Prut

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

AlexPaul
utilizator nou
utilizator nou

Prut

Mesaj de AlexPaul » 17 Ian 2010, 09:20

Salut....si eu pescuiesc de vreo 2 ani pe Prut la Liveni ..Jud.Botosani...si se prinde bn :D .Vara trecuta am fost cu o ruda de-a mea si am stat peste noapte si pot spune k am prins ceva ceva...un crap de vreo 1.5 kg ,un somn si niste carasei.... nu am incercat inca lingurile si twisterele .....pt rapitori..oare prind ceva???????? :) :)

dorint
utilizator nou
utilizator nou

Re: Prut

Mesaj de dorint » 25 Ian 2010, 16:40

Si eu pescuiesc pe Prut de prin 1986 si va pot spune ca an de an ,constat cu tristete ,tot mai putin peste .Incepand de la Oroftiana,unde intra Prutul in tara si pana pe la Damideni,Santa Mare,nu prea exista loc sa nu-l fi calcat macar odata.Problema este PESCUITUL INDUSTRIAL ,care se practica pe ambele maluri ale Prutului,pescuitul cu plase monofilament care se practica aproape 100%,in lac si pe curs(setcarii acum la ceas de iarna vand biban ,babusca si rosioara cu 3-4 lei kg,sa nu-mi spuna mie cineva ca acest peste nu e prins la monofilament!).Foarte dureros este si foamea ''fratilor'' nostri de peste Prut ,care de obicei pescuiesc folosind generatoare de mare putere-nu vreau sa ma gandesc ce o sa fie de acum inainte ,au desfiintat gardul de sarma ghimpata de pe malul lor!
Am avut satisfactii extraordinare in decursul acestor ani :crapi capitali(18 kg,cel mai mare ),somni capitali(38 kg),amuri capitali(17 kg),mreana (3kg),etc,dar cea mai mare bucurie a mea nu erau acesti pesti ,ci mai ales clipele minunate petrecute cu prietenii mei,in locurile astea de basm din lunca Prutului.
Nu va spun ,ca in ultimii ani(si acei colegi care merg la Prut pot confirma),a cam disparut salaul din lacul Stanca-Costesti,crapul este destul de rar,mai este ceva cteno,mreana,ceva scobar,somni care scapa de ancorele localnicilor ,din aceasta perioada,dar vara cel putin ,multi ,foarte multi pescari de duminica,cu catel,cu purcel,cu maneaua de rigoare ,ca altfel nu se poate -care lasa in urma lor munti de ambalaje ,pe care nu au macar bunul simt sa si le ia in porbagaj ,sa le arunce la un cos de gunoi.
Daca ar fi dupa mine,eu nu as permite accesul in zona decat pescarilor sportivi,care stiu sa pretuiasca natura,sa o respecte si pe cei care sunt altfel ,le-as da interdictie pe minim 5 ani de acces in zona;dupa 5 ani ,mai vedem.
Dar multe sunt in tara asta a noastra pe dos si fara rezolvare,darmite aceste probleme ale noastre ,ale pescarilor sportivi,nu sunt de nimeni bagate in seama,doar noi daca ne putem organiza si face ceva-sa mai salvam ,ce se mai poate salva!

Ciobanu Tiberiu
junior
junior

Mesaj de Ciobanu Tiberiu » 16 Feb 2010, 18:07

Va salut cu respect.Sunt din Dorohoi , am 17ani jumatate si de anul acesta vreau sa pescuiesc doar pe Prut si Siret.De documentat m-am documentat si rasdocumentat...cu practica e mai greu.Consider ca am viata in fata si ca nimeni nu s-a nascut profesor la acest tip de pescuit(pescuitul pe Prut).poate cine stie voi avea okazia sa prindem prietenii sa mergem impreuna Pe prut unde voi avea multe de invatat de la voi :oops: .(nimic nu se compara cu o iesirein natura ...uitam de toate cand suntem numai noi si apa.Scule mi-am achizitionat iarna asta vreo 3 lansete pt prut din 2 bucati cu varful gros.+mulinete mari numai bune pentru acele lansete.am minciog pt peste mai mare,am cort,am de toate :))) mai putin experienta:)))

dorint
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de dorint » 17 Feb 2010, 10:10

Salut Tiberiu.
de obicei e greu de intrat intr-o echipa veche ,sudata de ani si ani ,prin peripetiile traite,dar nu imposibil.
Tinem legatura,primavara aceasta vreau sa ma focusez pe zona Radauti-Prut si poti veni cu noi (care suntem deja o echipa 3-4 persoane) de cateva ori,te ''punem pe felie'' si dupa aia iti cauti si tu un prieten,doi si ...
FIR INTINS! :P

Ciobanu Tiberiu
junior
junior

Mesaj de Ciobanu Tiberiu » 17 Feb 2010, 13:16

Va multumesc.Eu am bunici in Hudesti e ff aproape de Prut si la vreo 10-15 km de radauti;)mai tinem legaturava multumesc inca o data.in zona Baranca nu sunt locuri??am un fost coleg care are bunici akolo dar nu le are cu pescuitul o sa il intreb si pe el.Va multumesc inca o data :D

dorint
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de dorint » 17 Feb 2010, 13:27

nu e problema de locuri,Tiberiu;aceste locuri trebuiesc explorate,eventual innadit de cateva ori si daca reusesti sa-ti aduci pestele pe linia ta de pescuit ,ai rezultate excelente.
Dar asta impune in primul rand timp,in al doilea rand vreme (presiune atmosferica) constanta,deoarece din experienta mea iti spun ,am patit de nenumarate ori la Prut sa am o zi extraordinara cu capturi impresionante,iar a doua zi,pe acelasi loc de pescuit,in aceleasi conditii sa nu mai prind nimic.
Sunt f. multi factori,dar vii cu noi odata si la o bere ,pe malul apei vorbim mai multe! :roll:

Ciobanu Tiberiu
junior
junior

Mesaj de Ciobanu Tiberiu » 17 Feb 2010, 13:29

cu cea mai mare placere:d la un gratarel un pahar cu vin(nu prea ma omor cu berea)la un fok de tabara :D

Ciobanu Tiberiu
junior
junior

Mesaj de Ciobanu Tiberiu » 17 Feb 2010, 13:31

id meu de mess abc_tyby .mai facem skimb d poze,capturi.banuiesc ca ai o sumedenie de poze si filmari:P.

dorint
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de dorint » 17 Feb 2010, 15:15

niciodata nu se face foc pe malul Prutului,nu mai prinzi nimic. :evil:

Ciobanu Tiberiu
junior
junior

Mesaj de Ciobanu Tiberiu » 17 Feb 2010, 15:34

Uite un lucru bun de tinut minte nu am stiut:P ms :lol:

Scrie răspuns