Prut

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 16 Aug 2006, 09:36

leba scrie:
Paul scrie:Ceva capturi?
din pacate nu.
Pai daca lansetele voastre au prins paianjeni de unde frate capturi ? :roll: :lol:
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

radyus
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de radyus » 21 Aug 2006, 21:13

am o intrebare..daca am viza de ex de Vaslui in cazul meu...pot pescui in alte zone pe Prut de ex Botosani, Iasi...adik stiu ca o sa imi trebuiasca PG de acolo da imi mai trebe visa de Boto...de Iasi??

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 22 Aug 2006, 07:54

radyus scrie:am o intrebare..daca am viza de ex de Vaslui in cazul meu...pot pescui in alte zone pe Prut de ex Botosani, Iasi...adik stiu ca o sa imi trebuiasca PG de acolo da imi mai trebe visa de Boto...de Iasi??
Presupunind ca prin "viza" te referi la permisul de pescuit, raspunsul este ca iti trebuie permis pt pescuit pe ape publice in raza judetului respectiv, cu alte cuvinte avind permis de Vaslui trebuie sa-ti mai cumperi si permise pentru Botosani si Iasi.
De asemenea, intrucit in lege scrie ca orice activitate pe granita se desfasoara cu aprobarea comandantului unitatii pe raza careia se desfasoara activitatea, "PG"-ul se obtine pentru fiecare judet in parte.
Ordonanta de urgenta nr. 105 din 27/06/2001 privind frontiera de stat a Romaniei scrie:...
Art. 40. - Pescuitul industrial si sportiv in apele de frontiera, apele maritime interioare si in marea teritoriala se efectueaza, in conditiile legii, in locurile si sectoarele stabilite de autoritatile competente, cu avizul prealabil al sefului inspectoratului judetean al politiei de frontiera.
...
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

radyus
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de radyus » 24 Aug 2006, 15:24

nu mai spune nimik nimeni ce a fost pe prut weekendu trecut sau sapt asta??..:(...numa cand va citeam salivam...de abia astept sa ajung si eu...

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 24 Aug 2006, 15:50

pai, daca nu o mai fi fost nimeni :|
Oricum , care merge, rog sa lase un mesaj aici despre starea Prutului.
Multumesc!
Vad ca nici pe apeprut, la buletin, nu s-a mai updatat pagina de vreo 2 zile

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 24 Aug 2006, 17:33

am fost acum 2 saptamani la Stanca.
Nu dadea voie la pescari deoarece erau scafandri care cautau 2 inecati cu o zi inainte.
Nu am avut ce face si am mers pe lac unde apa era scazuta cu 1,5-2metri.
nu a tras nimic nici la spin nici la stationar.
nimic-nimic.
erau concesionari ai lacului care scotea cu setci pesti frumosi de tot, iar o dacie papuc ii cantarea sii lua. salau-8ron biban-2ron crap-8ron caras-4ron
rosioara,platica.
salaii erau multi si mari dar preferau plasa monofilament, siliconului.
Asta e!

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 28 Aug 2006, 14:47

ete ce spune apeprut.ro:
Imagine

in ritmul asta iar merem la pescuiala tocmai in decembrie.
fu tui, fu tui... :evil: :evil:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 28 Aug 2006, 15:47

Salutare!

Am fost eu saptamana trecuta 3 zile la confluenta prutului mort cu prutul curgator.
Atacuri de avat in disperare- multi si mari. A reusit frate-meu sa prosteasca unul de cca 1,5 kg.
Stiuca foarte multa insa foarte mica. la pestisor la orele de varf(dimineata si seara) aveam un atac la 2-3 lansari. am pastrat doar una de cca 1 kg.
Cel mai bine a raspuns bibanul si la rama pe prutul mort si la pestisor sau linguritze pe prutul curgator. Am luat si bucati frumoase de cca 700 Gr.
Albitura se prindea in disperare, insa nu am pescuit decat pentru momeala.
Seara venea multa lume si pastrau tot ce prindeau. Nu iertau nimik.
Am luat si la turbine cativa strapazani, insa raspundeau greu si erau foarte mici. I-am facut pe toti marinari imediat.
Spining....Prea bun ca sa fie light...

georgelucius
senior
senior

Mesaj de georgelucius » 28 Aug 2006, 15:52

Am fost la Prut (Stanca) pe 26 si pe 27 (sambata si duminica)
A plouat mai tot timpul dar am facut spinning pe ploaie cu pelerina.
Numai cand trasnea pe langa mine ma refugiam in masina, ca lanseta e de carbon,etc,etc,etc.
Apa nu era grozav de crescuta, era de o limpezime ireala si foarte calda o placere sa stai in apa.
Ploua cu draci si bibanii, clenii, salaii si stiucile faceau in ciuda in sensul ca am avut 15 lansari consecutive cu peste(e drept multi bibani mici eliberati dar aveam partener la capat de fir).Am prins bibani mari, 2 salai o stiuca de 50cm, ceva cleni la 30cm.
Eram ud pana la c-oaie dar partea buna a fost ca nu mai era absolut nici un pescar pe apa, fapt ce mi-a dat de gandit la inceput daca ar trebui sau nu sa-mi fac un control psihologic.
Alte senzatii foarte tari am avut cand stateam in masina si trasnea pe langa mine.

Apropo daca trasneste masina si esti in ea banuiesc ca nu patesti nimic, nu?

gene3004
utilizator constant
utilizator constant

sal

Mesaj de gene3004 » 28 Aug 2006, 16:23

super! mi-ar fi placut sa fiu si eu cu tine(si cum betele mele nu-s de carbon stateam in apa si cand trasnea...:d ) si ,teoretic ,ar trebui sa scapi in cazul (foarte rar ) in care ar trasni masina....dar practic nu se stie:))

Scrie răspuns