Raul Siret

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 16 Iun 2005, 16:33

Pe Siret in zona Vrancea-Galati se pescuiesc la rapitori: cleanul la voblere si rotative mici dar si la muste sau streamere. Avatul la voblere plutitoare, poppere, rotative mici, streamere. Rezultate bune la pescuitul cleanului si avatului a dat montura cu un jig cu twister sau shad mic in capat si doua muste sau streamere deasupra. La salau se pescuieste de obicei cu twistere sau shaduri pe jiguri mai grele deoarece curentul apei este mai puternic, dar s-au prins si la voblere. Cand se pescuieste la salau cu twistere sau shaduri in unele locuri unde apa este mai adinca se prind si somni. Au fost pescari care au prins somni de 12-14 kg dar la montura cu pestisori vii. Bibani sau stiuca n-am auzit pe nimeni sa fi prins in aceasta zona a Siretului probabil din cauza curentului apei. Nivelul si debitul Siretului in aceasta zona este regularizat de trei baraje de acumulare situate in amonte in zona Bacau.

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 16 Iun 2005, 19:55

Eu nu am mai fost pe Siret din primavara....si atunci nu prea a mers la artificiale ca era apa crescuta si cam, tulbure...
Abia astept sa ma duc duminica... :D sa vad cum sta treaba, la spinning si la musca... :wink:
Am sa-ti zik ce am prins...eventual poate fac si nish poze 8) , daca am cu ce(pesti ma refer, ca peisaje ar fi destule...de fotografiat).

Fir Intins !!!! :wink:

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 26 Iun 2005, 21:56

Aquaro Angler scrie:Pe Siret in zona Vrancea-Galati se pescuiesc la rapitori: cleanul la voblere si rotative mici dar si la muste sau streamere. Avatul la voblere plutitoare, poppere, rotative mici, streamere. Rezultate bune la pescuitul cleanului si avatului a dat montura cu un jig cu twister sau shad mic in capat si doua muste sau streamere deasupra. La salau se pescuieste de obicei cu twistere sau shaduri pe jiguri mai grele deoarece curentul apei este mai puternic, dar s-au prins si la voblere. Cand se pescuieste la salau cu twistere sau shaduri in unele locuri unde apa este mai adinca se prind si somni. Au fost pescari care au prins somni de 12-14 kg dar la montura cu pestisori vii. Bibani sau stiuca n-am auzit pe nimeni sa fi prins in aceasta zona a Siretului probabil din cauza curentului apei. Nivelul si debitul Siretului in aceasta zona este regularizat de trei baraje de acumulare situate in amonte in zona Bacau.

Pe unde pescuiesti pe Siret,cumva si pe barajul de la Costisa?Adica cel mai jos de cel de la Racaciuni?
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

brunetul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de brunetul » 27 Iun 2005, 11:47

dream_fishing ai mai fost la pescuit pe siret ca astept sa ne spui ce ai prins si cum e siretul? :shock:

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 27 Iun 2005, 13:20

salut brunetule :wink:
am fost saptamana trecuta pe siret...dar era tulbure pt spinning...la fix prindeau oamenii scobari...din cate am vazut
eu vreau s ama duc sapt asta....miercuri, joi...dar astept sa vad cum e siretul...astept un mesaj 8)

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 27 Iun 2005, 18:05

Nick scrie: Pe unde pescuiesti pe Siret,cumva si pe barajul de la Costisa?Adica cel mai jos de cel de la Racaciuni?
Barajul situat pe Siret in aval de Racaciuni se mai numeste barajul Beresti. Pe acesta nu am pescuit inca dar sper sa o fac cat mai curand. In aval de acesta urmeaza barajul de la Padureni. Pe Siret pescuiesc de la barajul de la Padureni pana la varsarea Siretului in Dunare.

stoica stefan
senior
senior

Mesaj de stoica stefan » 27 Iun 2005, 19:19

un loc p cinste cu cam tot ce vrei,padureniul asta.e superb.poate ne vedem pe-acolo.

nelu_g44
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de nelu_g44 » 08 Iul 2005, 13:40

Asa cum am promis, va voi tine la curent cu starea Siretului.

Ieri dimineata Siretul avea nivelul normal, iar la pranz era scazut cu mai bine de jumatate de metru.

Azi la ora 14:
- nivelul normal
- apa curata

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 08 Iul 2005, 13:47

nelu_g44 scrie:Asa cum am promis, va voi tine la curent cu starea Siretului.
Multumim...
s-ar putea ca saptamana viitoare cate cineva din iasi sa ajunga si pe-acolo :)
Sa vedem cum e si Prutul :wink:

soveja lucian
junior
junior

Mesaj de soveja lucian » 14 Iul 2005, 12:46

incredibil....primul cuvant la care ma gandesc cand vad stirile privind debitul siretului...

a ajuns la 6000 de metri cubi pe secunda...doamne ...de la 222 metri cubi pe sec...debitul mediu

un debit mai mare decat al dunariii

nici nu vreau sa ma gandesc cum arata...sau ce o sa se intample cu pestii....

Scrie răspuns