Prut

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ioan S.
veteran
veteran

Unde pescuim ?

Mesaj de Ioan S. » 29 Mar 2005, 13:10

Daca ma gindesc bine, cu Prutul e o problema. Locurile mai putin umblate (aflate intre localitati) - pe care noi le consideram promitatoare - sunt interzise. Daca luam legea frontierei de stat vedem acolo ca administratiile locale stabilesc zonele de acces la Prut. Si Politia de Frontiera se prevaleaza de aceste zone (stabilite prin hotariri ale Consiliilor locale - oare la "sugestia" cui? :roll: ) si ne "gonesc" spre zonele cele mai batatorite, de ajungi sa pescuiesti vara intre motopompe pentru irigat si bastinosi la scaldat ... (Si ajung sa ma gindesc de ce n-am prins vara trecuta nici un peste sa fiu cit de cit multumit. :evil: )

Acum sa va spun cum vad eu problema.
Administratiile locale - cu avizul sefului Postului de politie de frontiera (pe raza caruia se afla) - dau PG pentru activitatile specifice comunitatii locale (scaldat, irigat, adapat animale, scos nisip etc.) Normal ar fi ca doar aceste activitati sa se faca in zonele stabilite de emitentul aprobarii.

Cu pescuitul sportiv e altceva. AJVPS Iasi are competente aspra pescuitului in riul Prut pe intreaga lungime cuprinsa in judetul Iasi. Pentru intreaga distanta se plateste Companiei romane de pescuit taxa (care a ajuns anul acesta la 320 000 lei). Aprobarea de acces la Prut (PG) se da de Inspectoratul judetean al Politiei de frontiera.

Este ilogic ca aprobarea data pentru pescuit sportiv sa se supuna acelorasi limitari ca cea data pentru activitati specifice comunitatilor locale.
Asa inteleg eu problema, desi pot fi acuzat ca sunt partinitor. Sau ca am citit legea "printre rinduri".

Si AJVPS ar trebui sa intrervina in favoarea pescarilor.
Intrebarea este daca noi pescarii nu putem face nimic in acest sens? (Ca pina cind AJVPS isi ia rolul in serios cred ca noi vom fi ... oale si ulcele :evil: )
Si cum pe forum avem citiva oameni care ne-ar putea sfatui, reformulez intrebarea: Ce institutie din tara asta poate rezolva (sau macar analiza) acesta situatie? Demersuri necesare?

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 02 Apr 2005, 21:41

:(
Trei zile pe Prut, in zona Moreni. Prutul este mare si tulbure si cred ca asa va ma fi cel putin inca 2 saptamini. Vechile locuri pe care le mai stiam sunt acum cam la 2 m sub apa.

Am incercat tot ce am avut la noi... plus tot ce ne-am putut imagina incepind de la mamaliga, rime rosii, negre, albastre, pestisor viu, mort, plastice, voblere, spinerbaituri, variante de tot felul, ajungind pina la a face haz de necaz dind cu cu plastice la static.
A, uitasem... si bineinteles la vetrica.

Din ce am vazut/discutat cu alti pescari din zona tot ce s-a prins zilele astea a fost: joi citiva fusari la vetrica, ieri o mreana la 2kg+ tot vetrica, azi citiva fusari si o mreana cam la 1 Kg.

Singurele prezente ale pestului pe care le-am simtit (pe propria noastra piele) au fost in dimineata zilei de azi la pestisor. Patru trasaturi: prima, usoara, la doar citeva minute de la sosire, la urmatoarea a plecat cu plumb si montura (fir textil, margele, cirlige duble, smekerii).
Dupa cele intimplate am facut schimb de locuri cu partenerul si am avut aproape aceeasi soarta (am fost mai ... smeker ... si am folosit kevlar): prima trasatura sa fiu sincer nu am vazut-o, dar in schimb a doua ... hmmm... m-a facut sa zbor (la propriu) peste citeva tufe si sa parcurg aproape 15m in mai putin de 2 secunde.
Rezultat: 4-0 pentru... el/ei.

Ar fi mai multe de spus.
De exemplu, ieri dimineata apa dintr-un butoi din curtea gazdei inghetase, iar gheata formata avea ceva mai mult de 1 cm si cu toatea acestea, la amiaza, faceam plaja. Vetrica e undeva pe la 2,5 in jos. Si muuuulte altele.

Punctul pe I l-a pus un prieten al nost' care era nehotarit daca sa vina astazi sau nu. Ieri, pe 1 Aprilie, vorbind cu el la telefon i-am povestit ca am prins tot felul de MIG-uri (21, 23, 29 si care or mai fi).
Azi a semnat condica. A stat linga noi si a prins 3 fusari si mrenuta... la vermusi :shock:

PS. Am incercat sa facem o poza la vetrica. Din pacate neavind un aparat perofrmant la noi e greu. Pentru cei care vor sa-si fac o idee aproximativa am pus o poza in album:
http://www.rapitori.ro/forum/album_pers ... ser_id=493
Pentru comparatie: poza e facuta pe un capac (de cutie de margarina) care are cam 11+ cm in diametru.
Din unele discutii am inteles ca ar mai creste pe malurile Crisului (nu stiu care si nici cum ii spun localnicii).
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 08 Apr 2005, 14:33

lipoveanu scrie:stii exact cand incepe prohibitzia..???? nea paule...???
Paul scrie:Pe 12 aprilie....
Ioan S. scrie:Eu nu stiu cind incepe prohibitia anul acesta .... insa stiu ( sigur :twisted: ) ca nu pe 12 aprilie.
Scuze Paul, ai avut dreptate ! :? (pentru aproape toti incepe prohibitia pe 11 aprilie 2005 - nu insa si pentru cei care pescuiesc pe Prut intre "confluienta cu Dunarea si barajul Stinca Costesti")
Sursa : http://mapam.ro/pages/l52/177.pdf

Oare stie si Politia de Frontiera ca mai putem pescui (pe Prut) si luni 11 aprilie 2005 ?

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 08 Apr 2005, 18:52

Ioan S. scrie:Oare stie si Politia de Frontiera ca mai putem pescui (pe Prut) si luni 11 aprilie 2005 ?
Nu cred ca stiu... mai degraba granicerii cunosc legislatia decat politia de frontiera
Oricum, daca nu ajung maine si poimaine pe Prut, luni nu-l vad sigur :(

Ioan S.
veteran
veteran

AMR <5 zile

Mesaj de Ioan S. » 06 Iun 2005, 09:29

Simbata 11.06.2005 inceteaza prohibitia pe Prut.

Probabil Prutul nu este prea tulbure, insa nivelul apei este crescut (cu circa 1 metru peste nivelul ... hai sa spun obisnuit).

Cine merge simbata la Prut ?

paul
Moderator
Moderator

Re: AMR <5 zile

Mesaj de paul » 06 Iun 2005, 09:39

Ioan S. scrie:Simbata 11.06.2005 inceteaza prohibitia pe Prut.

Probabil Prutul nu este prea tulbure, insa nivelul apei este crescut (cu circa 1 metru peste nivelul ... hai sa spun obisnuit).

Cine merge simbata la Prut ?
Salut Ioan!
Eu ma gandeam sa merg sambata pe Prut, dar sa vad cum mai stau treburile... Cat am vazut sambata asta Prutul, mi s-a parut destul de tulbure :( cu toate ca pe apeprut.ro arata ca este stabilizat la cota asta de mai bine de 10 zile, ceea ce, cred eu, ar fi trebuit sa-l limpezeasca nitel.
Oricum, mai vorbim pana sambata... poate ne vedem joi.

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 06 Iun 2005, 09:40

Ioane,
Eu as intreba cine NU va fi pe Prut Simbata asta... :lol:

Apropos, stie cineva daca au venit permisele la AJVPS ?
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 06 Iun 2005, 10:01

Teodor scrie: Apropos, stie cineva daca au venit permisele la AJVPS ?
Saptamana asta ar trebui sa apara...
maine am sa trec sa vad daca s-au adus ori ba :)

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 06 Iun 2005, 10:07

Teodor scrie:Ioane,
Eu as intreba cine NU va fi pe Prut Simbata asta... :lol:
Asta stiu ! ........... Luigi :idea:
Teodor scrie:Apropos, stie cineva daca au venit permisele la AJVPS ?
Paul scrie:Saptamana asta ar trebui sa apara...
maine am sa trec sa vad daca s-au adus ori ba
Nu va grabiti !
Vineri nu erau aduse :evil:

soveja lucian
junior
junior

a

Mesaj de soveja lucian » 06 Iun 2005, 11:09

salut...vreau sa va intreb ceva....unde tre sa anunt daka ma duc la pescuit la prut ,la ungheni(cu trenu') ????????? :) si sunt ceva locuri bune ???? ca nu am mai fost pe acolo (io obisnuiam sa ma duc pe la opriseni cu masina cu un prieten )??????

Scrie răspuns