Acum sa va spun cum vad eu problema.
Administratiile locale - cu avizul sefului Postului de politie de frontiera (pe raza caruia se afla) - dau PG pentru activitatile specifice comunitatii locale (scaldat, irigat, adapat animale, scos nisip etc.) Normal ar fi ca doar aceste activitati sa se faca in zonele stabilite de emitentul aprobarii.
Cu pescuitul sportiv e altceva. AJVPS Iasi are competente aspra pescuitului in riul Prut pe intreaga lungime cuprinsa in judetul Iasi. Pentru intreaga distanta se plateste Companiei romane de pescuit taxa (care a ajuns anul acesta la 320 000 lei). Aprobarea de acces la Prut (PG) se da de Inspectoratul judetean al Politiei de frontiera.
Este ilogic ca aprobarea data pentru pescuit sportiv sa se supuna acelorasi limitari ca cea data pentru activitati specifice comunitatilor locale.
Asa inteleg eu problema, desi pot fi acuzat ca sunt partinitor. Sau ca am citit legea "printre rinduri".
Si AJVPS ar trebui sa intrervina in favoarea pescarilor.
Intrebarea este daca noi pescarii nu putem face nimic in acest sens? (Ca pina cind AJVPS isi ia rolul in serios cred ca noi vom fi ... oale si ulcele

Si cum pe forum avem citiva oameni care ne-ar putea sfatui, reformulez intrebarea: Ce institutie din tara asta poate rezolva (sau macar analiza) acesta situatie? Demersuri necesare?