Raul Siret
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
Pe Siret in zona Vrancea-Galati se pescuiesc la rapitori: cleanul la voblere si rotative mici dar si la muste sau streamere. Avatul la voblere plutitoare, poppere, rotative mici, streamere. Rezultate bune la pescuitul cleanului si avatului a dat montura cu un jig cu twister sau shad mic in capat si doua muste sau streamere deasupra. La salau se pescuieste de obicei cu twistere sau shaduri pe jiguri mai grele deoarece curentul apei este mai puternic, dar s-au prins si la voblere. Cand se pescuieste la salau cu twistere sau shaduri in unele locuri unde apa este mai adinca se prind si somni. Au fost pescari care au prins somni de 12-14 kg dar la montura cu pestisori vii. Bibani sau stiuca n-am auzit pe nimeni sa fi prins in aceasta zona a Siretului probabil din cauza curentului apei. Nivelul si debitul Siretului in aceasta zona este regularizat de trei baraje de acumulare situate in amonte in zona Bacau.
Eu nu am mai fost pe Siret din primavara....si atunci nu prea a mers la artificiale ca era apa crescuta si cam, tulbure...
Abia astept sa ma duc duminica...
sa vad cum sta treaba, la spinning si la musca...
Am sa-ti zik ce am prins...eventual poate fac si nish poze
, daca am cu ce(pesti ma refer, ca peisaje ar fi destule...de fotografiat).
Fir Intins !!!!
Abia astept sa ma duc duminica...

Am sa-ti zik ce am prins...eventual poate fac si nish poze

Fir Intins !!!!

Aquaro Angler scrie:Pe Siret in zona Vrancea-Galati se pescuiesc la rapitori: cleanul la voblere si rotative mici dar si la muste sau streamere. Avatul la voblere plutitoare, poppere, rotative mici, streamere. Rezultate bune la pescuitul cleanului si avatului a dat montura cu un jig cu twister sau shad mic in capat si doua muste sau streamere deasupra. La salau se pescuieste de obicei cu twistere sau shaduri pe jiguri mai grele deoarece curentul apei este mai puternic, dar s-au prins si la voblere. Cand se pescuieste la salau cu twistere sau shaduri in unele locuri unde apa este mai adinca se prind si somni. Au fost pescari care au prins somni de 12-14 kg dar la montura cu pestisori vii. Bibani sau stiuca n-am auzit pe nimeni sa fi prins in aceasta zona a Siretului probabil din cauza curentului apei. Nivelul si debitul Siretului in aceasta zona este regularizat de trei baraje de acumulare situate in amonte in zona Bacau.
Pe unde pescuiesti pe Siret,cumva si pe barajul de la Costisa?Adica cel mai jos de cel de la Racaciuni?
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!
Pestii nu citesc carti!
-
- veteran
Barajul situat pe Siret in aval de Racaciuni se mai numeste barajul Beresti. Pe acesta nu am pescuit inca dar sper sa o fac cat mai curand. In aval de acesta urmeaza barajul de la Padureni. Pe Siret pescuiesc de la barajul de la Padureni pana la varsarea Siretului in Dunare.Nick scrie: Pe unde pescuiesti pe Siret,cumva si pe barajul de la Costisa?Adica cel mai jos de cel de la Racaciuni?
-
- senior
-
- junior
incredibil....primul cuvant la care ma gandesc cand vad stirile privind debitul siretului...
a ajuns la 6000 de metri cubi pe secunda...doamne ...de la 222 metri cubi pe sec...debitul mediu
un debit mai mare decat al dunariii
nici nu vreau sa ma gandesc cum arata...sau ce o sa se intample cu pestii....
a ajuns la 6000 de metri cubi pe secunda...doamne ...de la 222 metri cubi pe sec...debitul mediu
un debit mai mare decat al dunariii
nici nu vreau sa ma gandesc cum arata...sau ce o sa se intample cu pestii....