contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv
Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori
-
mihali
- veteran

fishmaster scrie:E voie la stiuca pe Rogojesti in prohibitie?
DA! Este voie...dar numai cu plase monofilaament.

-
fishmaster
- junior

Pai de aia ne interzic la stiuca,sa poata pune plase in liniste ca acu intra pasnicu la bataie si prada-i bogata.Voi stati acasa baieti si respectati legea:)
-
Kaz
- junior

Intra tu pe apa la stiuca ca poate da Domnu si prinzi un control asa ca sa te linisteasca ca vad ca ai impresia ca noi suntem niste fraieri ca respectam prohibitia si tu esti un smecher. Lasa ca anul asta o sa se mai rareasca smecherii pe Rogojesti!!!
-
mihali
- veteran

Kaz scrie:Intra tu pe apa la stiuca ca poate da Domnu si prinzi un control asa ca sa te linisteasca ca vad ca ai impresia ca noi suntem niste fraieri ca respectam prohibitia si tu esti un smecher. Lasa ca anul asta o sa se mai rareasca smecherii pe Rogojesti!!!
Sa inteleg ca ”smecherii” sunt unditarii care deranjeaza? ”Anul asta” a inceput de pe 1 ianuarie. Sa fi vazut cate setci se puneau, in fiecare zi, in vazul celor de pe gheata...Este apa mare si am sperat ca pestele are o sansa. Da de unde...S-a vandut stiuca, se vinde caras. Incep sa cred ca am facut o gluma nereusita. O fi inchis pentru unditari (inclusiv stiuca).Scopul? Prohibitia? Da de unde. Cu manie proletara amenintam unditarii, care oricum in 90% de cazuri sunt nevinovati, (adica nu prind nimic) si au la dispozitie doar in jur de 3 luni pe an pentru patima lor (mai scoate de aici timpul pentru serviciu, nevasta, socrii, vreme rea, pesti mofturosi etc.). Respect prohibitia dar nu si nepasarea celor care au ”plesnit-o”. Titlul corect al acestui textulet ar fi: ”NU DERANJATI SETCARII”.
-
mihali
- veteran

fishmaster scrie:E voie la stiuca pe Rogojesti in prohibitie?
Nu este voie dar felicitari pentru intrebare. Este pusa de un pescar. Braconierii nu intreaba niciodata. Felicitari!
-
fishmaster
- junior

Multumesc pentru intelegere d-le Mihali.Intrebarea mea a fost consecinta unui zvon potrivit caruia s-ar fi solicitat AGVPS accesul pescarilor de spinning cu barci pe lac.Din punctul meu de vedere era bine ca poate se mai recoltau ceva metri de plase si se mai reducea putin braconajul.Singura salvare a acestui lac dupa parerea mea ar fi infiintarea unei asociatii de pescari foarte puternica si energica dar,dupa cum vedeti si aici, e greu cu consensu' si intelegerea.Imi provoaca stari de voma lectiile de legislatie predate de cineva care nu a fost controlat in cele 40 de partide de pescuit pe Rogojesti de anul trecut si care foloseste ceva mai sus sintagma ,,legea junglei".Sunt curios cine va alunga ''smecherii'' anul asta. Ma tem ca tot aia de anul trecut.Avand in vedere faptul ca eu pescuiesc la musca putin probabil ca voi vedea Rogojestiul prea des anul asta dar aveti tot sprijinul meu in legatura cu orice demers legat de stoparea braconajului.
Cu stima,Lucian.
-
mihali
- veteran

fishmaster scrie:
Cu stima,Lucian.
Stima pentru un muscar. M-a naucit anul trecut un muscar care dadea in aval de portile de la Rogojesti. Am lasat pescuitul si l-am privit.Admirabil! Numai clean foarte mare. Meserie! I-a eliberat pe toti. Am dat la buldo dar nu este acelasi lucru.
Anul trecut a fost deranjant pentru setcari. Din cauza barcilor nu riscau sa intinda plasele decat cateva ore pe la miezul noptii. Si-au intetit activitatea spre iarna si in iarna. Acum e la liber. Se prapadesc de ras de asa zisele intentii bune ale unora. M-am intrebat daca paza permanenta ar rezolva ceva. Cred ca ar reduce drastic masacrul.
-
fishmaster
- junior

Paza permanenta ar rezolva totul dar cine o va face?Cadrul legislativ nu ne permite mare lucru.Am taiat acum cativa ani in urma niste plase la Bucecea impreuna cu un prieten.Aveam la noi un pistol cu bile.Daca veneau baietii iesea deranj mare.Nu te poti bate cu morile de vant cand ai copii,familie.Banditii astia care pun setci alimenteaza cu peste militieni,procurori,restaurante,iazuri private.Candva mergeam la iazul de la Zvoristea in prohibitie sa-mi alin dorul de pescuit.Intr-o zi un paznic cu gura mare mi-a zis de unde aduc peste si nu am mai calcat pe acolo.Eu personal as plati o cotizatie substantiala pe an sa pot beneficia de o apa curata si bine pazita aproape de casa si sa nu fac deplasari de sute de kilometri.Din pacate preocuparea pentru mediu in Romania este practic inexistenta.Nu cred sa mai apuc ziua sa vad raul Suceava asa cum era in copilaria mea si asta ma doare cel mai mult.
Poate ne intalnim candva sa va dau niste muste prinzatoare:))
-
MuskMd
- veteran

DOmnilor , ma tem ca soarta pestelui se poate baza doar pe abilitatea lui de a se apara si inmulti , si , intr-o proportie infima , de aportul celor putini care elibereaza.... In rest , nu-l cruta nimeni .... Stati linistiti , e la fel si mai in sud pe cursul siretului ...... si poate mai pe fata , iar controale nu s'exista ...
Revenind la idea topicului : nu de mult timp serviciul ma tot poarta prin zona suceava , botosani si ma tot uitam la cursul siretului ( in zona bucecea, dumbraveni , pana mai jos la Vorona) si pe Suceava in zona veresti, si voiam sa intreb pe cei din zona : ce specii de peste tin apele in zona ? ma duce capul la ceva clean si ceva marla , dar au avat, salau ? Pe suceava am prins la musca ceva cleni si spre surpriza mea 2 scobari anul trecut , iar siretul arata bine de tot mai jos de bucecea ....
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...
-
mihali
- veteran

O alta solutie am mai prezentat-o si in ceilalti ani dar m-am ”smiorcait” degeaba. Cei care sunt in masura sa puna un cuvant mai sus nici nu te baga in seama. Adunarile ad-hoc, prin cele localuri, dezbat organizarea unori actiuni care au ca efect precum frectia la un picior de lemn, dar nu vor sa ia in considerare si pe cei ce vad fenomenul la fata locului, in fiecare zi, de o viata.
Solutia ar fi modelul de prohibitie italian. Daca Italia este impartita in provincii fiecare cu regulamentul propriu cu perioade de prohibitie diferita nu numai pe zone ci pe locatie,același lucru se poate pune in practica si la noi. De ce legea ii privilegiaza pe cei din sud , care pescuiesc din februarie iar noi putem sa speram doar din iunie pana in septembrie. De ce nu ar fi o lege pentru zona nordica si una pentru cea sudica. De ce nu ar fi o perioada de prohibitie pentru Rogojesti care sa difere de cea de la Bucecea sau pe raul Suceava? Ganditi-va la implicatii. Ai timp sa pazesti o zona mica mai bine decat sa alergi dintr-o parte in alta. Si nici nu ar muri pescarul amator de dorul unei plimbari pe ape.