Sfaturi de abordare loc cu avati

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

vleydyx
veteran
veteran

Sfaturi de abordare loc cu avati

Mesaj de vleydyx » 26 Sep 2011, 19:45

Pe raul unde merg eu de obicei am descoperit "comoara" :lol: O zona de aprox. 150m lungime cu apa de 1-3 m unde fiind apa f limpede am ramas uimit cand am vazut 3 avati pe la vreo 3 kg fiecare plimbandu-se la suprafata si stand la soare.In timp ce ii urmaream,uimit au mai aparut vreo 3-4 nici unul sub 1-1,5 kg.
Precizez ca pana sa-i vad nu stiam ca este avat in zona ai aia,nu am vazut niciodata atacuri sau alte chestii care sa le tradeze prezenta.
Problema mea este:Cum sa-i abordez?
Am incercat in diferite momente ale zilei cu toate nalucile care mi-au trecut prin cap/le am in trusa,fara ca nici macar sa se uite la ele,cand le treceau prin fata pur si simplu se intorceau in alta directie fara sa se sperie sau altceva.Cand ii urmaream si schimbam locul,la fel nici un interes.
Zona in care stau este cum ziceam cu apa de 1-3 m,lina fara curenti sau alte obstacole,un fel de canal. Am incercat sa-i caut si in aval si in amonte de aceasta zona unde se schimba peisajul/sunt ceva vaduri(curenti)ar apa acestui rau este foarte mica,0.5-1 m in general.
Ceva sugestii? :roll:
C&R

serbanhbk!!
veteran
veteran

Mesaj de serbanhbk!! » 26 Sep 2011, 19:53

stai mai departe de mal si incearca multe tipuri de voblere...pe fiecare apa exista voblere care merg mai bine sau nu :wink: si insistenta

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 26 Sep 2011, 20:02

Cu streamere sau gume mici.Cind se mai raceste apa vor raspunde si la voblere..
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

anem
veteran
veteran

Mesaj de anem » 26 Sep 2011, 21:09

vleydyx, esti sigur ca sunt avati?

intreb asta pentru ca ziceai ca in nici un fel nu si-au tradat prezenta si pana nu de mult nici nu stiai ca sunt avati in zona ...
C&R ... un alt mod de a savura un peste ...

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 26 Sep 2011, 21:13

d4md3od scrie:vleydyx, esti sigur ca sunt avati?

intreb asta pentru ca ziceai ca in nici un fel nu si-au tradat prezenta si pana nu de mult nici nu stiai ca sunt avati in zona ...
e posibil sa fie, genu asta de comportament il au in apa linistita, mai reactioneaza la lingurite recuperate rapid, gen kastmaster
ca sa iti dai seama daca sunt avati, tre sa fie mai negriciosi putin si mai ales coada sa fie negricioasa :twisted:

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 26 Sep 2011, 21:18

d4md3od scrie:vleydyx, esti sigur ca sunt avati?

Sunt sigur,i-am vazut la aprox 3 m de mine,in timp ce ii urmaream in liniste,practic le-am vazut si culoarea ochilor :lol:
Ma gandesc ca sunt doar in acea zona cu apa mai adanca deoarece in rest apa este mica(cursul superior al Crisului Alb).In aval stiam ca sunt avati,ma gandesc ca astia mai mari au urcat,aici au hrana din abundenta
C&R

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 26 Sep 2011, 21:23

Pikeman,am incercat si rotative si oscilante trase si mai incet si repede,pur si simplu nu le bagau in seama,cred ca erau satui si stateau la soare,aproape nemiscati de multe ori(eu unul nu am mai avut ocazia sa-i vad asa,parca erau in acvariu) :lol:
C&R

peter_malachi
junior
junior

Mesaj de peter_malachi » 26 Sep 2011, 21:35

vezi sa nu fie cteni.am luat odata teapa asa.seamna destul de bine la culoare si corp

vleydyx
veteran
veteran

Mesaj de vleydyx » 26 Sep 2011, 21:43

Nu prea cred ca fie cteno,sunt 99% ca sunt avati,o sa incerc sa fac niste poze data viitoare
C&R

dumi_id
veteran
veteran

Mesaj de dumi_id » 26 Sep 2011, 22:53

Persevereaza, la primul meu avat am dat in acelasi loc (unde vazusem atacuri la suprafata) mai bine de 2 ore pana sa il prind cu o rotativa. Rezultatul: un avat de 66 cm, o frumusete.

Scrie răspuns