt bucati imense de gheata pe mal iar pe locurile umbrite mai sunt petece de zapada.
Apa rece de crapa pietrele, dar pe o vreme de genul merge brici o conserva sau doua de fasole cu ciolan

-
- utilizator nou
Buna ziua, doresc sa-mi petrec vacanta de 1 mai in zona belis. Mentionez ca e prima data cand ajung pe aici. As fi interesat de:
1) Zone favorabile pescuitului din barca (motor electric) la spinning (pastrav, clan... daca mai exista)
2) Sugestii pt voblere, rotative, pescuit stationar, la trena, etc. (ce se stie ca merge pe lac)
3) Restrictii pe lac (permis, autorizatie, momeli, perioade) (ma intereseaza perioada 1 mai- weekend)
4) Cazare (3 stele sau superior in vecinatate)
Multumesc anticipat!
1) Zone favorabile pescuitului din barca (motor electric) la spinning (pastrav, clan... daca mai exista)
2) Sugestii pt voblere, rotative, pescuit stationar, la trena, etc. (ce se stie ca merge pe lac)
3) Restrictii pe lac (permis, autorizatie, momeli, perioade) (ma intereseaza perioada 1 mai- weekend)
Multumesc anticipat!
-
- junior
S-a terminat sezonul pana in 30 Mai..Valentin Huda scrie:Buna ziua, doresc sa-mi petrec vacanta de 1 mai in zona belis. Mentionez ca e prima data cand ajung pe aici. As fi interesat de:
Multumesc anticipat!
In sezon se prinde clean, rar pastrav, extrem de rar lipan, babusca si biban la greu.
Ca permis ai nevoie de cel de la ANPA + taxa de lac (platita fie la padurarul de pe lac.. 20 de lei era ultima oara, sau platita pe tot anul la CEC).
Cazare se gaseste la persoanele private peste tot pe langa lac la diferite cabane. Cu un google se rezolva.
Articolul 1 MAI are si exceptii daca va uitati mai bine la ordin. Fata de prapadul ce s-a facut cu padurile din jur o astfel de "exceptie" e floare la ureche. Deci incercati cu nadejde. Nu scrie nicaieri in ordin ca intre 1 aprilie si 30 mai nu te poti plimba pe lacul belis cu barca.skittulici scrie: S-a terminat sezonul pana in 30 Mai..
Va doresc tuturor:
Un Paste frumos !
Adrian
Un Paste frumos !
Adrian
Care mai sunt conditiile de pescuit pe Belis? Acuma daca am acte in regula emise de RNP si daca vremea permite , vreau sa dau o raita cat de curand sa vad cum sta populatia de pastrav. Nu de alta dar in 25 mai fiind alegeri nu cumva sa se prezinte mai multi la vot sau sa faca intelegeri neloiale cu clenii si lipanii si sa influenteze iarasi prohibitia din 2015 

Pana la sfarsitul lunii Mai este prohibitie. Din pacate nu prea se respecta. Sambata erau cativa "pescari" care nu au auzit de noul ordin sau nu ii intereseaza. Am vazut si catva barci cu motor termic, mai putine ca de obicei, dar e adevarat ca nici vremea nu a fost grozava si poate asta i-a tinut in casa pe amatorii de facut valuri cu salupele.
- lucutabogdan
- utilizator constant
Salutare tuturor si un an cu multe driluri !
update - am fost la Belis in urma cu 2 saptamani intr-o plimbare cu un prieten.
Trebuie sa recunosc, ca am luat si batul de pescuit (un daiwa nou cu mulineta okuma) - nu m-am putut abtine .... scuze..
Am avut parte de o plimbare de nota 10, am intalnit vreo cativa pescari de pe mal (vreo 15 in total) care cam aveau spor la viermisori, pe cand RNR - urile mele nu au adus nici un atac. Am intalnit si un pescar cu o ambarcatiune care e pur si simplu prea mare pentru Belis - dadea si el la spining (ca altfel ma rasturna din valuri...
) )
Lacul minunat, vremea deasemenea si din spusele unui alt prieten, se pescuia la Doda cu naturale cu un rezultat ingrijorator (clean /pastravi - 30-35 cm).
Oricum lacul e plin, apetitul in crestere si desi la "prima zi de scoala" sunt absent, am sa pescuiesc intotdeauna din si cu placere ! (in scurt timp pot sta si peste "program" (weekend) daca vremea va permite acest lucru
Fir intins !
update - am fost la Belis in urma cu 2 saptamani intr-o plimbare cu un prieten.
Trebuie sa recunosc, ca am luat si batul de pescuit (un daiwa nou cu mulineta okuma) - nu m-am putut abtine .... scuze..
Am avut parte de o plimbare de nota 10, am intalnit vreo cativa pescari de pe mal (vreo 15 in total) care cam aveau spor la viermisori, pe cand RNR - urile mele nu au adus nici un atac. Am intalnit si un pescar cu o ambarcatiune care e pur si simplu prea mare pentru Belis - dadea si el la spining (ca altfel ma rasturna din valuri...

Lacul minunat, vremea deasemenea si din spusele unui alt prieten, se pescuia la Doda cu naturale cu un rezultat ingrijorator (clean /pastravi - 30-35 cm).
Oricum lacul e plin, apetitul in crestere si desi la "prima zi de scoala" sunt absent, am sa pescuiesc intotdeauna din si cu placere ! (in scurt timp pot sta si peste "program" (weekend) daca vremea va permite acest lucru

Fir intins !
Este mai bine să taci şi să dai impresia că eşti prost decât să vorbeşti şi să înlături orice dubiu.
Fir Intins !
Fir Intins !