raul mures

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 20 Iun 2008, 14:04

multumesc foarte mult de sfaturi. sper sa ajung sa incerc weekendu asta deoarece o sa fiu la ludus. :)

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 23 Iun 2008, 13:48

am iesit sambata pe apa mai mult ca sa vedem zona decat sa pescuim. am stat vreo 2 ore si ne-am jucat cu voblerele si jeliboanele in apa, dar fara prea mari sanse de reusita. :). intra-adevar, zona e f mijto, sunt locuri cu potential. din nefericire nu prea am vazut atacuri la suprafata, pesti mici in schimb mai muscareau ici colo.

in dreptul gurii de aries, era plin de lume la pescuit, era o lunca foarte faina, apa mare si lina, un pescar avea un somn de un kg si ceva prins la rama neagra de gunoi, si cativa somotei mai mici, pacat de ei ca nu le-a dat drumul inapoi.

probabil daca se linisteste putin apa, e destul de fain de pescuit in zona.

povestea un pescar din zona, ca mai tot timpul balastierele "alimenteaza" raul cu deseuri, acesta fiind unu din motivul imputinarii masive a pestelui in zona.

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 23 Iun 2008, 13:56

Zona merita dar eu m-as orienta unde nu sunt oameni la pescuit de fund. O sa ai niste surprize formidabile. Pentru informare balastierele sunt la lunca muresului deci aval si nu amonte. Amonte mai este una la san paul deci la mai bine de 30 de km de locul ala asa ca nu prea afecteaza cel putin zona aia. Zona nu are potential din punctul asta de vedere.
NU II ASCULTA PE TOTI OBOSITI.
Oricum apa era incredibil de murdara.
Fir intins in continuare.
the angler is catching xxx, not by the lure

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 23 Iun 2008, 14:30

ai dreptate, apa era murdara de numa. clar o sa revin in zona si sper sa gasesc apa cat de cat mai curata. culmea culmilor: era un cal mort in apa langa un prag. :)

Intr-adevar, noi am dat putin intr-o zona unde nu era nimeni, am ajuns la lunca respectiva unde era plin de pescari doar cand ne intorceam catre ludus, si mai aveam putin pana in gligoresti.

adiko_im
junior
junior

Mesaj de adiko_im » 24 Iun 2008, 09:30

asa e in zona jud mures, apa e inca ,,vie'' dar de la deva in jos e pustiu. mai jos de barajul de la mintia ar mai fi ceva. cam 1km pe timp de vara.dar iarna si mai jos la ,,apa calda''.singura problema e ca aculo se aduna toti pescarii mai mult sau mai putin civilizati (ma refer la "cosasi" care nu mai au ei frica nici de dracu).si sa mai gasesti un loc, sa mai fie si bun...trebuie sa stai la panda

rex hunt
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de rex hunt » 25 Iun 2008, 12:30

Dar in zona Lipovei stie cineva cum mai e Muresul?
Se mai prinde ceva?

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 25 Iun 2008, 13:20

recomand la toti zona aia. E fabuloasa. Ca sa fiu mai explicit intre chetani si lunca muresului inclusiv gura ariesului.
E probabil cea mai echilibrata si cea mai variata posibil.
In 10 km dai repezisuri pe piatra marunta late si putin adanci (unde se poate traversa vara cu atentie) si repezisuri adanci cu pietre mari (adancimea de peste 1,6 care sunt virtual imposibil de trecut).
Sunt zone linistite cu salau.
O ciudatenie este ca este un loc formidabil de clean in amonte de bacul de stana de mures- gligoresti desi nimic nu iti spune asta dar eu personal am luat multi cleni de 1 kg acolo.
Si pentru cunoscatori este gura de aries (depinde de aries) unde poti prinde cam toti rapitori din apele romane (stiuca, salau, clean, avat si biban si este renumit pentru somn (desi eu nu am prins personal nici unul acolo)).
Recomand explorarea per pedes apostolorum eventual bazati-va pentru extraction point pe CFR. Accesul auto e un infern si risti sa ratezi o gramada asa. Eu faceam turele fie din chetani pana in gura de aries sau gligoresti chiar pana in razboieni (care e destul de departe si cam scoate sufletul din tine dar merita mai ales pe varianta ca mergi pe partea opusa cu calea ferata unde practic nu intalnesti pescari :shock: credeati ca nu se mai poate)>
the angler is catching xxx, not by the lure

Scrie răspuns