pescuit in Bistrita!

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
MARIUS POPA
veteran
veteran

Re: pescuit in Bistrita!

Mesaj de MARIUS POPA » 11 Feb 2014, 14:53

Esti din Bistrita?
Pai este o veste buna si asta, insa, este un noroi acolo de-ti vine sa nu mergi.
Poate sa se dezghete, pana nu se zvanta...numa daca iti place off-road-ul cu cizmele :lol:
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

fox_spin
senior
senior

Mesaj de fox_spin » 16 Feb 2014, 18:08

Acum am venit de la Unirea de la balta. Canalul si balta cu apa mica sunt dezghetate. A inceput sa traga carasul. 5 carasi si 1 clean am prins azi.
set the hook!!

bulisor
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bulisor » 17 Feb 2014, 21:57

Miercuri merg si eu. Nu am mers duminica ca banuiam ca vor fi multi pescari. V-as fi recunoscator daca ati putea da ceva detalii cu privire la stilul de pescuit, nade, momeli, durata partida.

fox_spin
senior
senior

Mesaj de fox_spin » 19 Feb 2014, 16:39

cand am fost eu , duminica, am dat la vierme pt ca nu eram pregatit de pescuit pe balta. initial am pescuit pe rau si dupa aceea am facut o vizita la balta.
set the hook!!

bulisor
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bulisor » 19 Feb 2014, 18:07

Salutare!

Tocmai m-am intors de la balta. Aveati dreptate cu noroiul... In rest, o zi superba. Am incercat de dimineata pe prima balta, la apa mai adanca, apoi m-am mutat pe cea de-a doua. Pana la ora 13 aveam un caras si alti doi scapati in mal din comoditate(a se citi lene de a folosi minciogul). Am schimbat de pe viermi pe rama subtire sau bucata de rama si un pinky si trasaturile au inceput sa apara. La final cantarul a aratat 3,8kg(18 buc). Am prins si un ciortanel semi-palmas pe care l-am eliberat. Proprietarul/baiatul cu taxa zicea ca s-a luat pe prima balta un ciortan la 1,6kg, dar nu pot sa confirm pentru ca la ora la care am plecat, respectivul pescar nu mai era pe balta.

bulisor
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bulisor » 19 Feb 2014, 18:13

am incercat sa pun si niste poze dar vad ca peste 1Mb nu se poate...

Era sa uit: ai vazut cumva duminica pesti morti pe balta? Cred ca erau vreo 200 de carasei morti...zicea domnul Iuga ca a populat cu 1,8 tone cand era lacul inghetat si multi au fost raniti la transport/eliberare.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 19 Feb 2014, 22:31

Bulisor, s-a dezghetat complet ?
Taxa cat este, tot 10 lei ?
Cum de te-a lasat sa-i retii pana la sfarsit si sa-i cantarasti, fara sa-i cumperi...ca nu prea lasa, am avut si eu oarece discutii cu batranu din cauza asta?!
Pe partea cu rau ai dat sau catre drum?
Imagine
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

bulisor
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bulisor » 19 Feb 2014, 23:35

MARIUS POPA scrie:Bulisor, s-a dezghetat complet ?
Taxa cat este, tot 10 lei ?
Cum de te-a lasat sa-i retii pana la sfarsit si sa-i cantarasti, fara sa-i cumperi...ca nu prea lasa, am avut si eu oarece discutii cu batranu din cauza asta?!
Pe partea cu rau ai dat sau catre drum?

Da, e dezghetat complet.
C&R e tot 10 lei.
De data asta am cumparat pestii ca am primit "ordin" de la ai mei. Oricum, nu vad nici o problema in a tine carasul pana la sfarsitul partidei si eliberat dupa cantarire. La crap/ciortan, nici mie nu mi-ar conveni. I-am propus azi la fiul lui sa recompenseze capturile de crap peste 3kg(care trebuie eliberate) cu un bon pentru o partida de pescuit ulterioara. Evident ca m-am lovit de un refuz :).

De dimineata m-am postat pe prima balta, pe partea cu raul(banuind ca pestii sunt trasi la apa mai adanca) si ca sa "ma prinda" soarele mai repede si am pescuit la 6-7 metri de malul celalalt unde am gasit un prag si apa cobora pana la aprox 2-2.25m. Pe la ora 11 am decis sa ma mut pe cealalta balta(care ma gandeam ca e cu cel putin 1 grad mai calda) si, ca sa evit namolul am stat pe partea cu teava. Am avut doua locuri nadite, insa cel mai productiv a fost spre mijlocul insulei.

Ca o nota personala, nu cred ca are rost sa mergeti mai repede de ora 11(doar daca mergeti in weekend sa prindeti loc). Cu pregatire nada, sondare apa/praguri, pregatire lansete intr-o ora-ora si jumatate sunteti gata de pescuit exact cand apa atinge temperatura maxima ziua.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 20 Feb 2014, 10:13

Stai linistit ca si altii i-au propus, insa, si are dreptate, de ex., eu am avut zile , cand am fost, ca in prohibitie am fost sau cand au fost apele marii,luam 3-4 ciortani/crapi de 2.5-3.5 ochiometric, si atunci ce faci, dai 3 bonuri , balta e mica, sanse sa prinda 5 persoane intr-o zi sunt mari .
Nada nu trebe atita, e inca rece apa, s-a luat si fara nada zilelele trecute , ca idee ;), deci coincidenta poate .
Merci de info
Imagine
Fii pescar nu talhar.

bulisor
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de bulisor » 20 Feb 2014, 10:54

MARIUS POPA scrie:Stai linistit ca si altii i-au propus, insa, si are dreptate, de ex., eu am avut zile , cand am fost, ca in prohibitie am fost sau cand au fost apele marii,luam 3-4 ciortani/crapi de 2.5-3.5 ochiometric, si atunci ce faci, dai 3 bonuri , balta e mica, sanse sa prinda 5 persoane intr-o zi sunt mari .
Nada nu trebe atita, e inca rece apa, s-a luat si fara nada zilelele trecute , ca idee ;), deci coincidenta poate .
Merci de info

Ideea mea era sa se dea un singur bon indiferent de cati pesti peste 3kg prinde un pescar intr-o zi. Dar, gandindu-ma mai bine, aveti dreptate...nu e ok pentru admin(mai ales in sezon). Poate daca se aplica regula de la 5+ kg.

Ca si nada am avut doar o punga de 0.5kg si 0.5kg micro pelete. Nu imi surade ideea de a pescui fara nada...asa cu o rama stinghera plasata aleator. Nu dau nume la ce am folosit dar sunt 100% convins de puterea de atractie a nadei, mai ales ca era ceva ce se preteaza pe apa rece.

La plecare, m-au oprit 4 baieti ce erau pe prima balta sa le arat pestii si s-au mirat ce mult am prins. Ei aveau toti un caras. Nu stiu daca au nadit sau nu, dar oricum pescuiau in cel mai rau loc posibil unde apa avea adancime mare.

Oricum, la cum a mancat carasul ieri sunt convins ca prindeam mai mult cu o bolognesa decat cu doua feedere :)

Scrie răspuns