raul mures

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

VladTepes
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de VladTepes » 18 Iun 2008, 15:45

Poate sunt putin offtopic, dar si eu vreau sa incerc Muresul dar de la Arad in jos spre Nadlac unde muresul este destul de lat/adanc si cu curent puternic, nu am mai pescuit pe mures de cand erma mic si bineinteles nu prindeam nimic :) acuma ca sunt mult mai bine echipat :) vreau sa incerc si in special pentru Somn si Salau.

Datele problemei sunt in felu urmator, Muresul in drept la localitatea Zadareni (se poate vedea clar pe google earth) face o curba de 180 de grade unde viteza sa domoleste umpic, chiar in curba respectiva ,inainte de curba si dupa curba muresul are curusl foarte rapid, zona este nisipoasa/maloasa nu ii nici nisipoasa dar nici namoloasa, malul de pe care dau este malul cu apa mai mica dar in general apa este adanca pe toata albia, in zona am masurat cu google earth ,muresul are umpic peste 100 metri latime.

Ce montura, si unde ati lansa montura si ce ati prefera sa puneti pe carligin situatia asta peste viu sau mort, si daca e mort peste marin sau oblete. Montura ar trebui sa fie destinata si pt salau si pt somn care ii in zona sa vina sa healeasca. Eventual pt somn ati incerca montura de crap cu 3-4 boilesuri de peste insirate pe fir de par?.

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 19 Iun 2008, 17:12

Eu tot ajung in zona ludusului, dar de fiecare data aproape Muresul e tulbure si mare. :(. Cred ca in ultimii 2 ani nu l-am prins niciodata limpede. in perioada asta cu ploile ce au fost, banuiesc ca la fel, e cafea muresul. :(

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 19 Iun 2008, 22:27

bondan scrie:Eu tot ajung in zona ludusului, dar de fiecare data aproape Muresul e tulbure si mare. :(. Cred ca in ultimii 2 ani nu l-am prins niciodata limpede. in perioada asta cu ploile ce au fost, banuiesc ca la fel, e cafea muresul. :(
cred ca ai sanse sa il prinzi limpede vara asta... daca nu, incearca muresul mort. tot in Ludus. :D

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 20 Iun 2008, 06:24

acuma nu aveti nici o sansa si garantat pana in 24-25.06. nu aveti nici o sansa.
A plouat mult si balastierele lucreaza de zor.
Din experienta pentru zona targu muresului dupa 5-6 zile de la ultima ploaie zdravana se poate pescui (vara se curata mai repede).
Raul mures nu e un raul limpede de la mama lui (adica mai rar un rau de sez care are si pietris si nisip si curgere destul de repede sa fie limpede).

Ca sa linistesc pe uni oameni cei mai frumosi pesti i-am prins pe apa tulbure. Pe apa limpede am avut parte de partide cel mult mediocre.
the angler is catching xxx, not by the lure

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 20 Iun 2008, 09:11

Din nefericire (pentru mine) nu prea ma descurc pe apa tulbure cu musca, nu prea stiu cum sa iau cleanul. avat am luat intr-adevar pe apa tulbure.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 20 Iun 2008, 11:44

pe apa mai tulbure weapon of choice pentru mie e rotativa clasica (berti sau balzer).
In prostia mea am impresia ca pe ape tulburi pesti mai repede se ghideaza dupa vibratii decat dupa culoare. Pe ape mai limpezi mai ales vara incerc cu voblere si muste.

adiko_im
junior
junior

Mesaj de adiko_im » 20 Iun 2008, 12:13

:( eu zic ca e o apa pierduta. mentalitatea de romani e sa ia tot si sa nu mai puna nimic.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 20 Iun 2008, 13:43

Nu ca sa ma laud dar pe apa aia pierduta recordul meu personal e cam
stiuca 4,7 Kg
avat 2,7 Kg
si clean la 1,5 Kg.
E adevarat ca a necesitat cativa ani de experienta si cautarea unor locuri izolate si greu accesibile.

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 20 Iun 2008, 13:44

eu totusi cred ca nu e pierduta si mai este ceva pe ea. Daca tot e tulbure si mare, stie careva ceva locuri mai catre munte aproape de Ludus unde as putea urca la clean, eventual pastrav sau lipan?

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 20 Iun 2008, 13:54

din pacate nu prea ai sanse in zona ludusului sa fie munte pe o raza de 100 km si nici afluienti mai mari nu sunt. Totusi nu totul pierdut daca se linistete cat de cat incerca sa explorezi zona chetani - gligoresti - gura de aries. Daca ai google earth o sa vezi cat e de interesanta. Acolo am prins cand erau inundati *curgeau copaci intregi pe apa. Sunt foarte multe repezisuri pana in confluienta cu ariesul sunt cam 5 repezisuri mari si in rest cam 80% e fund cu piatra desi aparent nu pare.
Un pont cauta canale sau zone mai linistite . Acolo se retrage de obicei peste cand e apa mare si foarte murdara.

Scrie răspuns