Pastrav la Poiana Marului CS?

contine topic-uri care au ca subiect balti sau locuri de pescuit sportiv

Moderatori: johnnybravo, tudor, Adelin, Moderatori

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 19 Ian 2010, 09:07

Fario e putin cam complicat raspunsul. Pe acest canal de care spuneam s-a prins in anii trecuti se mai prinde si acum dar mai rar in perioada de iarna pastrav destul de maricel(1-4kg/buc) la vobler sau la rotativa. Pe afluientii Bistritei,respectiv Tarcaul se prinde la zglavoaca si boistean.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 19 Ian 2010, 09:23

pensionaru scrie:Fario e putin cam complicat raspunsul. Pe acest canal de care spuneam s-a prins in anii trecuti se mai prinde si acum dar mai rar in perioada de iarna pastrav destul de maricel(1-4kg/buc) la vobler sau la rotativa. Pe afluientii Bistritei,respectiv Tarcaul se prinde la zglavoaca si boistean.
Mi e dor sa mai fac un pescuit pe Tarcau ca in vara lui 2009. Mergeau cat de cat pastravii la lingurite Mepps nr 1 si 2, nu am incercat la pestisor viu ca nu aveam. Si nu am fost spre cabana aia de la izvoare ci la 20 km de varsare, deci pe zona mijlocie. In schimb bizar nu a intrat deloc cleanul pe lingurite si voblere desi acolo era zona lui...

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 19 Ian 2010, 16:32

Fario_nebunu scrie:
pensionaru scrie:Fario e putin cam complicat raspunsul. Pe acest canal de care spuneam s-a prins in anii trecuti se mai prinde si acum dar mai rar in perioada de iarna pastrav destul de maricel(1-4kg/buc) la vobler sau la rotativa. Pe afluientii Bistritei,respectiv Tarcaul se prinde la zglavoaca si boistean.
Mi e dor sa mai fac un pescuit pe Tarcau ca in vara lui 2009. Mergeau cat de cat pastravii la lingurite Mepps nr 1 si 2, nu am incercat la pestisor viu ca nu aveam. Si nu am fost spre cabana aia de la izvoare ci la 20 km de varsare, deci pe zona mijlocie. In schimb bizar nu a intrat deloc cleanul pe lingurite si voblere desi acolo era zona lui...
Daca mai ai ocazia sa meri prin zona,poate iei un concediu de la serviciu la Ardeluta intreaba in loc Brates de Manolache fost paznic de vanatoare. Ii spui ca vii din partea baietilor de la aviatie din Piatra si o sa-ti arate el locuri de pastrav. Dupa aceea te descurci tu cu el ca esti baiat mare.

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 19 Ian 2010, 18:03

Ca tot vorbeam de pastrav

http://www.monitorulneamt.ro/stiri/?edi ... icol=24115

"Initiat de la 6 ani"
"momeala folosită: vierme alb"
www.pentrupescuit.ro

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 20 Ian 2010, 00:51

pensionaru scrie:
Daca mai ai ocazia sa meri prin zona,poate iei un concediu de la serviciu la Ardeluta intreaba in loc Brates de Manolache fost paznic de vanatoare. Ii spui ca vii din partea baietilor de la aviatie din Piatra si o sa-ti arate el locuri de pastrav. Dupa aceea te descurci tu cu el ca esti baiat mare.
Mersi pentru pont! Numai sa mai fiu in armata pana in vara ca deja incep restructurarile....daca mai dau afara poate intru la Romsilva, cine stie? :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 20 Ian 2010, 01:00

Ilarion scrie:Ca tot vorbeam de pastrav

http://www.monitorulneamt.ro/stiri/?edi ... icol=24115

"Initiat de la 6 ani"
"momeala folosită: vierme alb"
Omul e cu adevarat maestru daca a scos pastrav de peste 2 kg cu fir mono 0.10 si ac nr 16! Trebuie ca avea o varga f lunga si elastica, ea a amortizat socurile! Ca a dat cu vierme, deh, ce sa zic? Asa a fost sa fie. Si ca nu a eliberat pestele...oare eu sau tu l-am fi eliberat? Personal nu cred. Asa ca nu e de condamnat.

IlieNeamt
veteran
veteran

Mesaj de IlieNeamt » 20 Ian 2010, 09:15

Fabrio_nebunu in primul rand nu pescuiesc decat cu momeli artificiale.
In al 2-lea rand ii dadeam drumul cu siguranta. (mai exista momentan pastravi mari in zona noastra - pana cand? nu stiu! )
Se mai da mare ca a prins in noiembrie altul (in prohibitie).
Si asta a fost prins in prohibitie numai ca "legea" ii permite, pana intra in vigoare ordinul de prohibitie dar un "pescar" stie ca prohibitia la pastrav tine de pe 15 septembrie pana pe 30 aprilie.
www.pentrupescuit.ro

pensionaru
veteran
veteran

Mesaj de pensionaru » 20 Ian 2010, 09:54

Fario_nebunu scrie:
pensionaru scrie:
Mersi pentru pont! Numai sa mai fiu in armata pana in vara ca deja incep restructurarile....daca mai dau afara poate intru la Romsilva, cine stie? :lol:

Eu nu mai sunt in sistem din 2005 si nu-i bai. O sa ai mai mult timp pt pescuit. Iar daca te lipesti de romsilva e fain ca nu mai schimbi culoarea. Da Doamne!

Scrie răspuns