Salut!Pe Trotus iti pot recomanda cateva locuri cu caldura!Poti incerca in aval de barajul de la CET, in apropierea orasului Onesti, Gura Vaii, zonele din jurul satului Caiuti(este un loc aproape de podul de la Heltiu, putin mai in amonte unde am prins mult clean,bucati si de 1 kg) sau si mai jos, in apropierea podului CFR de la Cornatel.
Mai sus de Onesti, spre Tg Ocna sau Comanesti nu stiu ce sa iti zic, deoarece nu am pescuit zona aceea.Dar cand mai mergeam cu trenul la Comanesti erau niste locuri pe la Tg Ocna si in apropierea satului Dofteana care imi faceau cu ochiul.
Pastrav pot sa iti zic ca este, personal nu am luat, dar un prieten a prins in timp ce pescuia la clean un pastrav de aproape un kg.Dupa viiturile din 2005 s`a prins mult pastrav in zona Onestiului.Dupa Comanesti am inteles ca s`ar mai prinde.In aval de barajul de la CET se mai poate prinde, ocazional, avat,biban, iar din ce am auzit pe la Cornatel s`a prins chiar si salau si somn, ocazional.Bineinteles, am spus numai ce rapitori se prind.Pentru ca acum 2 ani s`a prins si destul ciortan, dar asta este alta poveste.
Adancimea apei variaza de la 1m pana la aproape 4 m in unele locuri.
Pana acum 4 ani Trotusul era poluat, din vecinatatea satului Gura Vaii in aval, datorita deversarilor de la RAFO si Chimic.Mai apoi procesul de deversari s`a rarit pana aproape de stopare, datorita intrarii in faliment a ceea ce mai ramasese din platforma Borzesti.
Apa si fauna acvatica pot zice ca si-a revenit destul de bine, insa mai are si dusmani...braconierii si fixistii care opresc orice.
Fire intinse si te rog sa ma tii la curent daca mergi pe Trotus!