Prut
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
-
- junior
a

Prutul asta
Mai baieti eu am pe scara un vecin care se tot duce la Prut si mai tot timpul prinde rapitori si de dimensiuni tzapene . Are omu niste poze de maine mi vine sa plec la Prut cand la vad .
Ce am vrut sa zic e ca asta nu s-a vaitat niciodata ca e apa prea mare sau prea tulbure sau prea limpede . Deci ala cand se duce mai tot timpul prinde .
E de undeva din Husi si merge exact prin zonele astea de care povestiti voi . Cand se duce acolo sta vreo 3 saptamani si vine cu teancu de poze de bolanzesti . Doar nu cumpara peste ... nu ?
Ce am vrut sa zic e ca asta nu s-a vaitat niciodata ca e apa prea mare sau prea tulbure sau prea limpede . Deci ala cand se duce mai tot timpul prinde .
E de undeva din Husi si merge exact prin zonele astea de care povestiti voi . Cand se duce acolo sta vreo 3 saptamani si vine cu teancu de poze de bolanzesti . Doar nu cumpara peste ... nu ?
-
- veteran
Re: a
Frontiera de pe malul Prutului este supravegheata in permanenta cu dispozitive optice si electronice, se poate monitoriza tot ce misca pe malul Prutului de la mari distante. Pescuitul fara permis + P.G. este riscant.soveja lucian scrie:eu is curios de o chestie....cum se face ca in doua zile de stat pe prut...in zona ungheni bosia...nu am vazut nici un granicer.....nici nu se pune problema de verificare a permisului....
-
- veteran
Re: Prutul asta
Eu am fost la pescuit pe Prut in aval de confluienta cu Jijia dupa 3 zile de la o ploaie torentiala si Prutul avea o apa groasa de tulbure ce era de nu se vedea la 10 cm in apa. Cum ar putea vedea pestii rapitori naluca artificiala intr-o apa asa de tulbure. Probabil in aceste conditii rapitorii prefera momelile naturale.Calone scrie: nu s-a vaitat niciodata ca e apa prea mare sau prea tulbure sau prea limpede.
Mrene de 3, poate 4 Kg sunt ceva obisnuit pe Prut in perioada in care acestea se prind bine (primavara spre vara si iarna).Calone scrie: dar mai ales mrene mari ( 3-4 k ) .
Asta iarna erau anumite locuri in care s-au prins mrene mari si foarte multe... "cu sacul" cum imi spunea cineva.
Eu nu prea am dat la mreana pe Prut, dar am prins ocazional bucati mai mici.
-
- junior
Re: a
"Pescuitul fara permis + P.G. este riscant."
nu am spus ca am pescuit fara permis...am spus doar ca nu am vazut nici un granicer ...nu mi-a verificat nimeni permisul..de asta eram surprins
pai daca eu nu am fost verificat inseamna ca altora ,fara permis, le era usor sa pescuiasca sau mai rau ,sa braconeze
nu am spus ca am pescuit fara permis...am spus doar ca nu am vazut nici un granicer ...nu mi-a verificat nimeni permisul..de asta eram surprins
pai daca eu nu am fost verificat inseamna ca altora ,fara permis, le era usor sa pescuiasca sau mai rau ,sa braconeze
Prutul avea o apa groasa de tulbure ce era de nu se vedea la 10 cm in apa. Cum ar putea vedea pestii rapitori naluca artificiala intr-o apa asa de tulbure. Probabil in aceste conditii rapitorii prefera momelile naturale.
Nu o vad dar o simt 1 .
Referitor la vecin , e drept ca el pescuieste numai la naturale .
@Paul
Pai in ditai raul sunt convins ca mrenele de dimensiuni mari nu sunt o raritate . Personal mrene mari am prins doar pe Jiu , cea mai mare 3.2 k . Aici la noi sunt dar asa mari mai rare .
Nu o vad dar o simt 1 .

Referitor la vecin , e drept ca el pescuieste numai la naturale .
@Paul
Pai in ditai raul sunt convins ca mrenele de dimensiuni mari nu sunt o raritate . Personal mrene mari am prins doar pe Jiu , cea mai mare 3.2 k . Aici la noi sunt dar asa mari mai rare .