Prut

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 02 Oct 2005, 08:31

Ioan S. scrie:Eu am fost vineri ... si am inteles ( :oops: ) de ce nu s-a grabit Teodor sa ne spuna ce a facut joi ! :wink:

Daca sunteti curiosi uitati aici :
http://www.apeprut.ro
Pai... ce vedem pe apeprut?
Ca este in scadere datorata manevrelor etc etc...
Oricum, pana ajunge pe la cota 50 cm la Ungheni, sper si sa se limpezeasca.
Oricum, inca e tulbure si pentru urmatoarea saptamana :(

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 02 Oct 2005, 08:41

Ieri, pe Prut, apa destul de tulbure (abia daca se vedea la 10 cm, la mal, in zone cu apa linistita)
Capturi, mai deloc..Eu un avatel si un somotei prins, Nicu :D a prins un strap mic, ai a avut o ora de rateuri de la 10 - 11 :) si un rateu spre seara cand ne-am reintors la acelasi loc.
Printre rateurile astea s-a numarat si o moaca la vreo 8 - 10 kile :)
Asta dupa ce pret de vreo cateva minute a stras de el ca sa-l scoata la suprafata si, cand ziceam ca-l vedem, si-a dat drumul din carlig...
Cam atat despre partida de ierid e pe Prut. Probabil voi mai amerge data viitoare cand se va limpezi.

Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 02 Oct 2005, 11:21

bun, bun. macar ati vazut apa... :)
io n-am reusit, din pacate :(
anofelii?!? :evil: cum s-au comportat?

detalii despre "moaca" si cum de ati scapat-o? poate la subiectul "Rateuri de neuitat"... :roll: si apoi...n-ati citit cum se procedeaza? e un topic... va zic io: se ia una bucata pescar pestit, se dezbraca, se leaga de mijloc cu o funie si in timp ce unu tine de varga celalalt se "da la apa" dupa "moaca". si asta v-o zic din experienta! :shock: :?
anyway, long live C&R! 8)
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 02 Oct 2005, 15:56

Raspund cu intirziere... de fapt am dat raportul joi seara la intilnire.
Am fost joi la Ungheni si simbata la Opriseni.

Am prins doua zile foarte frumoase. La Ungheni n-am avut probleme cu tintarii, a fost uman am scapat doar cu vreo zece intepaturi toata ziua. In schimb la Opriseni a fost... ghrrr... 10 intepaturi pe minut. La plecare am fi luat-o la fuga dar ne impiedicau bagajele.

Am cautat somnul dar in zadar. Doar un somotel de citeva (nu mai mult de doua) sute de grame la Ungheni.
La Opriseni o mica "surpriza": un strapazan care a tras la rima neagra.

Joi, rapitorul era destul de activ. Simbata n-am vazut nici un atac.

Oricum, celor care iubesc natura, le recomand sa viziteze Prutul.
O caprioara care "a emigrat" de la noi la moldoveni trecind inot Prutul, atacul un uliu asupra unei egrete, saltul la cam jumatate de metru si sincron a doi pesti pesti care aveau spre 2Kg sunt alte surprize care ne-au facut ziua mai frumosasa.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 02 Oct 2005, 17:45

leba scrie: detalii despre "moaca" si cum de ati scapat-o? poate la subiectul "Rateuri de neuitat"... :roll:
Detalii, probabil cel mai bine o sa va scrie Nicu... El era cel caruia ii tremurau picioarele dupa scurtul dril :)

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 02 Oct 2005, 17:52

Teodor scrie:Joi, rapitorul era destul de activ. Simbata n-am vazut nici un atac.
.
Sambata dimineata am vazut un peste sarind chiar pe curent... Probabil somn sa vreo cateva kilograme.
Spre seara avatul esra destul de activ, dar inspre partea moldovenilor.. Am vazut ceva atacuri si chiar frumoase si destul de dese.

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 02 Oct 2005, 19:17

Paul scrie: Spre seara avatul esra destul de activ, dar inspre partea moldovenilor.. Am vazut ceva atacuri si chiar frumoase si destul de dese.
Si nu ai incercat sa emigrezi ? :lol: sau sa trimiti naluca pana langa malul opus cu o barcutza telecomandata? :idea:
Astept sa aud joi..drilul cu toate detaliile, ca de ex..ce diamentru aveau ochiurile plasei :twisted: :twisted: , sau ce diametru avea monofilamentul din care era facuta..etc.. :roll:

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 02 Oct 2005, 21:23

leba scrie: bun, bun. macar ati vazut apa...
io n-am reusit, din pacate
anofelii?!? cum s-au comportat?
Apa scazuse deja 50 - 60 cm si inca era in scadere (vineri cind am fost eu a mai scazut cam 15 cm).
Stiam ca in aceste conditii sansele vor fi minime (spre nule) insa m-am intors pe Prut, dupa vreo 2 ore de cautat Prutetul de la Ungheni. :roll: De fapt chiar l-am gasit (adica am trecut pe la ambele capete - nu si prin partea din mijloc unde s-ar fi putut pescui :oops: ) insa ... am preferat sa ma intrc pe Prut. :wink:

Asa ca am petrecut o zi frumoasa pe Prut - insa fara trasaturi.
Sarea un avat la citiva metri distanta (intre 2 copaci cazuti in apa), dar tentativa mea de a ajunge in zona s-a soldat cu intrarea in mil pina aproape la genunchi. :evil:
Iar tintarii au fost destul de pasnici pina spre seara (dimineata daca e destul de rece e bine - citeam undeva ca la temperaturi < 10 grade C nu ataca si cred ca se confirma).

Paul scrie:
leba scrie: detalii despre "moaca" si cum de ati scapat-o? poate la subiectul "Rateuri de neuitat"... :roll:
Detalii, probabil cel mai bine o sa va scrie Nicu... El era cel caruia ii tremurau picioarele dupa scurtul dril :)
Sa inteleg ca Nicu a primit "botezul" Prutului ?
Felicitari !

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 02 Oct 2005, 21:43

Ioan S. scrie: Apa scazuse deja 50 - 60 cm si inca era in scadere (vineri cind am fost eu a mai scazut cam 15 cm).
Simbata era scazuta fata de Joi cu aproximativ 1m si pina am plecat mai scazue cam 10cm.
"Pestii se prind cu undita, iar oamenii cu vorba." - Shakespeare

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 03 Oct 2005, 06:47

leba scrie: anofelii?!? :evil: cum s-au comportat?
Anofelii ne-au lasat in pace dimineata... aproape nu vedeai pe nici unul, iar pe la pranz, mai misuna cate unul ametit. Asta la bulboana la Ungheni. In schimb, la insula, era cam jale...Nu prea puteai sa stai intr-un loc, nemiscat, mai mult de cateva secunde.

Scrie răspuns