pescuit in Bistrita!

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lucian_t73
junior
junior

Re: pescuit in Bistrita!

Mesaj de lucian_t73 » 09 Oct 2013, 06:31

Marius, ai perfecta dreptate cu discutiile si petitiile, ca nu rezolva nimic... dar asta e din cauza ca autoritatile statului, in frunte cu garda de mediu, platita din banii nostri, nu fac nimic.. sau in cel mai bun caz se fac doar ca controleaza, amendeaza doar amarastenii si-i protejeaza pe rechini. Crede-ma, stiu ce vorbesc, am avut ocazia sa discut personal cu niste angajati ai garzii veniti in control la balastierele de pe Somesul Clujean si m-am lamurit. Pe Clujean, la noi, exista la Rascruci un individ care excaveaza balast din albia Somesului pe motiv ca "regularizeaza albia" (o reguleaza, mai bine-zis), si face chestia asta mai ales noaptea, inclusiv sambata si duminica. N-are garda nicio treaba cu el... ca are omu autorizatie.. Pana la urma, cred ca o sa ajungem noi, pescarii, la gesturi extreme, violente, pentru ca cu astfel de indivizi pur si simplu nu se poate altfel. Ca daca indraznesti, ca cetatean "cu drepturi" al acestui stat, sa depui o reclamatie sau petitie, cum ar fi normal, e foarte posibil sa te trezesti a doua zi ca tu esti ala controlat, sau agresat de pretenii rechinului.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 09 Oct 2013, 09:28

lucian_t73 scrie:Marius, ai perfecta dreptate cu discutiile si petitiile, ca nu rezolva nimic... dar asta e din cauza ca autoritatile statului, in frunte cu garda de mediu, platita din banii nostri, nu fac nimic.. sau in cel mai bun caz se fac doar ca controleaza, amendeaza doar amarastenii si-i protejeaza pe rechini. Crede-ma, stiu ce vorbesc, am avut ocazia sa discut personal cu niste angajati ai garzii veniti in control la balastierele de pe Somesul Clujean si m-am lamurit. Pe Clujean, la noi, exista la Rascruci un individ care excaveaza balast din albia Somesului pe motiv ca "regularizeaza albia" (o reguleaza, mai bine-zis), si face chestia asta mai ales noaptea, inclusiv sambata si duminica. N-are garda nicio treaba cu el... ca are omu autorizatie.. Pana la urma, cred ca o sa ajungem noi, pescarii, la gesturi extreme, violente, pentru ca cu astfel de indivizi pur si simplu nu se poate altfel. Ca daca indraznesti, ca cetatean "cu drepturi" al acestui stat, sa depui o reclamatie sau petitie, cum ar fi normal, e foarte posibil sa te trezesti a doua zi ca tu esti ala controlat, sau agresat de pretenii rechinului.
Cam de multe ori patesc sa fiu pe muchie de cutit....de multe ori !
Si pe la noi mai excaveaza, mai suna unu altu, mai vine un control, se mai ascund cateva saptamani, apoi iara , si tot asa!
Un joc de-a soarecu si pisica !
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

lucian_t73
junior
junior

Mesaj de lucian_t73 » 14 Oct 2013, 16:25

Duminica (13.10) am fost iar la Ciceu Cristur (oi fi masochist :) ). De data asta n-a fost asa nasol ca saptamana trecuta. Desi am pescuit vreo 4 ore pe balta la stiuca, fara sa prind nimic (am dat cu tot felul de naluci - rotative, oscilante, gume, etc) a fost misto pt. ca am vazut foarte multe marlite (20-25 cm) la panda in apa mica de la mal, cred ca am vazut vreo 20. Nu puneau gura pe nimic, le-am dat pe la nas cu twistere si rotative mici, le-au ignorat complet, dar a fost foarte fain ca era apa cristal si te puteai uita la ele ca in acvariu.. In fine, dupa vreo 4 ore m-am mutat pe Somes, era putzin piscat, dar ok. Am luat si doi cleni, unul ceva mai rasarit, i-am eliberat. Pe drum spre gara, m-am oprit pe Ilisua sub podul de cale ferata unde am dat iar de cleni si marle, dar nu i-am mai putut fenta (apa cristal, atacuri mai mult din plictiseala, foarte anemice, loc dificil). Cu toate ca pestii au fost foarte mofturosi (sau poate nu prea le am io cu sportul asta), per total a fost o zi foarte ok. Sper sa mai prind macar vreo doua duminici cu conditii ca ieri, pana in iarna.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 14 Oct 2013, 16:37

Misto, fi si tu mai discret , daca vrei sa mai vezi stiuca la anul... 8) , pe acolo !
Vreme faina, toamna faina, ar trebui sa mance bine rapitorul !
Imagine
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

fox_spin
senior
senior

Mesaj de fox_spin » 15 Oct 2013, 05:06

noi cei activi pe acest forum stim de aceste locuri si incercam sa le protejam oarecum dar nu cred ca badea cu crasnicu ne verifica informatiile.
fir intins!
set the hook!!

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 15 Oct 2013, 11:06

Nu e vorba de badea cu crasnicu, te-ai bagat si tu repede...
Imagine
Fii pescar nu talhar.

lucian_t73
junior
junior

Mesaj de lucian_t73 » 15 Oct 2013, 11:40

Adevarul e ca pe balta aia, a nimanui, populatia de peste e mult sub potentialul baltii; si la modul in care am vazut cum se retin marlele prinse la viu, am fost placut surprins ca inca mai exista urma de stiuca. Nu cred ca au plasarii/braconierii/fomistii prea multi sorti de izbanda acolo, pe de alta parte cred ca sunt destui cei care cunosc balta si stiu ca n-are stapan... In fine, pe viitor o sa tin cont de recomandarile voastre si o sa fiu mai discret. Sper sa reusesc sa introduc si ceva specii de peste pasnic acolo, care lipsesc si ar fi bine-venite (babusca, rosioara, poate ceva lin), sa aiba stiuca ce papa..

ULK
veteran
veteran

Mesaj de ULK » 15 Oct 2013, 21:05

Stiam si eu mai demult de balta respectiva ;)..Nu e un secret...si mai stiu mai multi din Bistrita de ea, care nu-s activi pe aici...retin tot acolo.
http://ulkustom.wblog.ro/
UlKustom Rods
Live,breathe,build,f.i.s.h.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 15 Oct 2013, 21:16

Cine a zis ca-i secreta balta!?
Imagine
Fii pescar nu talhar.

ravenheart
veteran
veteran

Mesaj de ravenheart » 23 Oct 2013, 18:09

Dark, morbid, a poet and singer, your death and my resurrection. I am a warrior, a shadow lord. I am the one who troubles your mind. I am the one that you always try to subdue, I am the moon frost, the superior race, the one you'll never achieve.

Scrie răspuns