Prut

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Ioan S.
veteran
veteran

Re: Intrebare ptr Prutisti?

Mesaj de Ioan S. » 24 Mai 2006, 17:23

Lostrita scrie:Am rugamintea la voi sa-mi spuneti,care sunt locurile unde NU este permis pescuitul pe Prut?? in judetul Iasi?? Va multumesc. :roll: :roll:
Vezi ca sunt afisate la AJVPS Iasi.

Lostrita
utilizator constant
utilizator constant

Vezi ca sunt afisate la AJVPS Iasi

Mesaj de Lostrita » 24 Mai 2006, 17:46

Multumesc!Saptamana asta trec pe la ajvps sa mi fac permisul... Multumesc inca o data Dle I.S.

andreiL
junior
junior

Mesaj de andreiL » 24 Mai 2006, 19:02

sa imi zici si mie daca trebuie platit ceva in plus la permis...am inteles ca e o taxa de 0.07 din suma pt ca nu am platit pana pe 28 martie sau ceva de genu...de parca eu as fi obligat sa imi fac permis cand bat ei din palme

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 24 Mai 2006, 19:41

sa imi zici si mie daca trebuie platit ceva in plus la permis...am inteles ca e o taxa de 0.07 din suma pt ca nu am platit pana pe 28 martie sau ceva de genu...de parca eu as fi obligat sa imi fac permis cand bat ei din palme
Stiu ca era asa ceva (tarif de intirziere ?) in urma cu mai multi ani, insa mie niciodata nu mi s-a incasat vreo "penalitate" pentru intirzierea de a-mi scoate permisul. Cred ca baietii s-au prins de aberatie (emiteau permis pe anul respectiv, luau si penalitate de intirziere ... insa nu puteau sa "restituie" acea parte din an deja trecuta pe care o pateam degeaba) si nu au aplicat acea reglementare
Acum nu stiu nici macar sa mai existe vreo reglementare de acest fel.

Insa - daca n-ai avut permis de pescuit anul anterior - s-ar putea sa-ti mai ceara in plus 20 RON "tarif de examinare" ... ca vezi chipurile nu dau permis asa oricui ci doar acelora care au "promovat un examen" de pescar.

Asa ca "toata distractia" te va costa 120 RON (daca faci permisul prima data) sau 95 RON (daca ai mai avut permis si anul anterior).
Am inclus aici si taxa pentru "aviz pescuit in apele de frontiera". Ca sa nu bati 2 drumuri degeaba, treci intii pe la finantele publice (intre restaurant Dunarea si Hala Centrala) si achiti 5 RON taxa pentru "aviz pescuit in apele de frontiera".
Cu chitanta si cu poza "tip buletin" mergi la AJVPS ... Iti elibereaza permisul de pescuit (si chtanta pentru banii dati) insa lasi chitanta de 5 RON si carnetul de membru pescar la ei pentru a obtine viza de la Inspectoratul Judetean a Politiei de Frontiera.
Daca te duci acum aproape sigur pina se termina prohibitia vei avea gata si viza pentru pescuit in apele de frontiera (PG) pusa in permis.

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 24 Mai 2006, 19:52

Atentie insa ca s-ar putea sa apara cit de curind si o alternativa (adica permis de pescuit valabil pe aceleasi ape din judetul Iasi) insa la un pret probabil mai mic.
Pentru asta (si daca nu te grabesti foarte tare) ar fi bine sa contactezi asociatia Prieteni Pescari.
Sau poate te vor contacta ei daca le dai de stire ...

Fir intins !

aZu
utilizator constant
utilizator constant

.

Mesaj de aZu » 24 Mai 2006, 20:27

I-auzi , taxa de intarziere!
INCREDIBIL! nu pot sa cred asa ceva!
Asta iarna pe 15 ian, era sa incasez o amenda de la politia d frontiera pt ca nu avem platite permisul si celelalte taxe pt 2006. Doar nu credeti ca m-am dus la pescuit fara sa intreb mai intai la AJVPS.
" Mergeti linistit, permisu d anu' trecut e valabil pina in martie..." mi-a zis functinara de la ghisheul asociatiei. De fapt , in teren realitatea era alta .
Acum ma intreb si eu, asociatzia lu' peshte prajit n-ar trebui sa-mi plateasca si mie penalitati de intarziere la eliberarea permisului?
Le platim un permis anual care se emite in luna martie. Pai cum vine chestia asta? Platesc 12 luni si beneficiez de acest serviciu doar zece luni?
Mda... aberatia obligativitatii la asociere. Nu mai vreau sa fiu asociat cu nimeni! Visez la ziua cind imi voi cumpara de la benzinarie, sau posta permisul d pescuit emis de statul roman fara alti intermediari.

Lostrita
utilizator constant
utilizator constant

Atentie insa ca s-ar putea sa apara cit de curind si o alter

Mesaj de Lostrita » 25 Mai 2006, 19:36

Buna seara.Dle Ioan S. puteti sa ne dati si noua, noilor veniti pe acest site o adresa de mail sau un nr de tel de la aceasta asociatie? Va multumesc f mult. Personal am posibilitatea sa pescuiesc in mai multe ape curgatoare(Prut, Siret, Tisa)si as dori sa ma interesez de avantajele sau dezavantajele unui permis emis de o asociatie sau alta...Respectele mele tuturor celor care au ceva nou si de folos de adaugat pe acest forum. :!:

stoica stefan
senior
senior

Mesaj de stoica stefan » 25 Mai 2006, 20:02

0744131298 stoica stefan relu,membru fondator prieteni pescari

Lostrita
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Lostrita » 27 Mai 2006, 20:18

stoica stefan scrie:0744131298 stoica stefan relu,membru fondator p rieteni pescari
Multumesc, ramane pe joi la Rita.

gene3004
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gene3004 » 29 Mai 2006, 15:36

pe partea dinspre Sculeni pescuieste careva ?nu stiu de ce dar mie mi-ar veni mai usor prin partea aia...daca mi-ar putea da cineva un sfat in privinta locurilor de pescuit de pe acolo(gen e voie intre bornele... si sunt locuri bune intre borna si borna..) i-as multumi si as ramane dator (cu o bere rece la prima iesire impreuna :D )

Scrie răspuns