Sacalaia - Lacul stiucilor

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
vobleru
junior
junior

Mesaj de vobleru » 13 Apr 2009, 14:58

si eu is nerabdator sa aflu :shock:

grecu
veteran
veteran

Mesaj de grecu » 13 Apr 2009, 14:59

poate au liber de pasti :lol:

dadrian
junior
junior

Mesaj de dadrian » 14 Apr 2009, 09:14

in sfarsit vestile

pescuitul se deschide din data de 17.04 2009 dupa urmatorul regulament:

- pescuitul se poate efectua cu maximum doua bete cu doua carlige fiecare
- se permite pescuitul cu momeli naturale la toate speciile ,exclusiv stiuca
- se interzice pescuitul cu pestisor viu sau "la bucatica"de peste indiferent specia vizata
-stiuca se poate pescui doar cu momeli artificiale si in sistem "PRINDE si ELIBEREAZA"
-accesul pe lac se va face numai pe la debarcader.
-accesul pe lac este permis numai cu barcile AJPS cluj aflate la fata locului.
-folosirea vestelor de salvare este obligatorie,se primesc de la administratorul lacului si se vor preda la iesire.
-se interzice utilizarea motoarelor.(atat termic cat si electric)
-SE INTERZICE RETINEREA STIUCII.
-in cazul ranirii grave a pestelui pescarul are obligatia de a aduce stiuca la mal si sa o predea paznicului piscicol.
-se interzice pescuitul la mai putin de zece metri de mal(stuf),respectiv dincolo de zona balizata in perioada cuibaritului la pasari(aprilie-iunie)
-se prezinta bagajele in mom obligatoriu paznicului la iesirea de pe lac.
-pesti prinsi(exceptand stiuca) se vor putea retine ,in limita dimensiunilor legale o cantitate de 5 kg./zi
-se interzice scaldatul in lac.
- se interzice intrare pe lac a persoanelor in stare de ebrietete,respectiv consumul de bauturi alcoolice pe lac.
-administratorul are dreptul si obligatia de a efectua controale prin sondaj pe lac.
-pentru a preveni situatiile nedorite pescarii sant rugati sa isi dea concursul in cazul unui contro pt. a preveni situatiile nedorite.
-pescarii sant solicitati sa completeze fisa de monitorizare pe care le vor primi la intrarea pe lac si sa le predea la plecare.
-NERESPECTAREA PREZENTULUI REGULAMENT ATRAGE DUPA SINE EXCLUDEREA PESCARULUI PE ANUL IN CURS DIN CADRUL ARIEI PROTEJATE.

TARIFE DE PESCUIT SI CAZARE SACALAIA 2009

-taxa pescuit-40 ron/zi sau 200 ron/saptamana
-taxa barca 15ron/zi
-taxa cazare in cabana 15 ron/persoana/noapte
-taxa cazare casuta 30 ron/casuta
-taxa campare 8 ron/cort sau rulota /zi
-reduceri si taxe sejur:
- taxa de pescuit - scutit pt. membri AJPS Cluj
-reducere 50% pt.pescarii di alte judete(prezentarea cartii de identitate necesara)
-sejur in cursul saptamanii(luni-joi) a treia zi gratuit taxa ed pescuit si cazarea.
-cazare 7 zile consecutiv se platesc doar 5zile(75 ron)

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 14 Apr 2009, 10:29

taxa de pescuit - scutit pt. membri AJPS Cluj
-reducere 50% pt.pescarii di alte judete(prezentarea cartii de identitate necesara)
-sejur in cursul saptamanii(luni-joi) a treia zi gratuit taxa ed pescuit si cazarea.
-cazare 7 zile consecutiv se platesc doar 5zile(75 ron)
.........................................................................................................
Sa inteleg ca devine "obligatoriu" sa ai permis AJPS CLUJ pt. a fi scutit de plata taxei de pescuit sau sa fi din alt judet pt. a beneficia de reducere la taxa de zi?
Nu cumva e "putina" discriminare ?
Tocmai pescarii din judetul cluj sa fie din nou nedreptatiti ca de fiecare data ?
Nu ne spuneti aici si cit costa permisul pe an la AJPS Cluj?
Multumesc anticipat.
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

vobleru
junior
junior

Mesaj de vobleru » 14 Apr 2009, 11:03

si eu as vrea sa stiu cat costa permisul vizat la AJPS Cluj pe un an de zile. Multumesc de raspuns :D

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 14 Apr 2009, 17:50

Foarte misto regulament, serios! Mie imi place.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 14 Apr 2009, 18:25

Tristian scrie:Foarte misto regulament, serios! Mie imi place.
Sii mie imi place in ansamblu, mai ales ca s-a gasit si o solutie de compromis pentru pasari, dar nu prea inteleg de ce eu, presupunand ca am domiciliul in Cluj, trebuie sa platesc dublu decat tine, presupunand ca esti din Mures!

attilaf
veteran
veteran

Mesaj de attilaf » 14 Apr 2009, 18:37

Mihai
Ma gandesc ca voi clujenii sunteti taxati extra pentru a va "stimula" sa va faceti permisul prin AJPS Cluj, astfel putand pescui mai apoi gratis :D.
Si daca cotizatia este sub 100 lei, la 5 iesiri pe Sacalaia...sunteti deja in profit :)

Sau, prin reducerea pentru "extra comunitari", poate ca se doreste promovarea si in judetele limitrofe CJ-ului a baltii, tinand cont si de costurile de deplasare si eventuala cazare.

GigiBM
junior
junior

Mesaj de GigiBM » 14 Apr 2009, 19:53

Foarte fain regulamentul, Felicitari ! :D

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 14 Apr 2009, 21:20

Mihai, nu stiu exact ce "rafuieli" aveti voi cu AJVPS Cluj, dar tinand cont ca au un cuvant de spus la Sacalaia tinand cont ca ei au luat lacul de la academie sau de la cine l-au luat, pot faca o parte din reguli. Avand si asta in vedere sunteti avantajati totusi chiar daca fanii permiselor ANPA vor fi un pic dezamagiti sau chiar enervati. Este pana la urma un soi de discriminare dar nu neaparat fata de voi.

Ce nu sunt lamurit din textul regulamentului asa cum este el postat, este faptul ca nu inteleg daca la punctul 8 de la tarife, calitatea de pescar se dovedeste cu vreun permis (ANPA, AVJPS, sau alte asociatii) ori simplul fapt ca esti pe lac cu o lanseta in mana te face pescar. As aprecia o lamurire in sensul acesta.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Scrie răspuns