Sacalaia - Lacul stiucilor

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
zamzam
junior
junior

Mesaj de zamzam » 06 Apr 2010, 11:17

[grrrr sunt mai scumpe ca si rapala
Rapitorul e prea valoros sal prinzi o singura data

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 06 Apr 2010, 11:25

Dap..sunt foarte scumpe...asa este...oricum sunt foarte bune.
Desi, daca se mai da cu ele mult timp pe Sacalaia, avand in vedre dimensiunea lacului ..dupa parerea mea , o sa devina tot asa de banale ca orice altceva...stucile batrane invata repede..;)
Stai linistit se prinde si la altceva...totusi Zalt e sinonim cu stiuca.

Radu_
veteran
veteran

pt. zamzam

Mesaj de Radu_ » 06 Apr 2010, 11:26

echipament de jerkbait: lanseta bromanodell esox lucius 6,3' 40-140g jerk, mulineta abu garcia c3 4601, fir power pro 40lbs, struna pike mono 40lbs.
mai era o barca pe lac, la distanta mare.

zamzam
junior
junior

Re: pt. zamzam

Mesaj de zamzam » 06 Apr 2010, 11:41

georcaef = zdravan echipament , ai luat ceva mare la sacalaia?

Radu_
veteran
veteran

Mesaj de Radu_ » 06 Apr 2010, 12:00

zamzam echipamentul e zdravan ca sa poti juca corect nalucile de tip jerk. anu trecut am luat somn de 12kg cu lanseta de spin si fir mono de 0.25, vobler zalt. cele mai mari stiuci au avut in jur de 3kg.

zamzam
junior
junior

Mesaj de zamzam » 06 Apr 2010, 12:20

[frumos poate mergem o data impreuna

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 06 Apr 2010, 12:46

PescarNebun scrie:Interesant comportament. Oare de ce or fi asa agresivi? Sa fie poate competitia pentru hrana ridicata din cauza stiucilor...?

De curiozitate, a incercat cineva sa testeze pe Sacalaia teoria conform careia intr-o zona cu densitate mare de stiuci acestea vor prefera pesti prada medii-mici ca dimensiune? Explicatia fiind aceea ca desi pentru rapitor acest mod de a vana este mai putin eficient energetic, este totusi mai sigur deoarece elimina practic sansele ca pestele prada sa ii fie furata de o alta stiuca (cleptoparazitism). Cu un peste mai mare stiuca se va chinui mai mult timp sa il inghita, timp in care ea e mai vulnerabila atacului altei stiuci care ar vrea sa ii fure pestele. De aceea ele ar prefera pesti care sa poata fi inghititi mai repede, fara probleme, deci mai mici si preferabil cu un profil alungit.

Eu am de gand sa testez saptamana viitoare teoria. Am pregatit deja artileria medie-usoara de voblere.

P.S.: Am remarcat si eu combo-ul dar nu l-am complimentat din invidie. :crazy1:
eu zic ca teoria ta nu are valabilitate pe sacalaia pt ca nu exista densitatea de stiuca pe care si-o imagineaza pescarii

faptul ca salaul a fost prins cu zalt este un accident putea fi prins cu orice vobler de dimensiuni asemanatoare cu conditia ca voblerul sa ajunga in zona de atac a pestelui

georcaef este un pescar care foloseste zalturile si este normal sa prinda cu ele
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 07 Apr 2010, 12:48

Eu nu cred ca sunt foarte constiente ca pot fi mancate la randul lor. Vaneaza din instinct si nu se uita peste umar niciodata. Daca ar fi asa nu ar mai manca stiuca stiuca niciodata pentru ca ar stii exact cum vaneaza deci si cum ar putea fi vanata. Automat alevinii au un comportament diferit dar dupa ce trec de vreun kil se comporta ca una de un metru. Nu cred ca sunt constiente nici de propria dimensiune, adica: io am 6 kile... pe mine greu ma mai prinde sau: io am 1 kil, ar trebui sa am grija... Ceva de genul asta
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

PescarNebun
senior
senior

Mesaj de PescarNebun » 07 Apr 2010, 13:18

Ryobi:

Teoria cleptoparazitismului la stiuca nu imi aprtine, este preluata dintr-un articol despre acest rapitor. Nu spun ca este aplicabila in Sacalaia, doar intreb daca a testat-o cineva. Se bazeaza pe faptul ca intr-o populatie densa stiucile carora nu li se fura mancarea sunt mai eficiente, si in timp indelungat, se vor selectiona si vor ramane doar acestea in lacul respectiv. Oricum, pe Sacalaia nu exista populatie densa de stiuca de asa de mult timp in cat sa fi putut avea loc o selectie naturala.
Densitatea de stiuca este destul de crescuta. :wink: Ca nu le prindem noi, asta e altceva.
Salaul a atacat pentru ca probabil pazea cuibul si ar fi atacat orice intrus. Dar nu pentru a-l manca.

Tristian:

Adevarat, indiferent de dimensiune sunt la fel de precaute. Dar nu era vorba de canibalism, ci de cleptoparazitism. De faptul daca ele constientizeaza ca un peste mai mare este mai dificil de inghitit si ca au sanse ca el sa le fie furat. Desi probabil ca nu isi dau seama....

Am sa caut mai mult despre comportamentul asta, si revin cu informatii. :wink:
Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 07 Apr 2010, 18:29

Densitate de stiuca a fost mare ....chiar mai mare decat acu....doar ca , cu muult timp in urma..numele de Lacul Stiucilor..nu are degeaba de zeci de ani.

SUnt foarte sigur ca isi dau seama de marimea lor cand apare una langa ei , de 10 ori mai mare..imediat isi dau seama :)....si o si sterg de acolo...si de asta sunt sigur....nu in sensul ca "am 1 kil si 250 de grame" ...dar ochi are....si cap...doar e rapitor ...one level higher then the rest ;)

Daca prinzi ora aia magica, cand mananca(cine stie cunoaste ;) )...atunci iti dai seama defapt ce densitate are lacul....

Scrie răspuns