Pescuit in jud. Botosani
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Pescuit in jud. Botosani
Lozna este localitatea in care se afla balta iar denumirea "la turbarie" are ca origine exploatarea care a fost aici si actualmente este in amonte pe cursul apei. Balta s'a format in groapa lasata dupa extragerea turbei. Imi amintesc de vremea cand in acest loc era un teren drept. Pe fundul apei nu este mal ci turba.
-
- veteran
mihali scrie:Lozna este localitatea in care se afla balta iar denumirea "la turbarie" are ca origine exploatarea care a fost aici si actualmente este in amonte pe cursul apei. Balta s'a format in groapa lasata dupa extragerea turbei. Imi amintesc de vremea cand in acest loc era un teren drept. Pe fundul apei nu este mal ci turba.
Multam fain pentru lamuriri. Am auzit despre ea de la un fost coleg din Lunca dar nu am fost.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
-
- senior
N-ai pierdut nimic...ca orice balta care e langa un sat, braconajul e la el acasa...capturi mari nu prea ai sa ai, pestii sunt putini si mici, si nu sunt uniform repartizati...sa nu mai zic de posibilele conflicte cu localnicii, amatori de intaritoare pe balta....
Mai ales in zilele de sarbatoare cind ai zice ca-s turbatzi (nu e nicio legatura fizica ci doar logica sau patologica
cu fosta turbarie).In general oamenii din aceasta zona sint pasnici si extrem de primitori dar samahonul ,bata-l vina,are si alte efecte ,sa le spunem colaterale,fata de cele pentu care a fost distilat

Merg la Lozna de o luna de zile, cam patru zile pe saptamana. Nu am vazut nici un localnic.
Pai,incercati mai la vara !Dar probabil ca fiind din zona ,lumea va cunoste !

nucus scrie:Pai,incercati mai la vara !Dar probabil ca fiind din zona ,lumea va cunoste !
cum mai arata Siretul? ceva sanse la altceva decat copca sunt?
la copca sint mari sanse sa ...te duci !